Τοπικά

Κλοπές γεωργικού εξοπλισμού στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

 

Σε μάστιγα έχει εξελιχθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου η κλοπή γεωργικού εξοπλισμού, με αποτέλεσμα πολλοί αγρότες να βρίσκονται σε απόγνωση ενόψει έναρξης και της νέας καλλιεργητικής περιόδου. Αγρότες έχουν καταγγείλει τις κλοπές στην Αστυνομία, ενώ το θέμα απασχόλησε και την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρήγα Φεραίου, το οποίο εξέδωσε με ομόφωνη απόφαση ψήφισμα για εντατικοποίηση των ελέγχων και αυστηροποίηση των ποινών.
Να αναφερθεί ότι για την έκδοση του ψηφίσματος σχετικά με τις επανειλημμένες κλοπές γεωργικών εργαλείων, είχαν καταθέσει σχετικό αίτημα ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Ιωαν. Μπατζιάκας αλλά και αγρότες της περιοχής.
Όπως επισημαίνουν “το τελευταίο διάστημα παρατηρήθηκαν επανειλημμένες κλοπές γεωργικού εξοπλισμού σε οικισμούς του Δήμου Ρήγα Φεραίου, προκαλώντας οικονομική ζημιά στους αγρότες, αλλά και πρόβλημα στην οικονομική τους δραστηριότητα. Η αποκατάσταση των ζημιών εκτός από χρηματικό κόστος απαιτεί και χρόνο ο οποίος είναι περιορισμένος και συγκεκριμένος, προκειμένου οι καλλιέργειες να μην υποστούν ζημιές”.
Στο ψήφισμα επισημαίνονται τα εξής:
“Η μάστιγα των κλοπών πλήττει τους αγρότες του Δήμου μας γι’ αυτό και απαιτούμε το αδίκημα αυτό να αποτελεί κακούργημα, ανεξαρτήτως χρηματικής αξίας. Το αίτημα θεωρούμε είναι δίκαιο, αν αναλογιστεί κανείς τη δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι αγρότες του Δήμου μας, ειδικά το τελευταίο διάστημα μετά τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές.
Η ισχυροποίηση της ποινής, τον μόνο που θα πρέπει να φοβίζει είναι εκείνον που διαπράττει το αδίκημα”.
Να αναφερθεί ότι ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημ. Νασίκας έχει ήδη αποστείλει για το πρόβλημα των κλοπών επιστολή στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:
“Στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου το τελευταίο διάστημα πραγματοποιούνται συστηματικές κλοπές παγίου εξοπλισμού αγροτικής φύσεως όπως βάνες υπογείου, ηλεκτρολογικοί πίνακες και καλώδια.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι ζημιωθέντες παραγωγοί το κόστος της ζημιάς ανέρχεται από 200 έως και 2.000 ευρώ ανάλογα με τον εξοπλισμό.
Προκειμένου να αποφύγουμε ακραίες συμπεριφορές με απρόβλεπτες συνέπειες, προτείνουμε την ένταξη των ζημιών κλοπών στα πάγια κεφάλαια που αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ και την πληρωμή τους μέσω πιστοποίησης από την Αστυνομία ή κάποιον Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης και γεωπόνους του ΕΛΓΑ.
Πιστεύουμε πως θα ανταποκριθείτε άμεσα στο σοβαρό αυτό πρόβλημα, ώστε να διασφαλιστεί η ηρεμία και η περιουσία των δημοτών».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Βραβείο μαθητικού εντύπου στο 1ο ΓΕΛ Βόλου

  Το βραβείο σχολικού μαθητικού εντύπου που καλλιεργεί τη φιλαναγνωσία στον πανελλήνιο διαγωνισμό του ελληνικού…

4 Απριλίου 2024

Ο Δήμος Βόλου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Ο Δήμος Βόλου και το Τμήμα Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων συντροφιάς με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα…

4 Απριλίου 2024

Εκδρομή Γυμνασίου Αργαλαστής

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 ημερήσια εκδρομή του Γυμνασίου Αργαλαστής. Πρώτη στάση η 111…

4 Απριλίου 2024

Έρευνα Επιμελητηρίου Μαγνησίας για αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου – Το 93% επιβατών θέλουν να έρθουν ξανά για διακοπές

Ενδιαφέροντα συμπεράσματα για το προφίλ των επισκεπτών από τις αφίξεις στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου…

4 Απριλίου 2024

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου – Λ.Τ.Ευξεινούπολης τιμούν την ημέρα της ποίησης

Για τρίτη συνεχή χρονιά μαθητές και εκπαιδευτικοί απόλαυσαν πρωτότυπες ποιητικές δημιουργίες με θέμα το «Όνειρο».…

4 Απριλίου 2024

Ευχαριστίες Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου στην Υφυπουργό Παιδείας Ζ. Μακρή και στις εκδόσεις Διόπτρα για τη δωρεά τεχνολογικού εξοπλισμού σε σχολεία

Σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό για την ενίσχυση του εκπαιδευτικού έργου και την εμβάθυνση των ψηφιακών δυνατοτήτων…

4 Απριλίου 2024