Αθλητισμός

«Κλειδώνει» το νέο Τσάμπιονς Λιγκ των 36 ομάδων που θα ισχύει από το 2024

Το νέο Τσάμπιονς Λιγκ των 36 ομάδων θα πρέπει να θεωρείται γεγονός, όπως τόνισε ο πρόεδρος της Γιουβέντους και της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA), Αντρέα Ανιέλι σε δηλώσεις του, όπου ανέλυσε το νέο πλάνο, το οποίο αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέσα στις επόμενες 15 ημέρες.

«Εμπνευστής» του νέου φορμάτ ο διευθυντής του Άγιαξ, Ένβιν Φαν Ντε Σάαρ και πλέον οι όμιλοι αποτελούν παρελθόν από το 2024. Σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα αντί για τους οχτώ ομίλους και τα έξι παιχνίδια, κάθε μία ομάδα θα δώσει 10 αγώνες με αντιπάλους παρόμοιας… δυναμικότητας κάτι που θα καθοριστεί από το UEFA Ranking.

Μετά το πέρας των 10 αγώνων και την δημιουργία μίας νέας γενικής βαθμολογίας, θα υπάρχουν δύο γύροι πλέι οφ και μετά θα ακολουθήσουν τα νοκ άουτ παιχνίδια στην φάση των «16».

Με το νέο πρόγραμμα θα αυξηθούν οι αγώνες ενώ υπάρχει και το θέμα με τις τέσσερις θέσεις που θα ανοίξουν για την συμπλήρωση των 36 ομάδων. Οι Λίγκες ζητάνε να τις καλύπτουν ομάδες από χώρες, των οποίων ο πρωταθλητής δεν πηγαίνει κατευθείαν στους ομίλους, με βάση το σημερινό σύστημα.

Αλλά εδώ υπάρχει η αντίδραση από τους «μεγάλους» που θεωρούν πως οι δύο θέσεις πρέπει να δίνονται με την μορφή «wild card», κάτι το οποίο θα ωφελήσει χώρες ίσως όπως η Αγγλία που θα μπορεί να έχει πέντε ομάδες.

Τέλος στις μεταγραφές μεταξύ των «μεγάλων»;
Οι αλλαγές όμως δεν σταματούν μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι αφού ο Αντρέα Ανιέλι μίλησε και για το μεταγραφικό, όπου υπάρχουν απόψεις για σημαντικές αλλαγές. Σύμφωνα με τις προτάσεις, δεν θα επιτρέπονται οι μεταγραφές μεταξύ των «μεγάλων» του ευρωπαικού ποδοσφαίρου και όπως είπε ο πρόεδρος της Γιουβέντους: «Σκεφτόμαστε ένα διπλό… μονοπάτι μεταγραφών, όπου ομάδες που προκρίνονται από συγκεκριμένα γκρουπ δυναμικότητας να μην επιτρέπεται να αγοράσουν τους παίκτες μίας άλλης από το ίδιο γκρουπ. Αυτό θα σημαίνει πως θα τελειώσουν οι… τριψήφιες μεταγραφές ανάμεσα στις ομάδες του Τσάμπιονς Λιγκ».

Share
Ετικέτες: Τσάμπιονς Λιγκ

Πρόσφατα άρθρα

Η Τοπική Εκκλησία τίμησε την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου – Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Η πίστη στην Ανάσταση του Χριστού έφερε την Ανάσταση στην πατρίδα»

Εορταστική εκδήλωση για την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 23/3, στο Πν.…

23 Μαρτίου 2024

Κέιτ Μίντλετον: Γέμισε το Ουίνδσορ λουλούδια και γράμματα

Λουλούδια και γράμματα αφήνουν από το πρωί εκατοντάδες Βρετανοί έξω από τη βασιλική κατοικία, ως…

23 Μαρτίου 2024

Μακελειό στη Μόσχα: «Προσποιήθηκα ότι ήμουν νεκρή» – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες όσων επέζησαν

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες που έρχονται στο φως από την τρομοκρατική επίθεση που έλαβε χώρα το…

23 Μαρτίου 2024

Ξυλοκόπησαν άνδρα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Κορίνθου

Ένταση σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όταν ομάδα ατόμων προσέγγισε άνδρα…

23 Μαρτίου 2024

2.000 ετών Πύργος στην Ανδριανούπολη θα έχει θέα… την Ελλάδα

Ο 2.000 ετών Πύργος της Μακεδονίας στην Αδριανούπολη θα προσφέρει σύντομα θέα στην Ελλάδα και…

23 Μαρτίου 2024

Κέιτ Μίντλετον: Η δημόσια συγγνώμη της Μπλέικ Λάιβλι μετά την αποκάλυψη της πριγκίπισσας ότι έχει καρκίνο

Η αποκάλυψη της Κέιτ Μίντλετον ότι διαγνώστηκε με καρκίνο είναι η νούμερο ένα είδηση τις…

23 Μαρτίου 2024