Ελλάδα

Κων. Μητσοτάκης: Τραγικές οι συνέπειες, αν ο λαός πει «οχι»

μητσοτάκης

Νέαπαρέμβαση υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα έκανε σήμερα το πρωί ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

«Εάν ο λαός ψηφίσει “όχι” οι συνέπειες θα είναι τραγικές. Αν πει “ναι” πάλι θα χρειαστεί χρόνος και προσπάθεια. Ο λαός πρέπει να ξέρει ότι θα πληρώσει ούτως ή άλλως ένα τίμημα, αλλά θα υπάρχει ελπίδα» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός, στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, και τόνισε ότι το μέλλον της Ευρώπης είναι μέσα στο ευρώ.

Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι «αν επικρατήσει το “όχι” είναι μαθηματικά βέβαιο ότι οι τράπεζες δεν θα ανοίξουν για πολύ καιρό. Με μαθηματική ακρίβεια αν βγει το “όχι” θα φύγουμε μόνοι μας από το ευρώ».

Επίσης, υποστήριξε ότι έχει γίνει μία μεγάλη ζημιά και την έχουμε εισπράξει όλοι. «Υπέστην τεράστια ζημιά με την ατέρμονη δήθεν διαπραγμάτευση. Πλήττεται ο τουρισμός και η ελληνική οικονομία» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η εμπιστοσύνη στην ΕΕ χάθηκε ύστερα από όλες τις «παλινωδίες που ήταν κάτι μεταξύ προσβολών και γελοιοτήτων. Η Ελλάδα είναι απομονωμένη, 18 έναντι ενός. Έχει χάσει τους παραδοσιακούς της φίλους. Οι πάντες ζητούσαν από την Ελλάδα να συνεννοηθεί και να βρει μία λύση».

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν λέει την αλήθεια και ότι παραπλανά τον ελληνικό λαό.

Πηγή:ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το