Αθλητισμός

Λίγες οι πιθανότητες για Βουκομάνοβιτς – Δύσκολο να ενισχύσει τη Νίκη την Κυριακή

Στο παιχνίδι της Κυριακής με τα Μετέωρα επικεντρώνονται στη Νίκη. Οι «κυανόλευκοι» θέλουν να κατακτήσουν το «τρίποντο» στον τελευταίο αγώνα που θα δώσουν ως γηπεδούχοι στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, με τον τεχνικό Ράτκο Ντόστανιτς να μην υπολογίζει στους τιμωρημένους Ρόβα, Ντινιωτάκη. Ελάχιστες πιθανότητες να συμπεριληφθεί στην αποστολή έχει ο Βουκομάνοβιτς.
Στη Νίκη γνωρίζουν ότι μόνο αν συμβεί κάποιο… θαύμα η ομάδα θα καταφέρει να τερματίσει στην 1η θέση του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής. Μετά την ισοπαλία στην Τσαριτσάνη με τον Οικονόμο, οι «κυανόλευκοι» έμειναν δύο βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό, ενώ μειονεκτούν ακόμη και αν στο τέλος ισοβαθμήσουν με τους «ερυθρόλευκους».

Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να… αυτοκτονήσει για να μην αναδειχθεί πρωταθλητής και αυτό στη Νίκη το ξέρουν, οπότε προετοιμάζονται ψυχολογικά για τη διαδικασία των μπαράζ. Από τη στιγμή που υπάρχει αυτή η δεύτερη ευκαιρία για την άνοδο στη Φούτμπολ Λιγκ, κανείς στις τάξεις των «κυανολεύκων» δεν θέλει να χαθεί.
Βέβαια, για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα απομένουν δύο αγωνιστικές, με τη Νίκη να υποδέχεται την Κυριακή στο Πανθεσσαλικό τα Μετέωρα, ενώ στις 14 Απριλίου θα παίξει στην Κατερίνη με τον Πιερικό. Και στα δύο ματς θα επιδιώξει το νικηφόρο αποτέλεσμα, αφενός μεν για να εξαντλήσει τις μαθηματικές πιθανότητες για τον τίτλο, αφετέρου δε για λόγους γοήτρου. Εξάλλου, η Νίκη είναι μεγάλη ομάδα και πάντα πρέπει να παίζει για τους τρεις βαθμούς.

Ο Ράτκο Ντόστανιτς έχει ζητήσει από τους ποδοσφαιριστές να είναι σοβαροί, έχοντας ήδη εκπονήσει το αγωνιστικό σχέδιο για την αναμέτρηση με τα Μετέωρα. Στα πλάνα του δεν συμπεριλαμβάνονται οι Ρόβας και Ντινιωτάκης.
Οι δύο ποδοσφαιριστές σημειώθηκαν στο φύλλο αγώνα του προηγούμενου παιχνιδιού με τον Οικονόμο και θα είναι τιμωρημένοι. Όσο για την ποινή τους θα ανακοινωθεί σήμερα από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, με τους «κυανόλευκους» να ελπίζουν ότι οι αγωνιστικές δεν θα είναι πάνω από δύο προκειμένου οι παίκτες να τεθούν στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας για τα μπαράζ.

Επίσης, πολύ δύσκολα θα συμπεριληφθεί στην αποστολή για το ματς της Κυριακής ο Αλέξα Βουκομάνοβιτς. Ο Σέρβος σέντερ φορ προέρχεται από τραυματισμό και δεν ακολούθησε το πρόγραμμα προετοιμασίας της ομάδας στη χθεσινή προπόνηση στο βοηθητικό του Πανθεσσαλικού. Γυμνάστηκε ελαφρύτερα, ενώ συνέχισε και τη θεραπευτική αγωγή.
Πάντως σήμερα θα δοκιμάσει να κάνει προπόνηση με μπάλα, αλλά ακόμη και αν τα καταφέρει χωρίς να αισθανθεί ενοχλήσεις θα είναι δύσκολο να παίξει κόντρα στα Μετέωρα μια και έχει μείνει αρκετά πίσω σε σχέση με τους συμπαίκτες του. Ο Βουκομάνοβιτς αναμένεται να είναι διαθέσιμος στο εκτός έδρας ματς της τελευταίας αγωνιστικής με τον Πιερικό.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Εν αρχή ην ο λόγος (;) Β΄

Του Αλέξανδρου Δημητρόπουλου «Εξ’ όνυχος τον λέοντα», έλεγαν οι πρόγονοί μας όταν ήταν να κινηθούν…

4 Φεβρουαρίου 2024

Δημήτρης Καρακίτσος: Η λογοτεχνία είναι η Σφίγγα που κάνει τις πιο παράξενες ερωτήσεις για την πραγματικότητα

Ο Δημήτρης Καρακίτσος γεννήθηκε στον Βόλο το 1979. Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οι γάτες του…

4 Φεβρουαρίου 2024

Θρίλερ με την εξαφάνιση 52χρονης Σταυρούλας Γκουγκουλιά

Διαστάσεις θρίλερ παίρνει η εξαφάνιση της Σταυρούλας Γκουγκουλιά από τον Βόλο με το «Φως στο…

4 Φεβρουαρίου 2024

Μύθοι – ψέματα και αλήθειες περί ιδιωτικών ΑΕΙ

Του Μ. Ζουμπουλάκη* Όταν μια δημόσια συζήτηση δεν στηρίζεται σε ανταλλαγή εμπεριστατωμένων επιχειρημάτων, αλλά σε…

4 Φεβρουαρίου 2024

Το Μουσικό Σχολείο Βόλου εμπνέει και στηρίζει τους μαθητές του 15ου Δημοτικού Σχολείου

Η Β’ τάξη του 15ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου φιλοξενήθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα από το…

4 Φεβρουαρίου 2024

ArgoTalks από το Argo Film Festival – Πρωτοποριακή πλατφόρμα με συνεντεύξεις «αστεριών» του σινεμά

Το Argo Film Festival στον Βόλο επέστρεψε για 13η χρονιά. Παράλληλα άνοιξε και η ελεύθερη…

4 Φεβρουαρίου 2024