Ελλάδα

Κιβωτός του Κόσμου: «Δεν σάς πρόδωσα, γνωρίζω την πορεία προς τον Γολγοθά», λέει ο πάτερ Αντώνιος

Σε μια παρομοίωση του ευατού του με τον Χριστό προχώρησε ο ιερέας Αντώνιος Παπανικολάου, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν επικεφαλής της «Κιβωτού του Κόσμου». Ο ιερέας μετέφερε τις σκέψεις του για τις καταγγελίες που τον βάζουν στο στόχαστρο για κακοποίηση τροφίμων της ΜΚΟ. Ο Παπανικολάου, έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος τη Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου.

«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Θεό. Είμαι λειτουργός του Υψίστου και είμαι έτοιμος να αποδεχτώ ό,τι ο Θεός επιτρέψει είτε κατά παραχώρηση είτε κατά ευλογία. Μετέχω στο σχέδιο του Θεού ενεργά και δια του μυστηρίου της ιεροσύνης και της Χάριτος που μου εκχωρήθηκε κατά τη χειροτονία μου και εις διάκονο και εις πρεσβύτερο. Επομένως γνωρίζω τη σταυρική και μαρτυρική πορεία προς τον Γολγοθά όπως γνωρίζω με την ίδια βεβαιότητα και το τέλος αυτής της μαρτυρικής πορείας που είναι η ανάσταση και η δήλωση πρώτα ενώπιον του Θεού και ύστερα ενώπιον των ανθρώπων», είπε στον ΑΝΤ1 και έστειλε το δικό του μήνυμα στην κοινωνία που παρακολουθεί σοκαρισμένη και απογοητευμένη την «αποκαθήλωσή» του εν μέσω καταγγελιών. «Η αγωνία μου είναι το μέλλον μόνον αυτών όλων των παιδιών, τα όνειρα, η πορεία και οι ελπίδες τους. Το μήνυμα που εκπέμπω και επιθυμώ να φτάσει τους Έλληνες πολίτες είναι: Δε σας πρόδωσα. Δεν πρόδωσα την εμπιστοσύνη σας. Δεν πρόδωσα την αγάπη και τον σεβασμό σας. Έχω εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη», είπε.

«Νόμιζα ότι αν με χτύπαγαν κι άλλο θα πέθαινα»
Ταυτόχρονα, στο φως έρχεται σοκαριστική περιγραφή 18χρονου πρώην τροφίμου, ο οποίος καταγγέλλει ότι υπέστη άγριο ξυλοδαρμό εντός της δομής.

«Τη νύχτα την ανάγκη μου την έκανα σε μπουκαλάκι γιατί η πόρτα της τουαλέτας ήταν κλειστή και δεν μπορούσα να βγω έξω. Ένα βράδυ που κοιμόμουν ο Α. και ο Π. μπήκαν μέσα, έκλεισαν την πόρτα και τα παράθυρα και τότε έφαγα πάρα πολύ άγριο ξύλο, όχι απλά μπουνιές και σφαλιάρες, αλλά με κοπάναγαν με σανίδες και πέτρες που έπαιρναν στα χέρια τους και με χτυπούσαν στα χέρια μου, στο στήθος, στην πλάτη και στο πρόσωπο με μπουνιές. Πίστευα ότι αν με χτύπαγαν κι άλλο θα πέθαινα. Τους έλεγαν ότι πονάω και αυτοί γέλαγαν μαζί μου. Μπήκα στο γραφείο της διευθύντριας και της ζήτησα να με πάει στο νοσοκομείο, έβαλε τα κλάματα και μου είπε να ηρεμήσω και ότι θα φτιάξουν τα πράγματα. Στο νοσοκομείο δεν με πήγε ποτέ», υπογράμμισε.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το