Ροή

«Λυπητερή» 1.000 ευρώ έλαβαν φαρμακοποιοί στη Μαγνησία “Θ”

Σε δύσκολη θέση βρίσκεται η πλειοψηφία των φαρμακοποιών στη Μαγνησία, καθώς καλούνται να πληρώσουν αναδρομικά στο ΤΣΑΥ ποσά που ξεπερνούν τα 1000 ευρώ στο πλαίσιο αλλαγών που έγιναν στις ασφαλιστικές τους εισφορές.
Η εξέλιξη αυτή αφορά στους φαρμακοποιούς που ασφαλίστηκαν μετά το 1993 και είναι η πλειοψηφία όσων εργάζονται στο Νομό. Για το θέμα συνεδρίασε και προχθές ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, ώστε να παρθούν κάποιες αποφάσεις για το τι μπορεί να γίνει, ώστε οι νέοι φαρμακοποιοί να μη χρειαστεί να καταβάλλουν τα χρηματικά ποσά. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδέχεται να γλιτώσουν ένα μέρος του οικονομικού ποσού, αλλά και πάλι δεν γλιτώνουν τη «λυπητερή» που έρχεται σε μια εποχή, όπου γενικά τα φαρμακεία έχουν μεγάλη οικονομική στενότητα.
Από το βράδυ της περασμένης Κυριακής άρχισε να κοινοποιείται ηλεκτρονικά η λυπητερή στους οφειλέτες. Όπως τονίστηκε από φαρμακοποιούς, το πρόβλημα προέκυψε επειδή ο ΕΟΠΥΥ, ο οποίος παρακρατά από τις εκτελούμενες ιατρικές συνταγές την εισφορά του φαρμακοποιού και την αποδίδει αυτός στο ΤΣΑΥ, δεν εφάρμοσε επί της ουσίας το νόμο του 2011 που ορίζει υποχρεωτική μετάταξη των φαρμακοποιών σε ανώτερη ασφαλιστική κλάση ανά τριετία. Όλοι οι φαρμακοποιοί που ασφαλίστηκαν μετά την 1/1/1993 στο ΤΣΑΥ, αλλάζουν από το 2011 υποχρεωτική ασφαλιστική κατηγορία ανά τριετία.
Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Κώστας Ματσιόλης τόνισε πως τα ειδοποιητήρια εστάλησαν στους φαρμακοποιούς εδώ και μερικές ημέρες προκαλώντας μεγάλο προβληματισμό, καθώς τα ποσά που έπρεπε να πληρώσουν αναδρομικά δεν ήταν και λίγα. Το θέμα των υπέρογκων εισφορών που στέλνονται σε όλους τους υγειονομικούς και ιδιαίτερα στους φαρμακοποιούς συζητήθηκε σε ευρεία σύσκεψη που προκάλεσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου προχθές. Από τη συζήτηση που κινήθηκε σε θετική κατεύθυνση, προέκυψε ότι τα ειδοποιητήρια που έχουν αποσταλεί δεν ισχύουν, γιατί σε μεγάλο ποσοστό είναι λανθασμένα. Τα σωστά ειδοποιητήρια θα αναρτηθούν μέσα στις επόμενες ημέρες. Επομένως οι φαρμακοποιοί δεν πρέπει να τα λάβουν υπόψη τους. Ακόμη μετά από σχετική πρόταση του ΠΦΣ, φάνηκε ότι η διοίκηση του ΤΣΑΥ αντιμετωπίζει θετικά την ευνοϊκή ρύθμιση των οφειλών σε βάθος χρόνου χωρίς περαιτέρω επιβαρύνσεις. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται ενημέρωση και για το θέμα αυτό.

Share

Πρόσφατα άρθρα

O Σάκης Ρουβάς έβαλε περούκα και γυαλιά και μοίραζε φυλλάδια σε περαστικούς

Ο Σάκης Ρουβάς, έβαλε ξανθιά περούκα, γυαλιά ηλίου και κουκούλα και «κατέλαβε» τους δρόμους της…

8 Δεκεμβρίου 2023

Σπάνια έκλειψη του υπέρλαμπρου άστρου Μπετελγκέζ την επόμενη εβδομάδα – Ορατή και από την Ελλάδα

Ένα από τα μεγαλύτερα και τα λαμπρότερα άστρα του νυχτερινού ουρανού θα εξαφανιστεί στιγμιαία καθώς…

8 Δεκεμβρίου 2023

Παγκόσμια ανησυχία για τις εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης που ξεγυμνώνουν γυναίκες – Προβληματίζει η χρήση από ανήλικους

Οι εφαρμογές και οι ιστότοποι που χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη (AI) για να παραποιούν φωτογραφίες και…

8 Δεκεμβρίου 2023

Πιο ακριβό θα είναι το 2024 στα προϊόντα σούπερ μάρκετ – «Πληγή» για τους καταναλωτές τα τρόφιμα

Ακρίβεια και ανατιμήσεις, αν και ηπιότερες σε σχέση με φέτος, είναι τα «δώρα» του 2024…

8 Δεκεμβρίου 2023

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο ΚΔΑΠ Βασδέκειο της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Βασδέκειο, δομή της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, συγχρηματοδοτούμενη από την…

8 Δεκεμβρίου 2023

Και με τη… βούλα η αύξηση του 3% στις συντάξεις – Όλα τα ποσά

Μετά τη δημοσίευση της ΚΥΑ για την αύξηση συντάξεων που υπεγράφη από τον Υπουργό Εργασίας…

8 Δεκεμβρίου 2023