Τοπικά

Κλιμάκιο της Τ.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ στη Ν. Αγχίαλο (photos)

Εικόνες καταστροφής αντίκρισε το κλιμάκιο του ΚΚΕ που επισκέφθηκε νωρίτερα σήμερα τη Νέα Αγχίαλο, η οποία εκκενώθηκε μετά τις χθεσινές εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Μάχης, λόγω της πυρκαγιάς.
Το κλιμάκιο του Κόμματος, με επικεφαλής τον βουλευτή Μαγνησίας του ΚΚΕ, Βασίλη Μεταξά βρέθηκε στην Νέα Αγχίαλο καθώς οι πρώτοι κάτοικοι άρχισαν να φτάνουν εκεί μετά την άρση της ζώνης απαγόρευσης που είχε επιβάλει η αστυνομία.
Στη Νέα Αγχίαλο υπάρχουν δεκάδες μαγαζιά με σπασμένες τζαμαρίες από το ωστικό κύμα που προκάλεσαν οι μεγάλες εκρήξεις από την αποθήκη πυρομαχικών. Μέχρι νωρίτερα το μεσημέρι έμοιαζε με ερημωμένη πολιτεία, με θραύσματα γυαλιών διασκορπισμένα στους δρόμους ενώ από πάνω πετούσαν διαρκώς δύο ελικόπτερα της Πυροσβεστικής που έκαναν ρίψεις νερού σε εστίες αναζωπύρωσης της πυρκαγιάς.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ συζήτησε με μαγαζάτορες και κατοίκους που μόλις είχαν επιστρέψει εκεί. “Ζήσαμε μία φρίκη” ανέφερε ένας από αυτούς, εξηγώντας πως από τύχη δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός όταν το ωστικό κύμα έκανε θρύψαλα τις τζαμαρίες των καταστημάτων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής “Όπως κατήγγειλαν οι ιδιοκτήτες των μαγαζιών, που αντιμετωπίζουν εκεί το μεγαλύτερο πρόβλημα, δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση από τις αρμόδιες αρχές για αποζημιώσεις για τις καταστροφές. Οι επισκευές πρέπει να γίνουν άμεσα, καθώς τα καταστήματα, πολλά από αυτά γεμάτα με εμπορεύματα, είναι εντελώς εκτεθειμένα. “Δεν μας έχει ενημερώσει κανένας για τίποτα” ανέφερε ένας από αυτούς στο κλιμάκιο του ΚΚΕ, προσθέτοντας μία από τις απαντήσεις που έλαβε στα τηλέφωνα που έκανε ήταν “πληρώστε για τις επισκευές βγάλτε φωτογραφίες και κρατήστε τα τιμολόγια”.
Ακόμα, υπάρχουν επαγγελματίες αντιμετωπίζουν ζητήματα με προθεσμίες και καταληκτικές ημερομηνίες, για τους οποίους δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο, όπως λόγου χάρη λογιστές”.

Ο Βασίλης Μεταξάς διαβεβαίωσε πως το ΚΚΕ θα προχωρήσει σε παρεμβάσεις προς τη κυβέρνηση και την τοπική διοίκηση ώστε άμεσα να εξασφαλιστεί έκτακτο κονδύλι για τις επισκευές που απαιτούνται τόσο στην Αγχίαλο, όσο και για τις ανάγκες των πυρόπληκτων συνολικά στη Μαγνησία.
Το κλιμάκιο του ΚΚΕ βρέθηκε στη συνέχεια σε μία από τις κατεστραμμένες κτηνοτροφικές μονάδες, έξω από τη Νέα Αγχίαλο. Δίπλα στους κατακαμένους ελαιώνες, στα ερείπια των μαντριών κάπνιζαν ακόμα τα πτώματα των ζώων.

Όπως σημειώνει η ανακοίνωση “Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της ευρύτερης περιοχής, πέρα από τις συνέπειες της φωτιάς έχουν και ένα επιπλέον πρόβλημα να αντιμετωπίσουν. Δεν γνωρίζουν ακόμα πότε θα είναι ασφαλές να επιστρέψουν στα μαντριά και τα χωράφια τους για να αρχίσουν τις εργασίες αποκατάστασης, καθώς ο χώρος είναι γεμάτος από θραύσματα που προκλήθηκαν από τις εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών της Αεροπορίας.
Έξω από το χωριό βρίσκονταν εκείνη την ώρα πυροτεχνουργοί του στρατού, ωστόσο ακόμα δεν υπάρχει ασφαλής εκτίμηση για το πότε θα μπορέσει να “σαρωθεί” όλη η περιοχή ώστε να είναι ασφαλής για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να επιστρέψουν στις δουλειές τους”.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Στο Action 24 τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Σούπερ Λιγκ 2

Χθες έγινε γνωστό από τη διοργανώτρια αρχή ότι τα τηλεοπτικά δικαιώματα αναλαμβάνει από εδώ και…

6 Δεκεμβρίου 2023

Διακοπές ρεύματος στα Χάνια

Ειδοποιούνται οι κάτοικοι των παρακάτω περιοχών ότι για να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ…

6 Δεκεμβρίου 2023

Στη Νεάπολη τη Δευτέρα ο αγώνας Νίκης-ΠΑΟΚ Β’

Την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί το παιχνίδι της Νίκης με τον ΠΑΟΚ Β’ για τη…

6 Δεκεμβρίου 2023

Τοπολατρεία – Μια ιστορία για τον αγαπημένο σας τόπο

  Εάν μπορείτε σε μία έως δύο σελίδες να πείσετε μια κριτική επιτροπή ότι η…

6 Δεκεμβρίου 2023

Στον αγώνα Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στρέφεται ο Βόλος

Ο Βόλος κοίταξε στα μάτια τον Ολυμπιακό και πήρε ένα βαθμό από το παιχνίδι (2-2),…

6 Δεκεμβρίου 2023

Μπέος: Πιστεύω ότι το νέο έτος η ΠΑΕ Βόλος θα έχει ιδιοκτήτη τον Ατζούν

Προχωρά η υπόθεση της αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της ΠΑΕ Βόλος. Αυτό υποστήριξε σε δηλώσεις…

6 Δεκεμβρίου 2023