Τοπικά

Ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας για την εγκατάσταση LNG στον Παγασητικό

Η Διοίκηση του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Μαγνησίας, εκφράζει την αντίθεση της κατά την εγκατάσταση μονάδας φυσικού αερίου LNG στον Παγασητικό.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση:
Οι συνέπειες της επένδυσης της Mediterranean Gas στην Μαγνησία δεν ωφελεί καμία λαϊκή οικογένεια της περιοχής και πανελλαδικά, επειδή εδώ και 2 χρόνια με τις αντιδραστικές πολιτικές της «πράσινης ανάπτυξης» με τις «γνωματεύσεις» από την πλευρά της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, με τα αυξανόμενα «χαράτσια» μέσω της ρήτρας αναπροσαρμογής έχουν στην κυριολεξία «γονατίσει» τις οικογένειες της χώρας και ειδικά των συνταξιούχων που είναι άμεση αποδέχτες των άδικων περικοπών στο εισόδημα τους εδώ και 13 χρόνια από όλες διαχρονικά κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.
Αυξάνοντας την ενεργειακή φτώχεια για το λαό μας αφού συνεχίζονται οι πολιτικές που επιδρούν στο υψηλό κόστος ενέργειας και σε αυτές προτίθεται η αξιοποίηση του Αμερικάνικου LNG το οποίο φτάνει στην Ευρώπη με το κόστος του να είναι ανεβασμένο 4 φορές πάνω από την τιμή πώλησης στις ΗΠΑ.
Είναι μεγάλη κοροϊδία αυτά που λένε μερικοί ότι αν κατασκευαστεί το τερματικό Σταθμό Αποθήκευσης, Αεριοποίησης ΥΦΑ -LNG στην Μαγνησία θα έχει ο λαός της πιο φθηνό Φυσικό Αέριο. Άλλωστε υπάρχουν χειροπιαστά παραδείγματα της θλιβερής πραγματικότητας, όπως για τους κατοίκους της Αττικής που βρίσκονται δίπλα στο τερματικό σταθμό της Ρεβυθούσας και δεν έχουν φθηνότερη τιμή στο Φυσικό Αέριο, από την στιγμή που είναι χρηματιστηριακό προϊόν με Διεθνή τιμή που αποτυπώνεται στο Χρηματιστήριο Ενέργειας του Άμστερνταμ.
Μόνο το πιο σημαντικό για τους κάτοικους της πόλης μας, ότι προσθέτετε μια ακόμα περιβαλλοντική «βομβά» η οποία θα έχει ένα μεγάλο αποτύπωμα στην περιοχή με ενδεχόμενου τραγικού ατυχήματος με πολύ σοβαρές συνέπειες για την υγεία των πολίτων, από την παγκόσμια εμπειρία των ατυχημάτων.
Για όλους αυτούς λόγους και όχι μόνο, δεν συμβιβαζόμαστε, δεν αποδεχόμαστε να γίνουμε εμείς, τα παιδιά και τα εγγόνια μας πειραματόζωα και θύματα μιας κερδοφόρας επένδυσης με όφελος αμέτρητων δισεκατομμυρίων για τους επιχειρηματικούς ομίλους, την ίδια στιγμή που τα λαϊκά στρώματα αντιμετωπίζουν την ενεργειακή φτώχεια και την ακρίβεια, που τα δικαιώματά μας και η ζωή μας αντιμετωπίζεται ως «κόστος».
Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα των σωματείων και φορέων της πόλης και συμμετέχουμε δυναμικά στην κινητοποίηση για να σταματήσουν τώρα οι σχεδιασμοί για την εγκατάσταση μονάδας φυσικού αερίου LNG στον Παγασητικό και καλούμε συνταξιούχους της Μαγνησίας να συμμετέχουν δυναμικά 8 Δεκεμβρίου στην συναυλία στις 18:30 και το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στην συγκέντρωση, στις 12:30 μ.μ., στην παραλία του Βόλου (στο άγαλμα Ηρώο).

Share

Πρόσφατα άρθρα

Μπέος: Πιστεύω ότι το νέο έτος η ΠΑΕ Βόλος θα έχει ιδιοκτήτη τον Ατζούν

Προχωρά η υπόθεση της αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της ΠΑΕ Βόλος. Αυτό υποστήριξε σε δηλώσεις…

6 Δεκεμβρίου 2023

Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Συραγώ» της Χαρί Λέκκα – Ένα βιβλίο που αναδρομεί στον Παγασητικό του 1900

  Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Συραγώ» της Χαρί…

6 Δεκεμβρίου 2023

Πολύ πιθανό το μπόνους σε υποψήφιους Θεσσαλίας

Προς τα τέλη της άνοιξης, αναμένεται να αποφασίσει το υπουργείο παιδείας για τη χορήγηση μπόνους…

6 Δεκεμβρίου 2023

Συναντήσεις με την Ελένη Δικαίου στο 6ο ΓΕΛ Βόλου “Η φιλαναγνωσία καταφύγιο σε εφηβικές ανησυχίες”

  300 περίπου έφηβοι από 14 Γυμνάσια και Λύκεια της Μαγνησίας διαβάζουν αποσπάσματα των βιβλίων…

6 Δεκεμβρίου 2023

Συνέλευση συλλόγου Ν. Παγασών «Αργοναύται»

  Το Δ.Σ. του εξωραϊστικού συλλόγου Ν. Παγασών «ΑΡΓΟΝΑΥΤΑΙ» καλεί τα μέλη του συλλόγου και…

6 Δεκεμβρίου 2023

Αγώνες προσομοίωσης τυφλών στο ΓΕΛ Αλμυρού

  Ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ πραγματοποίησε την προηγούμενη Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου το…

6 Δεκεμβρίου 2023