Τοπικά

Λαϊκή Συσπείρωση: Η δημοτική αρχή να σεβαστεί τις προτάσεις κατοίκων και ΤΕΕ για το αντλιοστάσιο της Αγριάς

Eρώτηση προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση σχετικά με την κατασκευή αντλιοστασίου ακαθάρτων λυμάτων στα Αστέρια Αγριάς ενώ κάτοικοι και ΤΕΕ Μαγνησίας, με επιχειρήματα, προτείνουν την κατασκευή των εγκαταστάσεων σε άλλο σημείο. Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τη δημοτική αρχή «να σκύψει το κεφάλι», να μελετήσει και να σεβαστεί τις προτάσεις των κατοίκων και των φορέων .

Η ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης:
«Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι στα Αστέρια Αγριάς Βόλου από την απόφαση και την εμμονή της ΔΕΥΑΜΒ σχετικά με τη χωροθέτηση κατασκευής του αντλιοστασίου ακαθάρτων λυμάτων. Οι κάτοικοι ζητούν τη αλλαγή του χώρου κατασκευής του αντλιοστασίου έτσι ώστε να μην υπάρξει καταστροφή του περιβάλλοντος, όχληση από τις αναθυμιάσεις των αντλιοστασίων και συνεχή αναστάτωση από πιθανές βλάβες.
Με τεκμηριωμένα επιχειρήματα προτείνουν οι εγκαταστάσεις να κατασκευαστούν σε παρακείμενο δημόσιο χώρο, μόλις 100 μέτρα πιο μακριά, και όχι μέσα στο μοναδικό πάρκο έκτασης 300 τ.μ. στην περιοχή, ανάμεσα στα σπίτια των κατοίκων. Το συγκεκριμένο πάρκο αποτελεί πνεύμονα πρασίνου του οικισμού. Τα μεγάλα δέντρα που υπάρχουν σ’ αυτό, εκτός από χώρος αναψυχής, συμβάλλουν στην προστασία της κατοικημένης περιοχής από την όχληση και την ρύπανση, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, αφού ο οικισμός βρίσκεται δίπλα στην Ε.Ο. Βόλου – Αγριάς, λόγω του μεγάλου κυκλοφοριακού φόρτου.
Ακόμη το ΤΕΕ Μαγνησίας, αφού εξέτασε το αίτημα των κατοίκων της περιοχής, μελέτησε τη χωροθέτηση του αντλιοστασίου Α4 στα Αστέρια της Αγριάς Βόλου και διαπίστωσε ότι η απόφαση ελήφθη από το Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς να υπάρχει σύμφωνη γνώμη του τοπικού συμβουλίου. Επιπλέον επισημαίνει κινδύνους για καθιζήσεις στην ευρύτερη περιοχή από τον τρόπο κατασκευής του αντλιοστασίου και κρίνει αδύνατη την πλήρη αποκατάσταση του χώρου του πάρκου και του πρασίνου, όπως διατείνεται ότι θα πράξει η ΔΕΥΑΜΒ, καθώς το άνω μέρος του αντλιοστασίου θα βρίσκεται στην επιφανειακή στρώση του εδάφους. Επιπλέον ο χώρος είναι κοινόχρηστος και δεν επιτρέπεται η αλλαγή χρήσης του χώρου πρασίνου χωρίς αντιστάθμιση και ανταλλαγή του καταργούμενου πρασίνου με άλλη ίση επιφάνεια.
Επίσης σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει το ΤΕΕ Μαγνησίας, η έκταση που προτείνουν οι κάτοικοι αποτελεί μέρος απαλλοτριωμένης έκτασης του περιφερειακού δρόμου, οι αγωγοί σύνδεσης είναι καταθλιπτικοί και δεν μεταβάλλουν το βάθος εκσκαφής του έργου στην προτεινόμενη θέση, δεν υπάρχει αναγκαιότητα μετατροπής του έργου λόγω κατασκευής νέου αντλιοστασίου εντός του οικισμού, δεν μεταβάλλονται τα οικονομικά στοιχεία και δε δημιουργείται σοβαρό θέμα καθυστέρησης του έργου.
Η δημοτική αρχή Βόλου, αντί να εναντιώνεται με συνεχείς ανακοινώσεις σε όσους ασκούν κριτική στον τρόπο διοίκησης και διαχείρισης της πολιτικής που εφαρμόζει στο δήμο, είναι καλύτερα «να σκύψει το κεφάλι», να μελετήσει και να σεβαστεί τις προτάσεις των κατοίκων και των φορέων και να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να ολοκληρωθεί γρήγορα το έργο της αποχέτευσης της Αγριάς, χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα στους κατοίκους, ιδιαίτερα αυτής της υποβαθμισμένης περιοχής.
Ερωτάται η δημοτική αρχή:
Τι μέτρα θα πάρει και με ποιον τρόπο θα παρέμβει στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ ώστε να λυθεί σύντομα το πρόβλημα, σύμφωνα με τις τεκμηριωμένες προτάσεις των κατοίκων της περιοχής και τη σύμφωνη γνώμη του ΤΕΕ Μαγνησίας;
Για την Λαϊκή Συσπείρωση
Νάνος Απόστολος
Τσαλούχας Θεόδωρος»

Share

Πρόσφατα άρθρα

Θεσσαλονίκη: «Λύγισε» η σύζυγος του Βασίλη Καρρά με τα τραγούδια στο τέλος της κηδείας – Δείτε βίντεο

Χιλιάδες πολίτες αποχαιρέτησαν σήμερα Τρίτη 26 Δεκεμβρίου τον Βασίλη Καρρά στον ναό της Αγίας Σοφίας…

26 Δεκεμβρίου 2023

Πέντε νεκροί, μεταξύ αυτών ένας ανήλικος, σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε ξενώνα – video

Τραγικός είναι ο απολογισμός της φωτιάς που ξέσπασε σήμερα το πρωί σε ξενώνα στη Ρουμανία,…

26 Δεκεμβρίου 2023

Ταξίδι στη χρόνο: Οι άνθρωποι στον Νότιο Πόλο διασχίζουν και τις 24 ζώνες ώρας την ημέρα των Χριστουγέννων!

Οι άνθρωποι που ζουν στον Νότιο Πόλο έχουν βρει έναν μοναδικό τρόπο να περνούν τον…

26 Δεκεμβρίου 2023

Βασίλης Καρράς: Στην εξόδιο ακολουθία του τραγουδιστή ο Νίκος Ανδρουλάκης – «Τον αγάπησε όλη η Ελλάδα» (βίντεο)

Σε λαϊκό προσκύνημα έχει τεθεί σήμερα- μέχρι αργά το βράδυ- η σορός του Βασίλη Καρρά,…

26 Δεκεμβρίου 2023

Σε φυλακή στην Αρκτική ο Αλεξέι Ναβάλνι – Τα πλάνα στα social media

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Αλεξέι Ναβάλνι τη Δευτέρα (25/12), ο φυλακισμένος πολιτικός της ρωσικής αντιπολίτευσης…

26 Δεκεμβρίου 2023

15 ασθενείς με κορονοιό στο Νοσοκομείο Βόλου – Δύο μωρά ανάμεσά τους

Δεκαπέντε είναι οι ασθενέις, που νοσηλεύονται με κορονοϊό στο Νοσοκομείο Βόλου. Στη ΜΕΘ όπως και…

26 Δεκεμβρίου 2023