Τοπικά

«Λίφτινγκ» στους δρόμους του Βόλου με διαγραμμίσεις – Εγκρίθηκε η μελέτη από την Οικονομική Επιτροπή

Σε «λίφτινγκ» πολλών κόμβων με εργολαβία διαγράμμισης του οδικού δικτύου σε πεζοδιαβάσεις, άξονες οδών και θέσεις στάθμευσης θα προχωρήσει ο Δήμος Βόλου, σύμφωνα με την Τεχνική Έκθεση του έργου της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 70.000 ευρώ, ενώ η μελέτη εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή. Να αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια υλοποίησής του θα γίνει πιλοτική εφαρμογή νέων υλικών.
Για την ανάδειξη αναδόχου θα πραγματοποιηθεί ανοικτός δημόσιος ηλεκτρονικός διαγωνισμός. Αντικείμενο της μελέτης είναι η εκτέλεση εργασιών διαγράμμισης και επαναδιαγράμμισης τμημάτων του οδικού δικτύου της Δ. Ε. Βόλου.
Οι εργασίες διαγράμμισης αφορούν κόμβους – τόσο σε κεντρικά και με ιδιαίτερη δυσκολία σημεία της πόλης όσο και σε άλλους κόμβους του οδικού δικτύου (πεζοδιαβάσεις, σύμβολα κ.λπ.) – άξονες οδών, θέσεις στάθμευσης με την εφαρμογή ανακλαστικής βαφής.

Οι εργασίες διαγράμμισης θα περιλαμβάνουν:
-Χάραξη και διαγράμμιση κόμβων στο οδικό δίκτυο (διαβάσεις πεζών λωρίδων μήκους 5,00 μ. και πλάτους 0,40 μ., γραμμές υποχρεωτικής διακοπής πορείας STOP πλάτους 0,40 μ., πηκτογράμματα STOP, σύμβολα Κ16, βέλη πορείας, λοξές γραμμές τύπου «zebra» και λωρίδες επιτάχυνσης και επιβράδυνσης) με χρώμα διαγραμμίσεων λευκό (ή και οποιοδήποτε άλλο, π.χ. κόκκινο, κίτρινο, όπου απαιτηθεί).
-Κατά μήκος διαγραμμίσεις οδοστρωμάτων στους άξονες του οδικού δικτύου της πόλης (διαχωρισμός λωρίδων ίδιας ή αντιθέτων κατευθύνσεων, λεωφορειολωρίδες – μονοί άξονες με συνεχή ή διακεκομμένη γραμμή κατά περίπτωση πλάτους 0,15 μ., στις οδούς που θα υποδειχθούν από την υπηρεσία) με χρώμα διαγραμμίσεων λευκό (ή και κίτρινο όπου απαιτηθεί) και ανακλαστικά σφαιρίδια.
-Χάραξη και διαγράμμιση ειδικών θέσεων στάθμευσης (περίγραμμα θέσεων πλάτους 0,15 μ., πηκτογράμματα, ΑμεΑ και ΜΟΤΟ σύμφωνα με τις υποδείξεις της υπηρεσίας) με χρώμα διαγραμμίσεων λευκό (ή και κίτρινο όπου απαιτηθεί, καθώς και στις γενικές θέσεις ΑμεΑ γέμισμα εσωτερικά των θέσεων με κυανό χρώμα).

Ο ανάδοχος του έργου υποχρεούται ανά εξάμηνο καθώς και σε περιπτώσεις που θα δοθεί εντολή από την Υπηρεσία για περιοδικό πλύσιμο για την απομάκρυνση κάθε επικολλημένου ρύπου (ελαστικά, λάσπη, λάδια κ.λπ.) προς διατήρηση της φωτεινότητας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου συντήρησης. Σε περιπτώσεις φθορών, που θα προκληθούν στο διάστημα του χρόνου εγγύησης, και οι οποίες θα οφείλονται σε ελαττώματα του υλικού ή στην πλημμελή εκτέλεση της εργασίας, η αποκατάσταση θα βαρύνει εξ ολοκλήρου τον ανάδοχο του έργου και θα γίνεται με τη σύνταξη πρωτοκόλλου φθοράς – αντικατάστασης.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Σασπένς και κρυψίνοια γύρω από τη διπλή νοσηλεία βασιλιά Κάρολου-Κέιτ Μίντλετον

«Καμία σχέση με καρκίνο» είναι η κοινή φράση που περιέχεται στα επίσημα ανακοινωθέντα για τις…

18 Ιανουαρίου 2024

Βόλος:Συνελήφθη για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής

Συνελήφθη, χθες  το μεσημέρι στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, mia 19χρονη ,…

18 Ιανουαρίου 2024

Βόλος: Συνελήφθη ρομά για παρεμπόριο

Συνελήφθη, χθες  το πρωί στο Βόλο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου, ένας 60χρονος ρομά,…

18 Ιανουαρίου 2024

Αγρότες

Η προχθεσινή μαζική κάθοδος των αγροτών στο κτήριο της Περιφέρειας ανέδειξε για ακόμη μια φορά…

18 Ιανουαρίου 2024

Άρση έκπτωσης αναδόχου από τον Δήμο Αλμυρού για το έργο κατασκευής της στεγασμένης λαϊκής αγοράς

Την άρση της απόφασης έκπτωσης του αναδόχου του έργου «Κατασκευή στεγασμένου χώρου λαϊκής αγοράς» αποφάσισε…

18 Ιανουαρίου 2024

Μέχρι τις 31 Ιανουαρίου η εγκατάσταση POS στους 35 νέους ΚΑΔ – Πότε αρχίζουν οι έλεγχοι

Η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να επιβάλει τις πληρωμές μέσω POS και IRIS αλλάζει το…

18 Ιανουαρίου 2024