Τοπικά

Γιατροί Μαγνησίας κατά Κεραμέως: Αυξήστε τους μισθούς, αφήστε τον κοινωνικό αυτοματισμό

Την έντονη αντίδραση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας, προκάλεσαν πρόσφατες δηλώσεις της υπουργού Εσωτερικών, Νίκης Κεραμέως και σε ανακοίνωσή τους την κατηγορούν για «κοινωνικό αυτοματισμό», ενώ επαναφέρουν τα πάγια αιτήματά τους για αυξήσεις μισθών, όχι μόνο στον τομέα των ιατρών, αλλά και των εκπαιδευτικών.
Η ανακοίνωση της ΕΙΝΚΥΜ, η οποία παράλληλα κοινοποιείται στη διοίκηση του «Αχιλλοπούλειου», την 5η ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας, έχει ως εξής:
«Ως Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας του νομού Μαγνησίας, παρακολουθήσαμε, στις 14/12/2023, με σκεπτικισμό και ειλικρινή απορία, σε εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού πανελλαδικής εμβέλειας, τις δηλώσεις της υπουργού Εσωτερικών κυρίας Κεραμέως σχετικά με τους νοσοκομειακούς ιατρούς. Συγκεκριμένα η κορυφαία υπουργός της κυβέρνησης ανέφερε ούτε λίγο, ούτε πολύ ότι μπορεί η παρούσα κυβέρνηση να μην δίνει αυξήσεις στους νοσοκομειακούς ιατρούς, αλλά ότι είναι: «μοναδική η εμπειρία που παίρνει κανείς από το Δημόσιο» και ότι: «το Δημόσιο είναι ένας χώρος που αποκομίζει κανείς τεράστια εμπειρία». Κυρία Υπουργέ, η εμπειρία προέρχεται από την αντιμετώπιση περισσότερων και βαρύτερων καταστάσεων και όχι από την αναγκαία, αλλά ανύπαρκτη μετεκπαίδευση μέσω κρατικής μέριμνας. Η όποια μετακίνηση για μετεκπαίδευση γίνεται με ίδια έξοδα και προσωπική ταλαιπωρία. Δεν αρμόζει λοιπόν να λέτε ότι προσφέρετε εσείς κάτι που οι νοσοκομειακοί ιατροί αποκτούν με προσωπικό κόπο και θυσίες και άρα ισοσταθμίζεται έτσι ο πενιχρός μισθός συγκριτικά με τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Δήλωσε επίσης η υπουργός εσωτερικών ότι και άλλες ομάδες δημοσίων υπαλλήλων προσέφεραν κατά τη διάρκεια της κρίσης. Φυσικά κυρία υπουργέ και δεν έχετε καμία δικαιολογία για τους απαράδεκτα χαμηλούς μισθούς των εκπαιδευτικών στους οποίους αναφερθήκατε, χαιρόμαστε που το αναγνωρίζετε, διότι από εκεί θα έπρεπε να είχατε ξεκινήσει προ ετών. Μας αναγκάζετε όμως να σας θυμίσουμε ότι οι νοσοκομειακοί ιατροί δεν προσέφεραν απλά, αλλά έβαλαν σε κίνδυνο με αυταπάρνηση τόσο τη δική τους ζωή, όσο και τη ζωή των οικογενειών τους, φροντίζοντας τους συνανθρώπους μας κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Μας αναγκάζετε να σας θυμίσουμε ότι ενώ η πανδημία τελείωσε, οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε πολύ περισσότερες εφημερίες από αυτές που προβλέπει η ευρωπαϊκή νομοθεσία, την οποία έχετε ψηφίσει και θα έπρεπε να σέβεστε. Φυσικά κυρία υπουργέ και κάποιοι πολιτικοί εργάστηκαν περισσότερο κατά τη διάρκεια της κρίσης και εργαζόμενοι για το δημόσιο συμφέρον αποκόμισαν μοναδική, τεράστια εμπειρία, που σε κάποιους ίσως να μην χρειαστεί και να μην ωφελήσει κανέναν άλλο στο μέλλον. Βέβαια, την εμπειρία που αποκτάτε εσείς κάνοντας τη δουλειά σας, για κάποιο λόγο δεν την ισοσταθμίζετε με τον μισθό σας, το ζητάτε όμως από τους νοσοκομειακούς ιατρούς.
Αντί να προχωράτε σε κοινωνικούς αυτοματισμούς, αυξήστε τους μισθούς των ιατρών και των εκπαιδευτικών».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Celine Dion: Επιδεινώνεται η κατάσταση της υγείας της – Έχασε τον έλεγχο των μυών της

Η διάσημη τραγουδίστρια Σελίν Ντιόν (Celine Dion) διαγνώστηκε με σύνδρομο Stiff Person το 2022. Πρόκειται…

19 Δεκεμβρίου 2023

Η Ελλάδα αποκτά Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς – Σε λειτουργία η πλατφόρμα pet.gov.gr

Σε λειτουργία τέθηκε η πλατφόρμα pet.gov.gr, με στόχο τη φιλικότερη και ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση κτηνιάτρων, ιδιοκτητών…

19 Δεκεμβρίου 2023

Λάρισα: Γενέθλια στο νοσοκομείο για τον 18χρονο με το πατίνι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο 18χρονος που λίγο πριν τα μεσάνυχτα της…

19 Δεκεμβρίου 2023

Αποσύρει τα τελευταία μοντέλα Apple Watch – Το ζήτημα με το οξύμετρο αίματος

Φρένο στις πωλήσεις του Apple Watch στις Ηνωμένες Πολιτείες βάζει η εταιρεία Apple μετά από…

19 Δεκεμβρίου 2023

Το πρόγραμμα «Ημέρες Μνήμης Ελληνισμού 1922-1924» της Τράπεζας Πειραιώς για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή

Η Τράπεζα Πειραιώς παρουσίασε χθες, Δευτέρα 18.12.2023 σε ειδική εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής, το Πρόγραμμά…

19 Δεκεμβρίου 2023

Ανήλικοι από τον Μύλο των Ξωτικών κατέληξαν στο Νοσοκομείο

Άσχημη εξέλιξη είχε η εκδρομή, για μαθητές από Λάρισα και Γιάννενα που είχαν έρθει εκδρομή…

19 Δεκεμβρίου 2023