Αθλητισμός

Κόντρα σε ισχυρούς αντιπάλους Ολυμπιακός και Γ.Σ. Αλμυρού στη National League 2

Κόντρα σε ισχυρούς αντιπάλους παίζουν σήμερα οι εκπρόσωποι της μαγνησιώτικης καλαθοσφαίρισης στον 4ο όμιλο της National League 2. Ο Ολυμπιακός «μονομαχεί» με τους πρωτοπόρους Τιτάνες Παλαμά στο ΕΑΚ και ο ΓΣΑ τον ΑΟ Τρίκαλα στον Αλμυρό.

Ολυμπιακός-Τιτάνες Παλ.

Την πιο δύσκολη αποστολή στο φετινό πρωτάθλημα έχει σήμερα ο Ολυμπιακός. Στις 17.00 στο ΕΑΚ Βόλου κοντράρει τους Τιτάνες, οι οποίοι φιγουράρουν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας στον 4ο όμιλο της National League 2.

Το συγκρότημα του Παλαμά μετρά 13 νίκες και μόλις τρεις ήττες στο φετινό πρωτάθλημα και έχει αποσπαστεί μια διαφορά δύο βαθμών από τους διώκτες του. Ασφαλώς αυτή θέλει να τη διατηρήσει, διότι θα του δώσει το πλεονέκτημα έδρας μέχρι το τέλος των πλέι οφ, με σκοπό την άνοδο στη National League 1.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο εντελώς διαφορετικός είναι ο στόχος του Ολυμπιακού, ο οποίος παλεύει για να αποφύγει τον υποβιβασμό. Για τον λόγο αυτό θέλει να καταταγεί όσο γίνεται ψηλότερα, προκειμένου να έχει καλύτερη τύχη στα πλέι άουτ.

Το κακό για τον Γιώργο Κοσμάτο είναι ότι δεν μπορεί να νιώθει ήσυχος μετά τα συνεχόμενα προβλήματα που προκύπτουν. Ο Ντράσκο Πρέλεβιτς υπέστη ελαφρύ τράβηγμα στον προσαγωγό και υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία. Ο ταλαντούχος γκαρντ έχει δοκιμάσει να προπονηθεί σε πιο χαλαρούς ρυθμούς και η συμμετοχή του θα αποφασιστεί σήμερα.

Επίσης την περασμένη Κυριακή ο Παναγιώτης Λογοδότης έπαθε θλάση α’ βαθμούς στον δικέφαλο και θεωρείται αμφίβολος. Αντίθετα οι Στέλιος Τζαλαβάρας, Νεκτάριος Πλεσιώτης και Δημήτρης Παρασχάκης, που επίσης δεν έπαιξαν εναντίον της Καστοριάς, αναμένεται να επιστρέψουν σήμερα.

Η σύνθεση του Ολυμπιακού: Κωνσταντίνος Νυδριώτης, Παναγιώτης Λογοδότης, Τέλης Μαλακόπουλος, Ευάγγελος Γιαννίκος, Δημήτρης Παρασχάκης, Παναγιώτης Σπανόπουλος, Σεραφείμ Σιδηρόπουλος, Νεκτάριος Πλεσιώτης, Στέλιος Τζαλαβάρας, Μίμης Στεφόπουλος, Ντράσκο Πρέλεβιτς και Γεράσιμος Δελεντζές.

 

ΓΣ Αλμυρού-ΑΟ Τρίκαλα

Δεν κατάφερε να διευρύνει το νικηφόρο σερί του ο Γυμναστικός Σύλλογος Αλμυρού. Μέχρι την προηγούμενη Κυριακή μετρούσε εννέα συνεχόμενες νίκες, αλλά στη Βέροια το σερί του έσπασε από τους Αετούς. Ακόμη μεγαλύτερο κακό θεωρείται ότι μαζί με τον αγώνα οι «κυανόλευκοι» έχασαν και τη διαφορά των δέκα πόντων με την οποία είχαν κερδίσει στον πρώτο γύρο.

Πλέον η προσοχή τους έχει στραφεί σ’ ένα ακόμη ντέρμπι, αυτό με τον ΑΟ Τρίκαλα, το οποίο θα διεξαχθεί σήμερα στις 5 το απόγευμα στο Κλειστό Γυμναστήριο Αλμυρού. Οι κερκίδες πρόκειται να γεμίσουν και ο κόσμος να συμπαρασταθεί στο συγκρότημα του Λουκά Ζαρονικόλα.

Ο ΓΣ Αλμυρού θέλει να επανέλθει στις επιτυχίες και αν τα καταφέρει θα αφήσει πίσω τους Τρικαλινούς με τους οποίους ισοβαθμεί στη 2η θέση. Μάλιστα αν κατορθώσει να καλύψει και το -11 από τον πρώτο αγώνα, θα ήταν το ιδανικό σενάριο. Παρόλα αυτό που προέχει είναι η νίκη.

Οι καλαθοσφαιριστές στους οποίους στηρίζεται ο έμπειρος τεχνικός είναι οι: Παναγιώτης Παπούλιας, Βαγγέλης Κοντοστάθης, Θοδωρής Μαμούρας, Αντώνης Μασούρας, Νίκος Κανατούλας, Νίκος Μυλωνάς, Μιχάλης Πολίτης, Ανδρέας Πελεκούδας, Βαγγέλης Αργύρης, Βασίλης Ξηρομερήσιος, Παναγιώτης Μπακολιάς, Γιώργος Λάππας, Ηλίας Βαλαμούτης και Φώτης Τάσσος.

Σήμερα για τη 17η αγωνιστική στον 4ο όμιλο της National League 2 το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Μελίκη-Εκπ. Φρυγανιώτη 0-20 α.α.

ΑΕΛ-Καστοριά

Ολυμπιακός-Τιτάνες Παλ.

ΓΣ Αλμυρού-ΑΟ Τρίκαλα

Κούπα Κιλκίς-Πιερικός/Αρχέλαος

Αετοί Βέροιας-Άργος Ορεστικό

* Όλοι οι αγώνες αρχίζουν στις 17.00

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον υπολογίσιμο Πύρασο στο ΕΑΚ

Με τα παιχνίδια της 20ής αγωνιστικής συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΘ και δεν χωρά…

25 Φεβρουαρίου 2024

Ο πρόεδρος Ν. Τουλούδης στη «Θ» για τα 50 χρόνια ζωής Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής

Μισός αιώνας προσφοράς των γυμναστών  στα αθλητικά και κοινωνικά δρώμενα     Ο Νίκος Τουλούδης, πρόεδρος…

25 Φεβρουαρίου 2024

Στο Μακρυχώρι με την Αναγέννηση Καρδίτσας παίζει η Κ19 της Νίκης

Εκτός από την ανδρική ομάδα της Νίκης και η Κ19 αντιμετωπίζει την Αναγέννηση. Η συνάντηση…

25 Φεβρουαρίου 2024

150 παιδιά σε διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής έρευνας – Photos

Με τη συμμετοχή πλήθους μαθητών απ’ όλη τη Θεσσαλία πραγματοποιήθηκε χθες στο συνεδριακό της Μητρόπολης…

25 Φεβρουαρίου 2024

Επιζητά τη ρεβάνς από την Αναγέννηση Κ. αύριο η Νίκη

Τη ρεβάνς για την ήττα του α’ γύρου επιζητά από την Αναγέννηση Καρδίτσας η Νίκης…

25 Φεβρουαρίου 2024

Μία νίκη ο Βόλος επί του Άρη στο “Κλ. Βικελίδης”

Βόλος και Άρης έχουν αναμετρηθεί 11 φορές σε επίσημα παιχνίδια, όλα για το πρωτάθλημα της…

25 Φεβρουαρίου 2024