Κόσμος

Λονδίνο: Εκτός κινδύνου ο 6χρονος που τον έσπρωξαν από τον 10ο όροφο της Tate Modern

Σταθεροποιήθηκε η κατάσταση της υγείας του 6χρονου αγοριού, που πιστεύεται ότι έσπρωξε ένας έφηβος από εξέδρα παρατήρησης στον 10ο όροφο της πινακοθήκης Tate Modern του Λονδίνου, και δεν κινδυνεύει πλέον η ζωή του, ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική αστυνομία.
Η αστυνομία εξακολουθεί να μην έχει εξακριβώσει τις συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό και διερευνά τους λόγους για τους οποίους ο φερόμενος ως ύποπτος έσπρωξε το παιδί, προσθέτει σε μήνυμά της στο Twitter η Σκότλαντ Γιαρντ.

Το 6χρονο αγοράκι έπεσε χθες το απόγευμα σε οροφή του 5ου ορόφου της πινακοθήκης και αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες διακομίσθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο.
Ο ύποπτος, ένας 17χρονος, συνελήφθη και τέθηκε υπό προσωρινή κράτηση. Είναι ύποπτος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία διευκρίνισε ότι τίποτε δεν δείχνει ότι γνώριζε το θύμα.
Η Νάνσι Μπάρνφιλντ, μια 47χρονη γυναίκα που βρισκόταν στον ίδιο όροφο, δήλωσε ότι άκουσε έναν «δυνατό» κρότο, που μπορεί να οφειλόταν στην πτώση του παιδιού και στη συνέχεια μια γυναίκα να ουρλιάζει: «Που είναι το παιδί μου;», σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων PA.

Ακούγονταν φωνές και μια γυναίκα, η οποία φαινόταν να «κλαίει απαρηγόρητα», δήλωσε παράλληλα η Όλγκα Μαλτσέφσκα, μια δημοσιογράφος του BBC που βρισκόταν στην Tate Modern μαζί με τον 4χρονο γιο της. Επισκέπτες περικύκλωσαν τότε τον φερόμενο ως δράστη και τον κράτησαν έως ότου έφτασε η αστυνομία, πρόσθεσε η Νάνσι Μπάρνφιλντ, σύμφωνα με την οποία ο 17χρονος που συνελήφθη ήταν ήρεμος.
Η Tate Modern, ένα από τα πιο πολυσύχναστα μουσεία της Βρετανίας, έκλεισε αμέσως μετά το περιστατικό. Ωστόσο σήμερα ξανάνοιξε για τους επισκέπτες, με μόνη εξαίρεση την εξέδρα παρατήρησης στον 10ο όροφο από την οποία έπεσε το αγόρι.

Πηγή: Έθνος

Share
Ετικέτες: 6χρονοςTate Modern

Πρόσφατα άρθρα

Εισφορές

Υπεγράφη η υπουργική απόφαση με την οποία προσαυξάνονται κατά 3,46% οι ασφαλιστικές εισφορές αγροτών και…

18 Ιανουαρίου 2024

Αυξημένες

Αλλαγές στα ποσά που πρέπει να καταβάλουν για τις ασφαλιστικές εισφορές προβλέπεται από την 1η…

18 Ιανουαρίου 2024

Αντιδράσεις

Η κυβέρνηση δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο τις κινητοποιήσεις των αγροτών, αλλά και των φοιτητών…

18 Ιανουαρίου 2024

Ηθικό

Το μασάζ της κυβέρνησης προς τους βουλευτές για να πουν το «ναι» στον γάμο των…

18 Ιανουαρίου 2024

Greek Mafia: Οι ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης – Πώς τους εντόπισαν

Ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας…

18 Ιανουαρίου 2024

Συνελήφθη αρχιφύλακας του ΑΤ Ακρόπολης για υπεξαίρεση υπηρεσιακών όπλων

Ένας αρχιφύλακας στο Αστυνομικό Τμήμα της Ακρόπολης συνελήφθη για παράβαση καθήκοντος, υπεξαίρεση κατ΄εξακολούθηση και παράβαση…

18 Ιανουαρίου 2024