Τοπικά

Κωνσταντίνος Μαραβέγιας: Μπορώ να εκφράσω κάτι διαφορετικό στο πολιτικό προσκήνιο

Μιλάει για τους «έρωτες» και τα «πάθη» του και τους ανθρώπους που έχουν προτεραιότητα στη ζωή του. Ποια ήταν η αφορμή να ασχοληθεί με τα κοινά, πως συνδυάζονται ιατρική και πολιτική, που βρίσκονται «απέναντι»; Ποια η γνώμη του για τα εσωκομματικά μαχαιρώματα και πως τα αντιμετωπίζει; Ποιους συμβιβασμούς μπορεί να κάνει και ποιες «πληγές» του Νομού θέλει να γιατρέψει; Ο σαραντάρης Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στη Μαγνησία, έχει μπει δυναμικά στην «κούρσα» της εκλογής και σήμερα μιλάει στη «Θεσσαλία» για όλα.

Γιατρός και επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, μιας και το όνομά σας ακούστηκε αμέσως για το βουλευτικό ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Μαγνησία, όταν αναδείχθηκε πρόεδρος. Συμμετείχατε, αφενός, στη σύνταξη, και αφετέρου αναδείξατε με την παρουσία σας, στο τηλεοπτικό σποτ της ΝΔ το πρόγραμμα Υγείας του κόμματος. Γιατί στην πιο δημιουργική περίοδο της ζωής σας ασχολείστε με την πολιτική;
Η απόφασή μου να ασχοληθώ με την πολιτική, συμμετέχοντας μάλιστα σε ένα κόμμα, που θεωρητικά δεν είναι «της μόδας», υπήρξε απόλυτα συνειδητή. Επιδίωξή μου είναι να ανατρέψω τη λανθασμένη – κατά τη γνώμη μου – παγιωμένη κοινωνική αντίληψη, ότι οι πολιτικοί είναι ανίκανοι, τα κόμματα διεφθαρμένα και η ελπίδα καταδικασμένη. Πρώτο βήμα αποτέλεσε η συμμετοχή μου στο 10ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό ήταν μόνο η αρχή… Το «μικρόβιο» εξαπλώθηκε γρήγορα, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δημιούργησε τη διαδικτυακή πλατφόρμα του Μητρώου. Έτσι, είχα την ευκαιρία να αξιολογηθώ και στη συνέχεια να μου δοθεί η δυνατότητα, να διαδίδω καθημερινά τις προγραμματικές θέσεις της επόμενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Σε ηλικία τέτοια που να μπορώ να προσφέρω πολλά, αλλά και με αρκετά ήδη ένσημα στην πλάτη μου, αποφάσισα να ακολουθήσω τον δρόμο της ενασχόλησης με την πολιτική. Επιδίωξή μου είναι η επιστροφή της ελπίδας και η επανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς την πολιτική.
Πιστεύω ότι η μέχρι σήμερα επαγγελματική, οικογενειακή και κοινωνική μου παρουσία, αποτελεί την εγγύηση για τους συμπολίτες μου, ότι μπορώ να εκφράσω κάτι διαφορετικό στο πολιτικό προσκήνιο, συμβάλλοντας στην ανατροπή της εντύπωσης που έχει η κοινωνία για τους πολιτικούς.

Στην πολιτική έχει χαθεί η έννοια «άνθρωπος» και κυριαρχούν οι αριθμοί, που καθορίζουν τη ζωή μας. Πολιτική και ιατρική βρίσκονται «απέναντι». Πως τα συνδυάζετε;
Όπως κατ’ επανάληψη έχω δηλώσει, πρόκειται για έναν έρωτα και ένα πάθος. Επιθυμώ να υπηρετήσω στην πράξη τα δυο αντικείμενα με την ίδια θέρμη. Στόχος μου είναι να διευθετήσω την καθημερινότητά μου με τέτοιο τρόπο, ώστε να εξακολουθήσω να ασκώ το λειτούργημα του γιατρού, μέσα από το οποίο με γνώρισαν οι συμπολίτες και εκτίμησαν τις ικανότητες και τον χαρακτήρα μου, ενώ παράλληλα θα επιδιώξω να προσφέρω το καλύτερο δυνατό στον τόπο μου, απ’ όποια θέση αποφασίσουν οι ίδιοι και το κόμμα μου. Σε κάθε περίπτωση, υπόσχομαι να διαθέσω όλες μου τις δυνάμεις στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη, ώστε να γίνει πραγματικότητα η Ελλάδα που μας αξίζει.

Οι παροχές του τομέα της δημόσιας υγείας είναι δωρεάν, ενώ στον ιδιωτικό τομέα όχι. Ποια η γνώμη σας, δεδομένου ότι εργάζεστε ως ιδιώτης γιατρός.
Ως ιδιώτης γιατρός αφουγκράζομαι καθημερινά τα προβλήματα της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας, τα κατανοώ και συμπάσχω με τους συμπολίτες μου, ως φορολογούμενος και εγώ αυτής της χώρας. Η Νέα Δημοκρατία έχει εξαγγείλει συγκεκριμένες προτάσεις για την περιφρούρηση της δημόσιας υγείας ως υπέρτατου αγαθού. Αυτό θα επιτευχθεί μέσα από τη σύμπραξη του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, έτσι ώστε ο ασφαλισμένος να μη χρειάζεται να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη για παροχές υγείας. Στόχος είναι, εκτός από τη μείωση της ιδιωτικής δαπάνης, να επιτευχθεί η παροχή ταχύτερων και καλύτερης ποιότητας υπηρεσιών υγείας, υπό τη διαρκή εποπτεία του κράτους. Θεωρούμε ότι ένα τέτοιο μοντέλο πολιτικής θα δώσει λύσεις σε αρκετά από τα σημερινά προβλήματα, ανακουφίζοντας σημαντικά τους πολίτες και κυρίως τις πιο αδύναμες κοινωνικές τάξεις. Το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας αποσκοπεί σε μια ποιοτική δημόσια υγεία για όλους τους Έλληνες.

Η ενασχόληση με την πολιτική, ειδικά σε αυτό το επίπεδο, δημιουργεί αναπόφευκτα και αντιδράσεις – κυρίως εσωκομματικές – ή την ανάγκη συμβιβασμών. Μπορέσατε να διαχειριστείτε αυτή τη νέα κατάσταση;
Πιστεύω, καταρχάς, ότι η εμπλοκή ενός ανθρώπου με την πολιτική πρέπει να έχει αφετηρία την προσωπική και επαγγελματική του επιτυχία. Αυτή η προϋπόθεση αποτελεί τη μεγαλύτερη εγγύηση για το ήθος και την εργατικότητα, με την οποία επιθυμεί κάποιος να προσφέρει στις δημόσιες υποθέσεις. Έχοντας αυτά ως δεδομένα, τα πολιτικά πρόσωπα πρέπει να διαθέτουν επίσης όρεξη και αντοχές, ώστε να εργάζονται ακούραστα για την εκπλήρωση του πολιτικού τους ρόλου, δηλαδή για το καλό της χώρας και όλων των πολιτών. Αυτός είναι και ο μόνος συμβιβασμός, που έχω αποφασίσει να κάνω. Οι όποιες αντιδράσεις μπορεί να προκαλεί η ενασχόλησή μου με την πολιτική, δεν με αφορούν. Θεωρώ ότι η υποψηφιότητά μου ανταποκρίνεται στην επιθυμία της κοινωνίας, να αναλάβουν τις τύχες της άνθρωποι νέοι, άφθαρτοι, με ποιοτικά χαρακτηριστικά, ικανοί να δώσουν λύσεις στα σοβαρά προβλήματα. Εξάλλου, οι πολιτικοί δίνουν καθημερινά εξετάσεις για τις προθέσεις και τα αποτελέσματα της πολιτικής που ασκούν.

Σε μια χώρα που οι πολίτες περνούν συλλογική κατάθλιψη και ευθύνεται γι’ αυτό η οικονομική κρίση, ποια η διαφορά σας με τον ΣΥΡΙΖΑ; Τα μέτρα είναι μέτρα και η επιτήρηση, επιτήρηση. Αυτό δεν αλλάζει.
Η ελληνική κοινωνία την τελευταία πενταετία είδε τις ελπίδες της να γκρεμίζονται και θεώρησε υπεύθυνους γι’ αυτό – όχι άδικα – τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Με τα ψέματα, τον λαϊκισμό, την έλλειψη θάρρους και πολιτικής ειλικρίνειας, απέτυχαν να διαχειριστούν την πολύπλευρη κρίση στην Ελλάδα, καταδικάζοντας τη χώρα στη μιζέρια, την καθήλωση και την εθνική ταπείνωση. Ακόμη και σήμερα ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να παραπλανήσει τον λαό, λέγοντας ότι έχουμε βγει από τα προγράμματα, ενώ η αλήθεια είναι ότι η χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται υπό επιτήρηση. Όλα αυτά έκαναν την ελληνική κοινωνία να γυρίσει την πλάτη, σε όσους την περιπαίζουν, με αποτέλεσμα τη μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις πρόσφατες ευρωεκλογές και την αναπόφευκτη απόφαση του Αλ. Τσίπρα να προκηρύξει πρόωρες εκλογές. Οι Έλληνες αναγνωρίζουν στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη ένα στιβαρό και ώριμο πολιτικό, με πραγματική διάθεση να αλλάξει τα πράγματα, ακόμα και αν χρειάζεται να συγκρουστεί με νοοτροπίες και κατεστημένα. Κάτι που δεν έκανε ο Αλ. Τσίπρας, παρότι είχε εκλεγεί με αυτή την υπόσχεση. Η Νέα Δημοκρατία θα εργαστεί πραγματικά για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας, με την υλοποίηση ενός τολμηρού μεταρρυθμιστικού σχεδίου.

Ποια είναι τα τρία σημαντικότερα ζητήματα, στα οποία θα δώσετε βαρύτητα στον Νομό Μαγνησίας, εάν εκλεγείτε;
Θεωρώ ότι η ανεργία αποτελεί το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα στη Μαγνησία, όπως άλλωστε και σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα. Μια περιοχή που διαχρονικά στήριζε την οικονομία της κυρίως στη βιομηχανική παραγωγή, βρέθηκε στη δίνη της καταστροφικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Η αποβιομηχάνιση, η υπερφορολόγηση και η δραματική αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, εξαφάνισαν από την τοπική κοινωνία θέσεις εργασίας. Ίσως περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο Νομό η Μαγνησία χρειάζεται το επενδυτικό σοκ, που έχει επαγγελθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως το αντίδοτο για τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας, οι οποίες θα ξαναβάλουν τη χώρα μας σε τροχιά ανάπτυξης.
Η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής αποτελεί τον δεύτερο πυλώνα της επιστροφής της οικονομικής ευημερίας στη Μαγνησία. Πιστεύω, πραγματικά, ότι ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει την «ατμομηχανή» για την ανάπτυξη του Νομού. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, απαιτείται περαιτέρω αξιοποίηση των μεγάλων υποδομών, όπως είναι το λιμάνι και το αεροδρόμιο, καθώς και συστηματική προσπάθεια για την ανάδειξη της φυσικής και της πολιτιστικής – αρχαιολογικής κληρονομιάς της περιοχής, την αξιοποίηση και προβολή των χωριών του Πηλίου, τη διευκόλυνση της προσβασιμότητας. Θεωρώ, επίσης, αναγκαία τη διασύνδεση του Βόλου με δυο μεγάλες πόλεις του Νομού, τον Αλμυρό και το Βελεστίνο, με μέσα σταθερής τροχιάς, καθώς και την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων στην πόλη του Βόλου και πέριξ αυτής.
Ένα τρίτο ζήτημα είναι η στήριξη του πρωτογενούς τομέα, που αποτελεί μια από τις πιο δυναμικές παραγωγικές δραστηριότητες της Μαγνησίας. Θεωρώ ότι η κεντρική πολιτική σκηνή πρέπει να παίξει ουσιαστικό ρόλο σε αυτό το ζήτημα, προσφέροντας οικονομική ανάσα, αλλά ταυτόχρονα και κίνητρα ενασχόλησης των νέων με τον πρωτογενή τομέα. Η Νέα Δημοκρατία θα επιδιώξει μια ριζική τομή, αντικαθιστώντας το μοντέλο επιδοτούμενης αγροτικής παραγωγής από ένα μοντέλο, όπου η επιδότηση δεν θα αποτελεί μόνο συμπληρωματικό εισόδημα, αλλά «εργαλείο» για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των παραγόμενων προϊόντων. Κατ’ αυτόν τρόπο θα επιτευχθεί η αύξηση του αγροτικού εισοδήματος και θα δημιουργηθούν νέες θέσεις απασχόλησης για τις τοπικές κοινωνίες.
Προσωπικά δεσμεύομαι ότι, εάν εκλεγώ, θα εργαστώ, ώστε όλοι μαζί να αναστρέψουμε αυτό το αρνητικό κλίμα και η Μαγνησία να περάσει σε μια νέα εποχή ανάκαμψης, δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και οικονομικής ανόδου.

Ποιες είναι οι επιλογές της ζωής σας εκτός από την Ιατρική και την Πολιτική;
Παναγιώτα, Αναστασία, Γεωργία! Τρία ονόματα βαθιά χαραγμένα στην καρδιά μου, που απασχολούν τον ελάχιστο χρόνο που μου απομένει και που βέβαια δεν φτάνει, για να αναπληρώσει το μεγάλο έλλειμμα, που δημιουργεί η απουσία μου. Να παίξεις και να διασκεδάσεις με τα παιδιά σου, είναι το ελάχιστο που μπορείς να κάνεις, όταν δεν έχεις τον χρόνο, να τα διαβάσεις, να τα κάνεις μπάνιο και να τα φροντίσεις!

Share

Πρόσφατα άρθρα

Κλιμάκιο της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής στην Αράχωβα για το χάσκι – Εντείνονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την υπόθεση του βασανισμού του χάσκι Όλιβερ και…

7 Δεκεμβρίου 2023

Αφήνουν κάτω τις πένες τους οι εργαζόμενοι της Washington Post: Απεργία για τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post και καλούν τους…

7 Δεκεμβρίου 2023

Ερντογάν στο Χ για την επίσκεψη στην Αθήνα: Ελπίζω με την Ελλάδα να γίνουμε παράδειγμα στον κόσμο

Σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Χ ο Τούρκος πρόεδρος μετά την ολοκλήρωση της…

7 Δεκεμβρίου 2023

Κασσελάκης: Ο Ερντογάν μίλησε για «τουρκική» μειονότητα – Διευκρινίσεις ότι η Διακήρυξη που υπεγράφη κατοχυρώνει τα συμφέροντά μας

«Στηρίζω σταθερά την προώθηση του ελληνοτουρκικού διαλόγου στη βάση του διεθνούς δικαίου. Είναι συνεπώς θετική…

7 Δεκεμβρίου 2023

Eορταστική βόλτα στον Χριστουγεννιάτικο Βόλο με το γιορτινό τρενάκι των Αστικών Συγκοινωνιών Βόλου

Ξεκινάει να σφυρίζει από αύριο Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου το γιορτινό τρενάκι των Αστικών Συγκοινωνιών Βόλου…

7 Δεκεμβρίου 2023

Γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα: Απίστευτες αποκαλύψεις για τον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο – Είχε αλλάξει τα στοιχεία της ταυτότητας του

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο της 43χρονης στη…

7 Δεκεμβρίου 2023