Τοπικά

Βραβείο μαθητικού εντύπου στο 1ο ΓΕΛ Βόλου

 

Το βραβείο σχολικού μαθητικού εντύπου που καλλιεργεί τη φιλαναγνωσία στον πανελλήνιο διαγωνισμό του ελληνικού τμήματος Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (IBBY) απέσπασε το 1ο ΓΕΛ Βόλου το οποίο συμμετείχε με το ανθολόγιο ποίησης «Κρυφά Κλειδιά».
Το βιβλίο περιλαμβάνει ποιήματα μαθητών από ενδοσχολικούς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς που έχουν πραγματοποιηθεί την τελευταία 12ετία στο σχολείο με πρωτοβουλία των φιλολόγων κ.κ. Σταματίας Μωραΐτη και Γιώργου Βουλγαρίδη.
Στο 1ο ΓΕΛ Βόλου έχει γίνει παράδοση ο συγκεκριμένος διαγωνισμός, όπου μαθητές διαγωνίζονται με δικά τους ποιήματα και διηγήματα.
«Πριν τρία χρόνια αποφασίσαμε αυτές τις λογοτεχνικές δημιουργίες να τις εκδώσουμε σε βιβλία» τόνισε ο κ. Βουλγαρίδης και πρόσθεσε πως «η αρχή έγινε με το πρώτο βιβλίο που ήταν οι «Καταφυγές», το δεύτερο βιβλίο με τον τίτλο «Πεζογραφήματα» με διάφορα διηγήματα και φέτος το τρίτο βιβλίο «Κρυφά Κλειδιά». Με το τελευταίο αυτό βιβλίο συμμετείχαμε και στον πανελλήνιο διαγωνισμό του Κύκλου Παιδικού Βιβλίου αποσπώντας για πρώτη φορά μια σημαντική διάκριση που είναι το βραβείο σχολικού μαθητικού εντύπου» τόνισε ο κ. Βουλγαρίδης.
Το βραβείο σχολικό–μαθητικό έντυπο το οποίο καλλιεργεί τη φιλαναγνωσία και προωθεί την ανάγνωση παιδικής-νεανικής λογοτεχνίας συνοδεύει και ένα χρηματικό έπαθλο αξίας 300 ευρώ. Η τελετή της απονομής των βραβείων έγινε στην βιβλιοθήκη του «Σταύρος Νιάρχος» στην Αθήνα, όπου εκπροσωπήθηκε το σχολείο και παρέλαβε το βραβείο.
Ο κ. Βουλγαρίδης σημείωσε πως «τα έσοδα από την πώληση των βιβλίων που έχουμε εκδώσει ως σχολείο, προσφέρονται στην «Φλόγα» θέλοντας να στηρίξουμε αυτή τη σπουδαία προσπάθεια. Στο σχολείο μας έχουμε κάθε χρόνο περίπου 50 μαθητές που γράφουν ποιήματα στο πλαίσιο του διαγωνισμού. Γενικότερα μετά την πανδημία βλέπουμε μικρούς και μεγάλους να έχουν στραφεί περισσότερο στην ποίηση».
Στο βιβλίο «Κρυφά Κλειδιά» έγινε η επιλογή των καλύτερων ποιημάτων που έχουν συμμετάσχει στον ενδοσχολικό διαγωνισμό και τα οποία έχουν βραβευτεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς.
Από την πλευρά της η φιλόλογος κ. Σταματία Μωραΐτη δήλωσε πως «ήταν μια σημαντική διάκριση με κείμενα των παιδιών. Καταξιώνεται μια προσπάθεια ετών του σχολείου μας που προβαίνει στη διεξαγωγή του λογοτεχνικού διαγωνισμού. Ακόμη αυτό το βραβείο είναι και ένα κίνητρο για τα παιδιά να συνεχίσουν να ασχολούνται με τη λογοτεχνία».

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ο Δήμος Βόλου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Ο Δήμος Βόλου και το Τμήμα Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων συντροφιάς με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα…

4 Απριλίου 2024

Εκδρομή Γυμνασίου Αργαλαστής

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 ημερήσια εκδρομή του Γυμνασίου Αργαλαστής. Πρώτη στάση η 111…

4 Απριλίου 2024

Έρευνα Επιμελητηρίου Μαγνησίας για αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου – Το 93% επιβατών θέλουν να έρθουν ξανά για διακοπές

Ενδιαφέροντα συμπεράσματα για το προφίλ των επισκεπτών από τις αφίξεις στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου…

4 Απριλίου 2024

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου – Λ.Τ.Ευξεινούπολης τιμούν την ημέρα της ποίησης

Για τρίτη συνεχή χρονιά μαθητές και εκπαιδευτικοί απόλαυσαν πρωτότυπες ποιητικές δημιουργίες με θέμα το «Όνειρο».…

4 Απριλίου 2024

Ευχαριστίες Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου στην Υφυπουργό Παιδείας Ζ. Μακρή και στις εκδόσεις Διόπτρα για τη δωρεά τεχνολογικού εξοπλισμού σε σχολεία

Σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό για την ενίσχυση του εκπαιδευτικού έργου και την εμβάθυνση των ψηφιακών δυνατοτήτων…

4 Απριλίου 2024

Προτάσεις του συνδυασμού «Δυναμικά Μπροστά» προς την επιτροπή τουρισμού

  Προτάσεις του συνδυασμού «Δυναμικά Μπροστά» προς την επιτροπή τουρισμού Ο τουρισμός αποτελεί τόσο για…

4 Απριλίου 2024