Οικονομία

Λαγκάρντ: Δεν μάθαμε κάτι νέο στις συζητήσεις με τον Βαρουφάκη

langarnt

Η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση επιτάχυνση ενεργειών και εμβάθυνση στις λεπτομέρειες των προτάσεών της, ώστε να προχωρήσουν ταχύτατα οι διαδικασίες. Σε δηλώσεις στη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου, δήλωσε ότι «το θέμα είναι να γίνει όλη η δουλειά που πρέπει και όχι μόνο να φτάσουμε γρήγορα στο τέλος».

Η κ. Λαγκάρντ αποκάλυψε ότι ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης συναντήθηκε τόσο με την ίδια όσο και με το νούμερο δύο του Ταμείου Ντέιβιντ Λίπτον. Υπογράμμισε ότι ελπίδα και των δύο είναι όχι μόνο η επιτάχυνση των ενεργειών της Αθήνας, αλλά και έργο σε βάθος.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, αν συζητήθηκε το θέμα της Ελλάδας τις τελευταίες μέρες, και αν προέκυψε κάτι καινούργιο ή αναπάντεχο για την Ελλάδα, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ απάντησε ότι «δεν μάθαμε τίποτα το οποίο δεν ξέραμε ήδη». Ευχήθηκε ότι θα υπάρξει πρόοδος στις συζητήσεις με την ελληνικές αρχές.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Επιτροπής του Ταμείου, Μεξικανός Αγκουστίν Κάρστενς, υπογράμμισε ότι απλά έγινε μια έγκριση των ενεργειών του ΔΝΤ και των άλλων θεσμών στο θέμα της χώρας μας.

Η δήλωση της κ. Λαγκάρντ ακολουθεί:
«Η ευελιξία στην οποία αναφέρθηκα ισχύει για τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει τα μέρη αναφορικά με το τι θα συμβάλει στην επίτευξη του στόχου της προσπάθειας. Με άλλα λόγια, ο στόχος παραμένει ο ίδιος, και είναι η αποκατάσταση της σταθερότητας, η εξασφάλιση της ανάκτησης, διασφαλίζοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει κυρίαρχη στη χρηματοδότησή της και στην οικονομική της ανάπτυξη. Αυτοί είναι οι στόχοι, και θα μπορούσαν να ικανοποιηθούν με διάφορους τρόπους, που ποικίλουν ανάλογα με την πολιτική εντολή που έχουν οι αρχές.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το