Τοπικά

«Κόντρα» για τη θέση της αντιπροέδρου στο ΔΣ της ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου

 

Πεδίο αντιπαράθεσης αποτέλεσε σε πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου ο ορισμός μέλους του ΔΣ στη θέση του αντιπροέδρου με πλήρη απασχόληση. Να αναφερθεί ότι με κατά πλειοψηφία απόφαση στη θέση τοποθετήθηκε η Ουρανία Γκουρίτσα-Χαμπέρη.
Να αναφερθεί ότι σύμφωνα με το άρθρο 3, παρ. 10 του Ν. 1069/80, με απόφαση του συντονιστή της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ύστερα από πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου, μπορεί να ορίζεται ότι ένα από τα μέλη του παρέχει πλήρη απασχόληση με αμοιβή στην επιχείρηση και να καθορίζονται οι αρμοδιότητες και το ύψος της αμοιβής, το οποίο πρέπει να είναι ανάλογο των προσόντων και δεν μπορεί να υπερβαίνει το ύψος της αποζημίωσης του προέδρου της επιχείρησης.
Όπως τονίστηκε στη συνεδρίαση, «με βάση τα παραπάνω, μπορούν να ανατεθούν συγκεκριμένες αρμοδιότητες στην αντιπρόεδρο, οι οποίες δεν αφορούν σε άσκηση καθηκόντων του προσωπικού, αλλά σε επιπλέον υποστηρικτικό ρόλο, τόσο προς τον πρόεδρο και το ΔΣ, όσο και τις υπηρεσίες της επιχείρησης που είναι υποστελεχωμένες με σκοπό τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Η μηνιαία αποζημίωση για πλήρη απασχόληση δεν μπορεί να υπερβαίνει το ύψος της αποζημίωσης του προέδρου, δηλαδή το 50% της αντιμισθίας του δημάρχου».
Η μηνιαία αποζημίωση της αντιπροέδρου προτάθηκε να είναι το ποσό των 400 ευρώ μικτά μηνιαίως, ενώ στα καθήκοντά της θα περιλαμβάνονται: Η παρακολούθηση της λειτουργίας της επιχείρησης, η μέριμνα για την έκδοση λογαριασμών και καταμέτρησης των υδρομέτρων, η ενημέρωση των δημοτών και οι σχετικές ανακοινώσεις για τις προγραμματισμένες διακοπές ύδρευσης, ο προγραμματισμός συναντήσεων μελών της διοίκησης με εκπροσώπους φορέων και δημοτών για επίλυση προβλημάτων τους.
Να αναφερθεί ότι τα μέλη της μειοψηφίας στο ΔΣ της ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου Κων. Γιάτσιος και Αθ. Κουβάτας, διαφώνησαν με την πρόταση για τη θέση του αντιπροέδρου της Επιχείρησης, επισημαίνοντας πως «δεν είχαν πλήρη ενημέρωση για το συγκεκριμένο θέμα και αναρωτιούνται πως θα μπορεί η κ. Γκουρίτσα να έχει πλήρη απασχόληση στη ΔΕΥΑΡΦ ενώ ταυτόχρονα είναι και δημόσιος υπάλληλος».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Η Ένωση Ξενοδόχων Σκοπέλου στη Διεθνή Έκθεση της Βιέννης

Η παρουσία της Ένωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου μέσω της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο περίπτερο του ΕΟΤ στέφτηκε…

21 Μαρτίου 2024

Εκπαίδευση ΚΑΡΠΑ από εθελοντές της ΛΕΔ Μαγνησίας στο 3ο Γυμνάσιο Ν.Ιωνίας

Στο 3ο Γυμνάσιο Ν Ιωνίας έκαναν εθελοντές και εθελόντριες της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, εκπαίδευση…

21 Μαρτίου 2024

20ετής κάθειρξη για τους γονείς Αμερικανίδας που πέθανε βυθισμένη στον σκουληκιασμένο καναπέ όπου κειτόταν για χρόνια

Σε ποινή κάθειρξης 20 ετών καταδικάστηκαν εχθές και οι δύο γονείς της Λέισι Φλέτσερ, μιας…

21 Μαρτίου 2024

Άρχισαν οι εργασίες για το νέο Δημαρχείο Ρήγα Φεραίου

  Άρχισαν την Τρίτη 19 Μαρτίου οι εργασίες για την ανέγερση του νέου τριώροφου Δημαρχείου…

21 Μαρτίου 2024

Πτώση F-16: Εξιτήριο παίρνει τις επόμενες ώρες ο 29χρονος πιλότος

Εξιτήριο αναμένεται να λάβει τις επόμενες ώρες ο 29χρονος πιλότος του F-15 Block 52, που…

21 Μαρτίου 2024

39χρονος χτύπησε με κοντάρι τον 15χρονο γιο του και τον 73χρονο πατέρα του

Έναν 39χρονο άνδρα που καταγγέλθηκε για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στη Νέα Αρτάκη αναζητούν αστυνομικοί στην…

21 Μαρτίου 2024