Τοπικά

«Κόντρα» στο Δ.Σ. Βόλου για τη μετάδοση της συνεδρίασης

Ανέβηκαν οι τόνοι στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου με αφορμή τη μετάδοση της συνεδρίασης στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στο Youtube, όπου δεν φαίνονται σύμβουλοι των μειοψηφιών, αλλά και τη διανομή αρνιών σε οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας για το Πάσχα. «Ήχο και εικόνα για το δημοτικό συμβούλιο στο διαδίκτυο βάλαμε επί ημερών μας. Επί ημερών σας υπήρχε σκοταδισμός» σχολίασε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος στις αντιδράσεις συμβούλων της μειοψηφίας για τις κάμερες. «Όσο ισχύει απόφαση για τις κάμερες και παραβιάζεται υπάρχουν ευθύνες» απάντησε ο επικεφαλής της «Συμμαχίας για τον Βόλο» Νίκος Παπαπέτρος.
«Κάνε μας μήνυση» είπε κ. Μπέος, με τον κ. Παπαπέτρο να απαντά «Νομίζεις ότι φοβάμαι να σας κάνω;». «Κάνε προσφυγή» ανταπάντησε ο δήμαρχος «Συμφωνείτε με αυτό το είδος δημοκρατικής διαδικασίας πρόεδρε;» ρώτησε ο κ. Παπαπέτρος τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, με τον δήμαρχο να τον καλεί να χαμηλώσει τη φωνή του.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δ.Σ. Θ. Θεοδώρου ανέφερε ότι η λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου γίνεται με βάση τον κανονισμό. «Όποιος έχει αντίθετη άποψη, ξέρει τις ενέργειες που πρέπει να κάνει. Τα πρακτικά τηρούνται. Οι συνομιλίες καταγράφονται. Ο καθένας κρίνεται για τις τοποθετήσεις του» δήλωσε.
Στην τοποθέτησή του ο Αχ. Μπέος είπε χαρακτηριστικά: « Στις δημοκρατίες που τόσο πολύ αναφέρεστε κάνουν κουμάντο οι πολλοί. Οι πολλοί στο δημοτικό συμβούλιο είμαστε εμείς και αποφασίζουμε πως θα λειτουργήσουμε μέσα από νόμιμες διαδικασίες. Εσείς έχετε δικαίωμα να διαφωνήσετε ή να κάνετε τις ενστάσεις σας. Αυτή την εντολή μας την έδωσε ο λαός».
Για τις κάμερες επισήμανε ότι δεν υπήρχε ήχος και εικόνα στο διαδίκτυο πριν από τη δημοτική αρχή. «Από αύριο δεν θα δείχνει κανέναν. Θα έχει μόνο ήχο. Μην σας κάνουμε και φίρμες» σχολίασε.

Απαντώντας ο κ. Παπαπέτρος δήλωσε ότι οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου είναι δημόσιες και πως αναπαράγονταν μέσα από το δημοτικό ραδιόφωνο. Πρόσθεσε ότι με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου αποφασίστηκε να μεταδίδει και εικόνα, κάτι που ισχύει και σήμερα.
Ο δήμαρχος απάντησε δε και σε ισχυρισμό για «ανεπάγγελτους» δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας αναφέροντας τις επαγγελματικές του ιδιότητες. «Δεν έχετε τέτοιο δικαίωμα κ. Παπαπέτρο και παρακαλώ να ζητήσετε συγγνώμη» είπε.
Απευθυνόμενος στον κ. Παπαπέτρο ανέφερε ότι είναι δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της αντιπολίτευσης. «Τι νοιάζει τον κόσμο το Πόθεν Έσχες; Αυτά που έχω, κλεμμένα τα έχω; Το 2011 πήγα φυλακή και ψάχτηκα από τον ελεγκτικό μηχανισμό του κράτους όσο κανένας άλλος. Το 2015 ένας περίεργος τύπος μου επέβαλε πρόστιμο. Με το που επιβλήθηκε το πρόστιμο τον πήραν στο υπουργείο Οικονομικών μετάθεση. Στο εφετείο και στο ΣτΕ κέρδισα πανηγυρικά. Μέχρι πριν 15 χρόνια που σταμάτησα τις επιχειρηματικές μου δραστηριότητες εργαζόμουν κανονικά και εργάζονταν εκατοντάδες άνθρωποι για εμένα» ανέφερε.
Σχετικά με τη διανομή αρνιών ο δήμαρχος έκανε λόγο για καταγγελία που έγινε με αποτέλεσμα να έρθει η Εφορία και να κινδυνεύσουν οι οικογένειες να μην πάρουν αρνί» . «Τα λεφτά βγαίνουν από το ταμείο της ΠΑΕ Βόλος από το 2017 με εντολή δική μου» δήλωσε.
Παράλληλα ο δήμαρχος δήλωσε ότι «Δεν καίγομαι για την καρέκλα. Η δημοτική αρχή δεν διασπάται με τίποτα. Ο κόσμος μας έστειλε εδώ».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το