Τοπικά

Κεντροαριστερά: Κάλπες υπό «εποπτεία» στο Τρίκερι

Το θέμα με τις κάλπες του Τρικερίου προσπαθούσε να αντιμετωπίσει μέχρι αργά χθες το βράδυ σε συνεδρίασή της η Επιτροπή Αλιβιζάτου καθώς διαπιστώθηκε και επίσημα πως δεν υπήρξε καν μητρώο ψηφοφόρων εφόσον η συμμετοχή στην ψηφοφορία γινόταν…τηλεφωνικά. Η Επιτροπή τόνισε πως η κάλπη θα στηθεί αλλά θα εξεταστεί σήμερα εάν θα ακυρωθεί το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου λόγω έλλειψης μητρώου εφόσον δεν καταγράφηκαν στον πρώτο γύρο ψηφοφόροι. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι νομικοί εκπρόσωποι του Νίκου Ανδρουλάκη στην Επιτροπή έκαναν «πίσω» για να μην διαταραχθεί περισσότερο το κλίμα, αλλά οι εκλογές θα γίνουν υπό «επιτροπεία» εφόσον διευκρινιστεί η διαδικασία. Το επικρατέστερο σενάριο είναι να επικυρωθεί το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου και όσοι φέρονται ότι ψήφισαν να κληθούν να συμπληρώσουν αιτήσεις.

Ως εκλογικό αποτέλεσμα στο Τρίκερι δηλώθηκε η ψήφος 109 ατόμων τα οποία δεν καταγράφηκαν στο σύνολό τους ως «μέλη» ή «απλοί ψηφοφόροι» με αιτήσεις όπως συνέβη σε όλα τα εκλογικά κέντρα της χώρας. Σε όλα τα εκλογικά κέντρα οι ψηφοφόροι κατέθεταν αίτηση με την επίδειξη ταυτότητας και προχωρούσαν με τα έγγραφα που παραλάμβαναν στην κάλπη, όπου και εκεί γινόταν καταγραφή τους από εφορευτική επιτροπή, ενώ όλα τα στοιχεία περνούσαν σε ηλεκτρονικό σύστημα. Στο Τρίκερι δεν βρέθηκαν αιτήσεις που να αντιστοιχούν στα 109 άτομα παρά ένας περιορισμένος αριθμός, όπως δεν βρέθηκαν χρήματα και πιστοποιήσεις, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά χθες από την Επιτροπή Εμπιστοσύνης.

Ο κ. Φουρτούνας που ήταν ο υπεύθυνος του εκλογικού κέντρου επικρίνεται ότι αλλοίωσε με αυτές τις τακτικές το μητρώο και τις εκλογές. Για το Τρίκερι δεν υπάρχει «κανονικό» εκλογικό σώμα καθώς οι περισσότεροι δεν είναι εγγεγραμμένοι όπως επιβεβαίωσε στη «Θ» ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Εμπιστοσύνης κ. Λαμπρινίδης. Σημειώνεται ότι εκλογικό σώμα θεωρούνται όλοι όσοι ψήφισαν στις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής, σύμφωνα με τους κανονισμούς των εκλογών. Εφόσον όμως δεν βρέθηκαν οι αιτήσεις εγγεγραμμένων η συμμετοχή θεωρείται ως μη γενόμενη και η πλευρά της Φώφης Γεννηματά πρότεινε να συμπληρωθούν οι αιτήσεις όσων θεωρητικά μετείχαν στις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής, την αυριανή ημέρα της νέας δηλαδή ψηφοφορίας. Σημειώνεται ότι στο Τρίκερι οι καταγγελίες αφορούν τακτικές που θέλουν πρόσωπα να ψηφίζουν από το …τηλέφωνο δίνοντας απλά αριθμό ταυτότητας γι’ αυτό και δεν υπάρχουν εγγραφές στα μητρώα.

«Στο Τρίκερι συνέβησαν μαζεμένα όσα δεν μπορούσαν να συμβούν.
Δεν είναι ένα γεγονός που πρέπει να αντιμετωπιστεί, είναι πολλά» τονίστηκε από μέλος της Επιτροπής Αλιβιζάτου και επισημάνθηκε «πως κανείς δεν είναι διατεθειμένος να παίξει την αξιοπιστία του και την αξιοπρέπειά του». Όπως τονίστηκε αργά το βράδυ η απόφαση για να στηθεί κάλπη λήφθηκε με προτεραιότητα το εγχείρημα της συγκρότησης της κεντροαριστεράς και «για να μην μείνει η περιοχή χωρίς κάλπη».

Η ομάδα της Φώφης Γεννηματά υποστηρίζει πως δεν θα έπρεπε να δοθεί δημοσιότητα στο θέμα και να κατατεθεί ένσταση, γιατί πυροδοτείται …η ενότητα αλλά τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δείχνουν ότι μπορεί μεν όλα να συνέβησαν για την ενίσχυση της κ. Γεννηματά σε ψήφους με πρωτοβουλία του κ. Φουρτούνα, αλλά ξεπερνούν τις εσωτερικές διαμάχες στον δρόμο προς τις εκλογές.
Το μείζον ζήτημα για την Επιτροπή Αλιβιζάτου «δεν είναι μόνο η νοθεία και η ένσταση, αλλά πως δεν τηρήθηκε καμία απολύτως εντολή για τη διεξαγωγή των εκλογών ούτε καν για τυπικούς λόγους», όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ερυθρά Θάλασσα: Έτοιμη η Ελλάδα να στείλει πλοίο κατά των Χούθι

Καζάνι που βράζει είναι η Ερυθρά Θάλασσα, καθώς οι αντάρτες τις Υεμένης, οι Χούθι εντείνουν…

19 Δεκεμβρίου 2023

Σφίγγει τη θηλιά στο λαιμό των πολιτών το ιδιωτικό χρέος – Στο προσκήνιο ξανά οι πλειστηριασμοί

Βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας αποτελεί το ιδιωτικό χρέος με την κατάσταση να είναι εκρηκτική…

19 Δεκεμβρίου 2023

Νέα καταγγελία κατά του Ζεράρ Ντεπαρντιέ για βιασμό – Μήνυση από Ισπανίδα δημοσιογράφο

Η Ισπανίδα δημοσιογράφος και συγγραφέας Ρουθ Μπάθα ανακοίνωσε την Τρίτη πως κατέθεσε μήνυση στην Ισπανία…

19 Δεκεμβρίου 2023

Τροπολογία για μετανάστες: Τα επόμενα βήματα Σαμαρά και το crash test του νομοσχεδίου τα ομόφυλα ζευγάρια

Την επίμαχη τροπολογία που δίνει το δικαίωμα διαμονής σε μετανάστες που ζουν στη χώρα μας…

19 Δεκεμβρίου 2023

Τι τρέχει στην Ουκρανία; Επιστράτευση ακόμη 450.000 πολιτών ζήτησε ο Ζελένσκι

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι ο ουκρανικός στρατός έχει ζητήσει την επιστράτευση επιπλέον 450.000-500.000…

19 Δεκεμβρίου 2023

Χούτι: Επείγον σήμα σε ελληνικά πλοία που κινούνται στην Ερυθρά Θάλασσα

Επείγον σήμα εξέδωσε σήμερα 19 Δεκεμβρίου η Διεύθυνση Ποντοπόρου Ναυτιλίας του Λιμενικού συστήνοντας στα υπό…

19 Δεκεμβρίου 2023