Θ Plus

Κορωνοϊός: «Μεταγραφές» νοσηλευτών σε Σωτηρία, Ευαγγελισμό για τις μάχες στις ΜΕΘ

«Φύλλο πορείας» για τα μεγάλα νοσοκομεία της πρωτεύουσας που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος των περιστατικών κορωνοϊού, παίρνουν τις τελευταίες ημέρες δεκάδες νοσηλευτές από μικρότερα νοσοκομεία που κατά κύριο λόγο δεν διαθέτουν κλίνες ΜΕΘ covid-19, σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr.

Ειδικότερα μέχρι στιγμής με βάση τα στοιχεία του ethnos.gr, 220 νοσηλευτές θα μετακινηθούν προς το Σωτηρία και τον Ευαγγελισμό τις επόμενες ημέρες, ώστε να ενισχύσουν τις μονάδες εντατικής. Άλλωστε τα δύο αυτά νοσοκομεία νοσηλεύουν το μεγαλύτερο αριθμό περιστατικών με κορονοϊό, ενώ έχουν και τις περισσότερες κλίνες ΜΕΘ covid-19 που υπάρχουν στην Αθήνα. Να σημειωθεί ότι οι κλίνες ΜΕΘ στο Λεκανοπέδιο της Αττικής είναι συνολικά 110, εκ των οποίων οι 82 βρίσκονται στα μεγάλα νοσοκομεία της πρωτεύουσας.

Πρόκειται κυρίως για επικουρικό προσωπικό, αλλά και για εργαζόμενους που θα προσληφθούν σε μόνιμες θέσεις και σύντομα ολοκληρώνεται η διαδικασία. Ήδη όπως τονίζουν πληροφορίες του ethnos.gr, έχουν μετακινηθεί από μικρότερα νοσοκομεία όπως το Οφθαλμιατρείο, το Αλεξάνδρας, το Ιπποκράτειο κ.α. προς το Σωτηρία 62 άτομα ώστε να στηρίξουν τις ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Το προσωπικό που θα μεταφερθεί στο Σωτηρία τις επόμενες ημέρες, θα κληθεί να ενισχύσει τις 50 νέες κλίνες ΜΕΘ για covid-19 που ετοιμάζονται με τη χρηματοδότηση της Ελληνικής Βουλής και αναμένεται να ανοίξουν στις αρχές Νοεμβρίου. Μεγάλο μέρος του προσωπικού και μεταφερθεί και στις υπάρχουσες κλίνες ΜΕΘ ώστε να στηριχθούν το επόμενο διάστημα, δεδομένου ότι οι ειδικοί αναμένουν αύξηση των περιστατικών όσο θα χαλάει ο καιρός και ο κόσμος θα πηγαίνει σε κλειστούς χώρους όπου η μεταδοτικότητα του ιού είναι μεγαλύτερη.

Στη συνέχεια πολλοί εργαζόμενοι θα μετακινηθούν από τα μικρότερα νοσοκομεία και προς τον Ευαγγελισμό που είναι το δεύτερο νοσοκομείο σε περιστατικά στη χώρα.

Εκπαίδευση στο πεδίο «μάχης»
Στο μεταξύ όμως όσοι μετακινηθούν από μικρότερα νοσοκομεία για να ενισχύσουν τις μονάδες εντατικής στα μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα, θα εκπαιδευτούν στο πεδίο «μάχης» από τους παλαιότερους, περιγράφουν πηγές στο ethnos.gr.

Οι «νεότεροι» νοσηλευτές που θα εργασθούν στο Σωτηρία και στον Ευαγγελισμό, θα περάσουν από ειδική εκπαίδευση ώστε να εξειδικευθούν στη διαχείριση περιστατικών covid-19. Άλλωστε το υπάρχον προσωπικό έχει τη δέουσα εμπειρία ήδη από το πρώτο κύμα κορωνοϊού, όπου δεκάδες συνάνθρωποί μας νοσηλεύτηκαν στο «Σωτηρία».

Από την άλλη, οι υγειονομικές Αρχές αναμένουν να ολοκληρώσουν την ειδική εκπαίδευσή τους οι νοσηλευτές που ακολουθούν το 18μηνο πρόγραμμα εξειδίκευσης για ΜΕΘ, ώστε στη συνέχεια και αυτοί να αξιοποιηθούν. Μάλιστα με βάση τις πληροφορίες του ethnos.gr, οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι θα λάβουν θέσεις στο ΚΑΤ, το οποίο επίσης θα νοσηλεύει ασθενείς με covid-19.

Πηγή: Έθνος

Share

Πρόσφατα άρθρα

Κλιμάκιο της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής στην Αράχωβα για το χάσκι – Εντείνονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την υπόθεση του βασανισμού του χάσκι Όλιβερ και…

7 Δεκεμβρίου 2023

Αφήνουν κάτω τις πένες τους οι εργαζόμενοι της Washington Post: Απεργία για τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post και καλούν τους…

7 Δεκεμβρίου 2023

Ερντογάν στο Χ για την επίσκεψη στην Αθήνα: Ελπίζω με την Ελλάδα να γίνουμε παράδειγμα στον κόσμο

Σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Χ ο Τούρκος πρόεδρος μετά την ολοκλήρωση της…

7 Δεκεμβρίου 2023

Κασσελάκης: Ο Ερντογάν μίλησε για «τουρκική» μειονότητα – Διευκρινίσεις ότι η Διακήρυξη που υπεγράφη κατοχυρώνει τα συμφέροντά μας

«Στηρίζω σταθερά την προώθηση του ελληνοτουρκικού διαλόγου στη βάση του διεθνούς δικαίου. Είναι συνεπώς θετική…

7 Δεκεμβρίου 2023

Eορταστική βόλτα στον Χριστουγεννιάτικο Βόλο με το γιορτινό τρενάκι των Αστικών Συγκοινωνιών Βόλου

Ξεκινάει να σφυρίζει από αύριο Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου το γιορτινό τρενάκι των Αστικών Συγκοινωνιών Βόλου…

7 Δεκεμβρίου 2023

Γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα: Απίστευτες αποκαλύψεις για τον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο – Είχε αλλάξει τα στοιχεία της ταυτότητας του

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο της 43χρονης στη…

7 Δεκεμβρίου 2023