Τοπικά

Κλιμάκιο της Τ.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ στο Νότιο Πήλιο

Κλιμάκιο της Τ.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ με επικεφαλής τους Βασίλη Μεταξά, βουλευτή Μαγνησίας, Απόστολο Νάνο, περιφερειακό σύμβουλο Θεσσαλίας και Γιάννη Κωνσταντινάκη, δημοτικό σύμβουλο Ν. Πηλίου και υποψήφιο Δήμαρχο, επισκέφτηκε την Τρίτη τα Καλά Νερά και τη Μηλίνα. Βρέθηκε στα σημεία των καταστροφών και μίλησε με δεκάδες κατοίκους, μεταφέροντας μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης.
Στη Μηλίνα, το κλιμάκιο είχε συνάντηση και με την ομάδα των πληγέντων κατοίκων στο «στέκι» αλληλεγγύης που έχουν στήσει στο χωριό. Μάλιστα, εκ μέρους της Τ.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ παραδόθηκε βοήθεια σε νερά, με φορτηγό αυτοκίνητο που ήρθε από τον Βόλο γι’ αυτόν τον σκοπό.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση:

“Από τη συζήτηση με τους πληγέντες στη Μηλίνα έγινε για άλλη μια φορά φανερό πως η κυβέρνηση, η περιφέρεια και οι δημοτικές αρχές, αντιμετωπίζουν την αποκατάσταση με τα ίδια κριτήρια που αντιμετώπιζαν τα προηγούμενα χρόνια και την αντιπλημμυρική θωράκιση του λαού, στη λογική του κόστους – οφέλους.
Ως αποτέλεσμα έχει, οι κάτοικοι κυριολεκτικά να βρίσκονται σε εγκατάλειψη, να στερούνται βασικών μέσων διαβίωσης (φαγητού, ρουχισμού, πόσιμου νερού, στέγης) και να μεταφέρεται στις πλάτες τους το κόστος και το βάρος της αποκατάστασης όπως η απομάκρυνση της λάσπης και των υδάτων που λιμνάζουν, ώστε να αντιμετωπιστεί ο όποιος υγειονομικός κίνδυνος.
Το ΚΚΕ στηρίζει τις διεκδικήσεις της επιτροπής των εθελοντών – πληγέντων της Μηλίνας με αποδέκτη κύρια την κυβέρνηση, την περιφέρεια και τον Δήμο Ν. Πηλίου. Όπως τονίστηκε από τους εκπροσώπους της επιτροπής κατά τη διάρκεια της συνάντησης, είναι επείγουσα ανάγκη να καλυφθούν ελλείψεις σε γαλότσες, γάντια, μάσκες, ειδικές φόρμες για εργασία σε λάσπες και νερά καθώς και ρουχισμός για τους κατοίκους που καταστράφηκαν οι περιουσίες τους. Επίσης, πιεστικά μηχανήματα, φτυάρια, καρότσες, κουβάδες και κυρίως μηχανήματα για την απομάκρυνση των φερτών υλικών, της λάσπης, ακόμα και των αυτοκινήτων που βρίσκονται στις αυλές των σπιτιών και στη θάλασσα.
Η κυβέρνηση απαιτείται να τροφοδοτήσει με όλα τα αναγκαία μέσα τους κατοίκους της Μηλίνας, παράλληλα με την πιο γρήγορη καταγραφή και καταβολή των αποζημιώσεων στο 100% της ζημιάς. Είναι απαράδεκτο, 8η μέρα μετά την καταστροφή και ακόμα χωριά ολόκληρα, όπως η Μηλίνα να έχουν ελλείψεις σε στοιχειώδη βοήθεια και μέριμνα.
Οι λαϊκές οικογένειες των χωριών και των συνοικιών που έχουν πληγεί, μπορούν με την οργάνωση και τον αγώνα τους να διεκδικήσουν τα απαραίτητα μέτρα αποκατάστασης, τα αναγκαία έργα προστασίας από τα καιρικά φαινόμενα, βάζοντας στο στόχαστρο την πολιτική που για χάρη της καπιταλιστικής ανάπτυξης και κερδοφορίας θυσιάζει τη ζωή του λαού”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το