Ελλάδα

Κουρουμπλής: Δεν υποσχεθήκαμε τίποτε – Τα μέτρα δεν είναι πρόταση της κυβέρνησης

kouroublis708

«Τα μέτρα δεν είναι πρόταση της κυβέρνησης είναι αυτά που μας επιβλήθηκαν από το μνημόνιο, δεν εξειδικεύσαμε τίποτε» δηλώνει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Το μνημόνιο που ψηφίσαμε θα κριθεί από την ιστορία. Δεν υποσχεθήκαμε τίποτε, ούτε ο Αποστόλου, ούτε ο Τσίπρας. Η κυβέρνηση θα κριθεί γι’ αυτά που είπε στο τέλος της τετραετίας» δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, χαρακτηρίζοντας τα περί ΕΝΦΙΑ ως «όψιμες μνήμες».

«Τα μέτρα δεν είναι πρόταση της κυβέρνησης, είναι αυτά που μάς επιβλήθηκαν από το μνημόνιο, δεν εξειδικεύσαμε τίποτε, αν εξειδικεύαμε θα λέγατε ‘ζήτω’» ανέφερε.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής εξαπέλυσε δριμεία επίθεση τον Πολ Τόμσεν, κάνοντας λόγο για εκβιασμούς με αφορμή το άρθρο του στελέχους του ΔΝΤ που ζητεί νέα δημοσιονομικά μέτρα. «Οι εκβιασμοί που επιχειρεί ο Τόμσεν δεν μπορούν να έχουν αποδοχή στην Ελλάδα, επί 11 φορές έκοψε τις συντάξεις στην Ελλάδα, άλλη η συνταγή που πρέπει να χρησιμοποιηθεί. Τα μέτρα που επέβαλαν αυτοί οι κύριοι οδήγησαν τη χώρα σε ύφεση, η κυβέρνηση δεν θα μπει σε αυτή τη λογική» δήλωσε.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση εγγυάται τις συντάξεις, ενώ για το αγροτικό είπε πως η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε διάλογο. «Θα χρησιμοποιήσουμε ως όπλο τις αγροτικές κινητοποιήσεις».

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το