Αθλητισμός

Κατσουράνης: Αρνητική η διάθεση στη Νίκη για οργανωτικές αλλαγές

Σε διαδικτυακή εκπομπή της ιστοσελίδας Betarades.gr μίλησε ο Κώστας Κατσουράνης, που αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους αποχώρησε από τη Νίκη. Ο πρώην αθλητικός διευθυντής της ΠΑΕ ανέφερε ότι υπήρξε αρνητική διάθεση από τη διοίκηση στις αλλαγές που ο ίδιος πρότεινε.

Μεταξύ άλλων είπε: «Δεν έχω έρθει σε κάποια αντιπαράθεση με τη διοίκηση. Μαζί συμφωνήσαμε να μπει στην ανακοίνωση ως αιτιολογία η διαφορά φιλοσοφίας. Η δική μου φιλοσοφία είναι αυτή που ακολούθησα και στην Παναχαϊκή. Το ίδιο μοντέλο είχα παρουσιάσει και στη Νίκη. Η συμφωνία με τους ανθρώπους της ΠΑΕ προέβλεπε ότι εγώ θα φτιάξω το πλάνο μου μόλις τελειώσει αυτή η χρονιά. Έπειτα από ευγενικές προσεγγίσεις από τον πρόεδρο κ. Παπακωνσταντίνου και τον αντιπρόεδρο κ. Βενέτη, πείστηκα να αναλάβω νωρίτερα δράση. Από την πλευρά τους δεσμεύτηκαν ότι σε αυτό το μεταβατικό στάδιο, εγώ θα καταγράφω οργανωτικές και αγωνιστικές αρρυθμίες. Αυτός ήταν ο ρόλος μου διότι πήγα στη μέση της χρονιάς και δεν επέλεξα ούτε τον προπονητή, ούτε κάποιον από τους παίκτες.

Από εκεί και πέρα, θα αναλάμβανα να «χτίσω» την ομάδα για την σεζόν 2021-22. Τους παρουσίασα το πλάνο μου και με ευγενικό τρόπο μου έδειχναν τον θαυμασμό τους γι’ αυτό που τους είχα δείξει. Αυτό στο τέλος αποδείχθηκε κάπως αντιφατικό.

Το βασικότερο ζήτημα για μένα ήταν η οργάνωση και ανάπτυξη των ακαδημιών. Το να δημιουργήσουμε παίκτες με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που θα αντιλαμβανόταν την σπουδαιότητα της ομάδας. Φυσικά, επιθυμία μου ήταν και η αξιοποίηση των αθλητικών υποδομών και να έχουμε οργανωμένο σκάουτινγκ για να εντοπίσουμε τα ταλέντα της περιοχής.

Το τι έγινε στην πορεία ας το κρίνει ο καθένας όπως θέλει. Η διαφορά φιλοσοφίας είναι ότι όταν αναλαμβάνεις αθλητικός ή τεχνικός διευθυντής πρέπει να επιλέξεις τους ανθρώπους σου. Όταν αυτό αλλάζει καταλαβαίνεις ότι οι άνθρωποι μάλλον επέλεξαν να ακολουθήσουν την πεπατημένη οδό με πολλούς ξένους αμφιβόλου αξίας, με αρνητική διάθεση για οργανωτικές αλλαγές. Ίσως κάποιοι να μη θεωρούν σημαντικό λειτουργούν σωστά οι φροντιστές, οι φυσιοθεραπευτές ή το να υπάρχει ψυχολόγος ή διατροφολόγος στην ομάδα.

Στη Νίκη όλοι αγαπούν την ομάδα. Είχα ζητήσει να υπάρξει εξωστρέφεια και να κάνουμε κόσμο και από άλλα μέρη της Ελλάδας να αγαπήσουν τη Νίκη, όχι μόνο από τον Βόλο και τη Νέα Ιωνία. Και ενώ υπήρχε αρχικά μια θετική ανταπόκριση, αυτό άλλαξε ξαφνικά ως δια μαγείας».

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

«Θέλαμε να γελάσουμε» λένε οι ανήλικοι που μοίραζαν ψεύτικες γυμνές φωτογραφίες συμμαθητριών τους

Σε άσχημη, ψυχολογική κατάσταση βρίσκονται οι έξι μαθήτριες από το γυμνάσιο της Ναυπάκτου οι οποίες…

3 Δεκεμβρίου 2023

UBS: Η νέα γενιά δισεκατομμυριούχων κέρδισε περισσότερα από κληρονομιές, παρά από μπίζνες

Oι δισεκατομμυριούχοι αποκομίζουν περισσότερο πλούτο μέσω κληρονομιάς παρά μέσω δημιουργίας νέων κερδών από τις επιχειρήσεις…

3 Δεκεμβρίου 2023

Μήνυμα της Ζέττας Μ. Μακρή για την 3η Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Σε μήνυμα της η Υφυπουργός  Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζέττα Μ. Μακρή για την 3η…

3 Δεκεμβρίου 2023

Συνάντηση μαθητών Γυμνάσιων και Λυκείων με τη συγγραφέα Ελένη Δικαίου

Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου και ώρα 10.00π.μ. θα πραγματοποιηθεί η έναρξη των συναντήσεων μαθητών/τριών Γυμνασίων…

3 Δεκεμβρίου 2023

Eπίδομα παιδιού: Ποιοι δικαιούχοι θα πάρουν την έκτακτη ενίσχυση στις 22 Δεκεμβρίου – Παραδείγματα

Οι μονογονεϊκές οικογένειες και οι πολύτεκνοι θα ενισχυθούν με υψηλότερο μπόνους τα Χριστούγεννα με την…

3 Δεκεμβρίου 2023

«Όταν ο γονέας απομονώνει το παιδί, τότε το απομονώνει και η κοινωνία» – Μητέρα παιδιού ΑμεΑ μιλά στη «Θ»

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία η σημερινή και πάντα δίνεται η ευκαιρία για αναστοχασμό, προβληματισμό,…

3 Δεκεμβρίου 2023