Τοπικά

Κόντρα Μπέου – Τσαλούχα στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου για την ανάθεση του ηλεκτροφωτισμού στον Μυτιληναίο

Κόντρα μεταξύ του Α. Μπέου και του δημοτικού συμβούλου της ΛΑΣ Θ. Τσαλούχα σημειώθηκε στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο, όταν το σώμα κλήθηκε να λάβει απόφαση για τη συγκρότηση επιτροπής διενέργειας διαγωνισμών και αξιολόγησης προσφορών για παροχή υπηρεσιών ανεξάρτητου συμβούλου υποστήριξης του Δήμου στις υπηρεσίες ενεργειακής αναβάθμισης – αυτοματοποίησης συστημάτων ηλεκτροφωτισμού κοινοχρήστων χώρων – με εξοικονόμηση ενέργειας στο Δήμο Βόλου, ενδεικτικού προϋπολογισμού 300.000,00€ μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

Ο κ. Τσαλούχας είπε ότι η παράταξή του είναι ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ηλεκτροφωτισμού με την παραχώρηση στον όμιλο Μυτιληναίου και δήλωσε πως διαφωνεί με την απόφαση «να βάλει ο δήμος μέσα εργολάβο για να φάει και αυτός λεφτά».

Ο Α. Μπέος αρνήθηκε πως υπάρχει ιδιωτικοποίηση. Όπως είπε, «ο δήμος Βόλου πληρώνει 2,5 εκ. ευρώ περίπου τον χρόνο σε ρεύμα και ταυτόχρονα έχει όλη τη συντήρηση. Τα τελευταία χρόνια με την έλλειψη προσωπικού καίγεται μια λάμπα και μπορεί να αλλαχθεί μετά από μήνες. Θα αλλαχθούν 18.000 λαμπτήρες και ο δήμος όχι μόνο δεν χάνει, αλλά θα κερδίζει. Οι πολίτες δεν θα δώσουν ούτε ένα ευρώ παραπάνω. Για την έγκριση για τον ειδικό σύμβουλο, πείτε μου έναν ειδικό από το Δήμο Βόλου που θα μπορούσε να ελέγξει το έργο», σημείωσε ο Αχ. Μπέος απευθυνόμενος στον Θ. Τσαλούχα, για να του απαντήσει εκείνος πως αυτή είναι η εκτίμηση που τρέφει στους εργαζόμενους και πως η μόνη αλήθεια είναι ότι τα 18 εκατομμύρια ευρώ των ανταποδοτικών θα δοθούν στον Μυτιληναίο.

Η Καραμπατζάκη
Το δημοτικό συμβούλιο με την θετική ψήφο του Νίκου Χαυτούρα ενέκρινε την ειδική εντολή και πληρεξουσιότητα, στο δικηγόρο Αθηνών Ιωάννη Παραρά για την παράσταση που πραγματοποίησε ενώπιον του Δ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατά τη δικάσιμο της 10ης Μαίου 2019, με θέμα «Τμηματική έγκριση της779/2017 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου ως προς τα μέτρα ρύθμισης κυκλοφορίας που αφορούν στη διαμόρφωση των οδών Ζάχου και Καραμπατζάκη ως οδούς ήπιας κυκλοφορίας».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Τραγωδία στα Ναυπηγεία Χαλκίδας: Εργαζόμενος καταπλακώθηκε από μπουκαπόρτα καραβιού

Εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (30/3) στα Ναυπηγεία Χαλκίδας, όπου ένας άνδρας έχασε…

30 Μαρτίου 2024

Τα σημερινά αποτελέσματα σε Α’ και Β’ ΕΠΣΘ

Για τα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ σημειώθηκαν σήμερα τα παρακάτω αποτελέσματα:   Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Τοξότης-Αγία Άννα…

30 Μαρτίου 2024

«Η απίστευτη βουτιά θαλασσοπουλιών»: Οι καλύτερες φωτογραφίες του ’24 από την άγρια φύση

Δύο θαλασσοπούλια που κυνηγούν ένα ψάρι στα νερά των νησιών Shetland της Σκωτίας ήταν αυτή…

30 Μαρτίου 2024

Νίκη παραμονής για Βόλο που συνέτριψε 4-1 την Κηφισιά

Νίκη που τον φέρνει ακόμη πιο κοντά στην παραμονή στη Σούπερ Λιγκ σημείωσε ο Βόλος…

30 Μαρτίου 2024

Αύριο διεξάγεται το 41ο Ράλι Κένταυρος από τη Λ.Α. Βόλου

Έφτασε η ώρα για το 41ο Ράλι Κένταυρος, που διεξάγεται στις υπέροχες διαδρομές του Πηλίου. Τη…

30 Μαρτίου 2024

Γάζα: Περίπου 9.000 ασθενείς πρέπει επειγόντως να μεταφερθούν στο εξωτερικό για θεραπεία – Από 36 νοσοκομεία λειτουργούν τα 10

Περίπου 9.000 ασθενείς από τη Λωρίδα της Γάζας πρέπει να μεταφερθούν από εκεί επειγόντως για…

30 Μαρτίου 2024