Αθλητισμός

«Καυτό» το φετινό καλοκαίρι για τον Ολυμπιακό Βόλου

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού έχουν ένα ιδιαίτερα «καυτό» καλοκαίρι από τη στιγμή που η άνοδος της ομάδας στη Φούτμπολ Λιγκ έφερε μία σειρά ζητημάτων που έπρεπε να αντιμετωπιστούν. Όμως, η πολύ καλή οργάνωση στον σύλλογο έχει φέρει τα ανάλογα αποτελέσματα.

Κατ’ αρχάς, έγιναν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για τη σύσταση της νέας ΠΑΕ. Η γραφειοκρατία ταλαιπώρησε την πενταμελή επιτροπή που «έτρεξε» το θέμα, αλλά τελικά το υπουργείο ανάπτυξης ενέκρινε το καταστατικό της εταιρείας και έδωσε την έγκρισή του. Η πλήρης επωνυμία είναι «Αθλητικός Σύλλογος Ολυμπιακός Βόλου 1937 Νέα Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία», με διακριτικό τίτλο «Νέα ΠΑΕ Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937».
Επίσης, ο Ολυμπιακός είναι από τις πρώτες ΠΑΕ που δήλωσαν συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ, καταθέτοντας όλα τα απαραίτητα έγγραφα, καθώς και το παράβολο των 5.000 ευρώ.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος και οι συνεργάτες του, έπρεπε να διαχειριστούν το γεγονός ότι σε σχέση με πέρυσι αποχώρησαν οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές. Κάποιοι δεν τα βρήκαν με τη διοίκηση και άλλοι δεν μπορούσαν για δικούς τους λόγους να ακολουθήσουν την ομάδα στη Φούτμπολ Λιγκ, μια κατηγορία με αυξημένες αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Ο κ. Τσιμπανάκος και ο νέος τεχνικός διευθυντής Διονύσης Παππάς εμπιστεύτηκαν τις τύχες του Ολυμπιακού στον Θωμά Γράφα, έναν προπονητή λάτρη της πειθαρχίας και της τακτικής. Οι τρεις άνδρες έκαναν πολύ προσεκτικές επιλογές όσον αφορά την επάνδρωση του ρόστερ.
Επιδίωξή τους ήταν να έρθουν στον Ολυμπιακό καλοί παίκτες, αλλά και καλοί χαρακτήρες. Μάλιστα κάποιοι από τους νεοφερμένους ξεχωρίζουν για την ποδοσφαιρική τους ποιότητα, ενώ θα ακολουθήσει περαιτέρω ενίσχυση τις επόμενες ημέρες. Και όλα αυτά χωρίς να χρειαστεί από πλευράς «ερυθρολεύκων» να «τινάξουν τη μπάνκα στον αέρα». Είναι πολύ σημαντικό να μην ξαναχρεωθεί ο σύλλογος διότι με την αλλαγή της νομοθεσίας, ομάδες που βαρύνονται με χρέη που δεν μπορούν να αποπληρώσουν ουσιαστικά εξαφανίζονται.
Χωρίς αμφιβολία, στα δύο φιλικά παιχνίδια που έδωσε ο Ολυμπιακός δεν έχει δείξει σπουδαία πράγματα. Αμυντικά τα πάει καλύτερα, αλλά στο δημιουργικό κομμάτι υστερεί. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε το ότι είναι μία ομάδα που «χτίζεται» από την αρχή, οπότε επιβάλλεται να της δοθεί πίστωση χρόνου. Στο αυριανό δυνατό φιλικό με την ΑΕΛ στο Βελεστίνο (6 μ.μ.), ασφαλώς θα εξαχθούν πιο ασφαλή συμπεράσματα.

Η αποχώρηση του Ολυμπιακού από το Πανθεσσαλικό στάδιο δημιούργησε και γηπεδικό πρόβλημα, ενώ χρειάστηκε να μετακομίσουν και τα γραφεία. Αυτά πλέον βρίσκονται στη διεύθυνση Λαχανά 38, στη συνοικία των Παλαιών. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μεταφερθεί εκεί και αξίζει να αναφέρουμε ότι τα γραφεία θα είναι κοινά για την ΠΑΕ και τον Ερασιτέχνη.
Έδρα της ομάδας τη νέα σεζόν θα είναι το στάδιο της Νεάπολης. Αυτή ήταν και η μοναδική λύση για τον Ολυμπιακό, αφού δεν υπήρχε άλλο διαθέσιμο γήπεδο εντός πολεοδομικού συγκροτήματος το οποίο να μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες επαγγελματικών πρωταθλημάτων.
Στον Ολυμπιακό θα ήθελαν πολύ να μπορέσουν να γυρίσουν στο «σπίτι» τους, που δεν είναι άλλο από το ΕΑΚ «Τάκης Συνετόπουλος», όμως τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν μπορούν να διεξαχθούν σε αυτό αγώνες τους οποίους θα παρακολουθήσουν χιλιάδες φίλαθλοι, λόγω του γνωστού προβλήματος με τη στατικότητα των κερκίδων.
Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» ζήτησαν από την ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ τη Νεάπολη. Το αίτημα έγινε δεκτό με όρους την καταβολή μηνιαίου μισθώματος 50 ευρώ, αλλά και μίας εγγυητικής επιστολής ύψους 30.000 ευρώ για την περίπτωση που υπάρξουν ζημιές στον χώρο.
Όσον αφορά το γήπεδο για τις προπονήσεις της ομάδας, δεν βρέθηκε κάποιο εντός Βόλου και γι’ αυτό ζητήθηκε από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου το γήπεδο του Αγίου Γεωργίου Φερών. Το αίτημα των «ερυθρολεύκων» ικανοποιήθηκε, αλλά έπρεπε να γίνουν κάποιες εργασίες. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού τις ανέλαβαν και ήδη ανακαινίστηκαν τα αποδυτήρια στα οποία τοποθετήθηκε και κλιματιστικό, βάφτηκαν οι πάγκοι, ενώ υπήρξαν και κάποιες βελτιωτικές εργασίες στον χλοοτάπητα, που πλέον βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.
Οι «ερυθρόλευκοι» ήδη άρχισαν να προπονούνται εκεί. Μάλιστα, η χθεσινή προπόνηση έγινε υπό το βλέμμα και του Ευριπίδη Τσιμπανάκου, ενώ σε αυτή μετείχε και το τελευταίο απόκτημα της ομάδας, ο Μανώλης Φαζός.

Έρχεται ο Ράντι, φήμες για Φράγκο
Ο Ιμπάν Ράντι θεωρείται κλεισμένος από τον Ολυμπιακό και θα αποτελέσει το νέο του απόκτημα. Ο ακραίος επιθετικός από την Ισημερινή Γουινέα αναμένεται μέσα στο Σαββατοκύριακο στον Βόλο προκειμένου να υπογράψει. Οι «ερυθρόλευκοι» κινούνται και για την απόκτηση ενός ή δύο ανασταλτικών χαφ, αλλά και ενός επιθετικού.
Χθες ακούστηκε πως τον Ολυμπιακό προτάθηκε ο 29χρονος επιθετικός Μιχάλης Φράγκος. Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής έχει πλούσιο βιογραφικό. Πέρυσι μέτρησε 21 συμμετοχές και οκτώ γκολ με τη φανέλα του ΝΠΣ Βόλος, ενώ συνολικά έχει εννέα εμφανίσεις στη Σούπερ Λιγκ (με τη Λαμία τη σεζόν 2017-18), 150 συμμετοχές και 46 γκολ στη Φούτμπολ Λιγκ και άλλες 14 συμμετοχές με ένα τέρμα στη Γ’ Εθνική.

Ανακοίνωση της ΠΑΕ
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου εξέδωσε την κάτωθι συλλυπητήρια ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Ανέστη Κότογλου, φίλου και υποστηρικτή της ομάδας μας, για τον αδόκητο θάνατό του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Bill Granger: Πέθανε στα 54 ο Αυστραλός σεφ και δημιουργός του τοστ αβοκάντο

Ο διάσημος Αυστραλός σεφ Bill Granger - ο δημιουργός του τοστ αβοκάντο έφυγε από τη…

27 Δεκεμβρίου 2023

Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: Η απόπειρα δολοφονίας που τον καθήλωσε σε αναπηρικό καροτσάκι

Άφησε το αποτύπωμά του στη γερμανική και ευρωπαϊκή σκηνή, χαρακτηρίστηκε ο «αιώνιος νούμερο δύο», μπήκε…

27 Δεκεμβρίου 2023

Ουίλιαμ και Κέιτ δημοσίευσαν νέα φωτογραφία με τα παιδιά τους

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η σύζυγός του έδωσαν στη δημοσιότητα μια νέα φωτογραφία των παιδιών…

27 Δεκεμβρίου 2023

Νεκρή 74χρονη μετά από πτώση αυτοκινήτου σε χαράδρα στην Ημαθία

Σε χαράδρα 20 μέτρων έπεσε Ι.Χ. αυτοκίνητο στην Ημαθία, με συνέπεια να τραυματιστεί θανάσιμα μία…

27 Δεκεμβρίου 2023

Kanye West: Ζητά συγγνώμη από την εβραϊκή κοινότητα για τις αντισημιτικές δηλώσεις του

Ο ράπερ Γε, ο μέχρι πρότινος γνωστός με το όνομα Κάνιε Γουεστ (Kanye West), ζήτησε…

27 Δεκεμβρίου 2023

Ηλεκτρονικές αποδείξεις: Ποιοι απειλούνται με έξτρα φόρο 22%

Περιθώριο πέντε ημερών έχουν οι φορολογούμενοι για να καλύψουν το όριο των αποδείξεων για αγορές…

27 Δεκεμβρίου 2023