Τοπικά

ΛΑΣ: Η πλειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας αρνήθηκε ψήφισμα για τη Χρυσή Αυγή

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας καταγγέλλει την πλειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας (Ν.Δ, ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ) ότι με διάφορα προσχήματα αρνήθηκε να συζητηθεί η πρόταση ψηφίσματος της παράταξης, για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής και τον αποκλεισμό της εκπροσώπου της, από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Όπως, ειδικότερα, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΛΑΣ:
Το «πανηγύρια» για την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου για την εγκληματική ναζιστική Χρυσή Αυγή, από τις παρατάξεις της Ν.Δ, του ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ, αποδείχτηκαν λόγια του αέρα, αφού στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας (29.10.2020) αρνήθηκαν να συζητηθεί και να μπει σε ψηφοφορία το ψήφισμα που κατέθεσε η Λαική Συσπείρωση, για την καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής και τον αποκλεισμό της εκπροσώπου που εκλέχτηκε με τη στήριξη της από το περιφερειακό συμβούλιο.

Η περιφερειακή αρχή της Ν.Δ, προσπερνώντας την καταδικαστική απόφαση του αστικού δικαστηρίου που χαρακτήρισε και επίσημα ως εγκληματική οργάνωση την ναζιστική Χρυσή Αυγή, δήλωσε ότι δεν δέχεται να παρανομήσει και να αποκλείσει την εκπρόσωπο που εκλέχτηκε με το συνδυασμό που στήριξε η Χρυσή Αυγή στην περιφέρεια, αρνήθηκε να βάλει για συζήτηση και ψηφοφορία, επιμένοντας ως το τέλος στη θέση να αποσύρει το ψήφισμα η Λαϊκή Συσπείρωση, για να μην πάρει πολιτική θέση με την ψήφο της.

Σ’ αυτή την γραμμή βρήκε απόλυτη στήριξη και από τον επικεφαλής του κοινού συνδυασμού ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ στο περιφερειακό συμβούλιο, ο οποίος συμφώνησε με τις απόψεις της παράταξης της Ν.Δ, με την οποία μέχρι εκείνη την ώρα, αντάλλασαν άσφαιρα πυρά και προσωπικές αντιπαραθέσεις. Το ψήφισμα που είχε καταθέσει αυτή η παράταξη ήταν απλά ένα χαιρετιστήριο της δικαστικής απόφασης και τελικά δεν το έθεσε σε ψηφοφορία.

Αυτή η στάση τους, ενθάρρυνε την εκλεγμένη με το ψηφοδέλτιο που στήριξε η εγκληματική ναζιστική Χρυσή Αυγή στην περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία προκαλεί δηλώνοντας ότι δεν μπορείτε να μου κάνετε τίποτα. Θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη περιφερειακή σύμβουλος που εκλέχτηκε με την Χ.Α και τώρα μεταπήδησε στο κόμμα Κασιδιάρη, δήλωνε παλιότερα ότι είναι διατεθειμένη να δικαστεί μαζί με τον αρχηγό της Χ.Α και πρόσφατα υποστήριξε ότι είναι αθώα η καταδικασμένη ηγεσία της Χ.Α.

Αυτή η πολιτική στάση τους έρχεται σε αντίθεση και με το πνεύμα της απόφασης του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων Αθηνών, το οποίο καταδίκασε ομόφωνα το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, ως εγκληματική οργάνωση και ένα πλήθος στελεχών της για την ένταξη και διεύθυνση αυτής και ενάντια στη απαίτηση της πλειοψηφίας του λαού, για πλήρη καταδίκη και απομόνωση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής σε όλα τα επίπεδα και ευθυγραμμίζεται με τη στάση της κυβέρνησης, που απέρριψε την τροπολογία του ΚΚΕ στη Βουλή για την στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων και την αποπομπή από αιρετά όργανα όλων των βαθμίδων, όχι μόνο των καταδικασμένων, αλλά και σε όλους τους εκπροσώπους της εγκληματικής οργάνωσης της Χ.Α.

Η Λαική Συσπείρωση δεν εφησυχάζει με την καταδίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής από το δικαστήριο, ως εγκληματικής οργάνωσης και πολλών ηγετικών στελεχών της. Συνεχίζει να αγωνίζεται ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό, αλλά και στον ίδιο τον καπιταλισμό που τους γεννά και αξιοποιεί για να σώσει την εξουσία του. Θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την επιβολή της στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων σε όσους συμμετέχουν στην εγκληματική ναζιστική Χρυσή Αυγή και την αποπομπή τους από τα περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια. Η παρατάξεις της Ν.Δ και του ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ αντι να επικαλούνται νομικά κωλύματα, να αξιώσουν από την κυβέρνηση της Ν.Δ την κατάργηση τους για την αποπομπή των εκπροσώπων της εγκληματικής Χ.Α από τα αιρετά όργανα περιφερειών και δήμων.

Καλούμε το λαό της Θεσσαλίας να γυρίσει την πλάτη στους ναζί εγκληματίες σε κάθε χώρο δουλειάς και εκπαίδευσης, σε κάθε πόλη και χωριό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το