Τοπικά

ΛΑΣ Βόλου «Να σταματήσει ΤΩΡΑ η επιχείρηση ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας των σχολείων»

Η ΛΑΣ Βόλου σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

Η δημοτική αρχή Βόλου με απευθείας ανάθεση σε ιδιωτική εταιρεία, στο όνομα δήθεν έκτακτων αναγκών, προχωρά στην κάλυψη των κενών στην καθαριότητα των σχολείων με προσωπικό καθαριότητας με εργολάβους. Έτσι στην πρόσκληση προσφοράς ζητείται από εργολαβική εταιρεία η κάλυψη 550 ανθρωποωρών με ενδεικτική τιμή ανά ώρα/άτομο 9,50 €, συνολικού προϋπολογισμού 6.479 € με ΦΠΑ, χρήματα τα οποία με βάση τη μέση τιμή αμοιβής των καθαριστριών – ών μεγάλο ποσοστό θα καταλήγει ως κέρδος στον εργολάβο.
Την ίδια στιγμή, η δημοτική αρχή Βόλου απασχολεί με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και το επαίσχυντο σύστημα των «ανθρωποώρων», 83 καθαρίστριες με 5,5 ώρες μερικής απασχόλησης και 72 με 3ωρη απασχόληση, όλες μερικής απασχόλησης. Αρνείται να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα των καθαριστριών για μετατροπή τους σε πλήρη απασχόληση (6,5 ώρες), ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες καθαριότητας των σχολείων, να βελτιωθούν οι αποδοχές τους και οι ίδιες να απολαμβάνουν τα δικαιώματα από τα «βαρέα και ανθυγιεινά», που απορρέουν από τη ΣΣΕ της ΠΟΕ ΟΤΑ.
Η πολιτική της δημοτικής αρχής Βόλου, που συμφωνεί και υλοποιεί τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης, ανοίγουν το δρόμο στη πλήρη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών και την κάλυψη των αναγκών με «ενοικιαζόμενο» προσωπικό από τα «δουλεμπορικά» γραφεία, που ανοίγει το δρόμο στην ένταση της εκμετάλλευσης των καθαριστριών, που θα εργάζονται με «ανθρωποφαγικές» μεσαιωνικές συνθήκες, σε συνθήκες «γαλέρας».
Να σταματήσει ΤΩΡΑ η επιχείρηση ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας των σχολείων.
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΒΟΛΟΥ καλεί τους εργαζόμενους στον Δήμο Βόλου να σταματήσουν με τον αγώνα τους την επιχείρηση ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών και την κάλυψη των αναγκών με ενοικιαζόμενους εργαζόμενους. Να απαιτήσουν την κατάργηση όλου του αντιδραστικού πλαισίου, που απαγορεύει τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και έχει κατακερματίσει τις εργασιακές σχέσεις. Να διεκδικήσουν την κάλυψη όλων των υφιστάμενων αναγκών με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, μεταξύ των οποίων και των σχολικών καθαριστριών –ών και την άμεση μετατροπή των συμβάσεων τους σε πλήρους απασχόλησης για να καλύπτονται οι ανάγκες καθαριότητας των σχολικών μονάδων.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Σκότωσε τον πατέρα του και έδειξε το κομμένο του κεφάλι στο YouTube

Ένας άνδρας από την Πενσιλβάνια των ΗΠΑ δολοφόνησε τον 68χρονο πατέρα του και στη συνέχεια…

31 Ιανουαρίου 2024

Παραμένουν στην ΠΑΘΕ με 100 τρακτέρ οι αγρότες του Αλμυρού

  Ανυποχώρητοι με περισσότερα από 100 τρακτέρ παραταγμένα στην ΠΑΘΕ στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα,…

31 Ιανουαρίου 2024

«Συκοφαντίες όσα λέγονται» – Tι εξηγεί ο δήμαρχος για τις καταγγελίες ότι μουλάρι πέθανε αβοήθητο

Οργή έχει προκαλέσει η είδηση για μουλάρι που αφέθηκε να ξεψυχήσει τραυματισμένο σε κτήμα στη…

31 Ιανουαρίου 2024

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Προβληματισμός καθηγητών για διαδικτυακές εξετάσεις

  Τον προβληματισμό τους για τις διαδικτυακές εξετάσεις εκφράζουν καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας εκτιμώντας ότι…

31 Ιανουαρίου 2024

Βόλος:Προθεσμία για την Παρασκευή έλαβαν οι δύο Σέρβοι για τις διαρρήξεις

Τρεις ακόμα κλοπές και μία απόπειρα είχαν διαπράξει οι δύο Σέρβοι, ηλικίας 30 και 48…

31 Ιανουαρίου 2024

Οι αθλητικές μεταδόσεις της Τετάρτης 31/1

Το σημερινό πρόγραμμα των τηλεοπτικών μεταδόσεων είναι το εξής:   COSMOTE SPORT 1 21.00 ΠΑΟΚ-Πανσερραϊκός…

31 Ιανουαρίου 2024