Κατηγορίες: Ελλάδα

Κατρούγκαλος: Η συμφωνία δεν είναι Βάρκιζα, δεν παραδόθηκαν τα όπλα

“Δεν έχω άγνοια κινδύνου, οι συνθήκες είναι δύσκολες όμως οι προσπάθειες θα συνεχιστούν”, δήλωσε κατά την ανάληψη των καθηκόντων του ο νέος υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Συνεχίζοντας ο κ. Κατρούγκαλος επεσήμανε ότι η ανάγκη της πολιτικής ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ είναι επιτακτική. “Η συμφωνία δεν είναι Βάρκιζα ” είπε, “γιατί δεν παραδόθηκαν τα όπλα και μια κυβέρνηση με κορμό την Αριστερά δεν θα αποτελέσει παρένθεση”. Τόνισε επίσης ότι δεν θα γίνει “νεκροθάφτης της κοινωνικής ελπίδας” ωστόσο αναγνώρισε ότι οι δυνατότητες παρεμβάσεων σε σχέση με τα προαπαιτούμενα από τους δανειστές είναι περιορισμένες και παρέπεμψε στις διαπραγματεύσεις του Σεπτεμβρίου προκειμένου να γίνει καλύτερη διευθέτηση.

Από την πλευρά του ο απελθών υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης ανέφερε ότι παρά τις διαφωνίες του “δεν αναιρείται η στήριξη προς την κυβέρνηση” αλλά σε ό,τι αφορά “την εφαρμογή των προγραμματικών δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ” . Πρόσθεσε ότι “σαν βουλευτής θα αγωνιστεί “ώστε η υποχώρηση της κυβέρνησης να είναι προσωρινή και να μην αναλάβει υποχρεώσεις προς τους δανειστές οι οποίες να ακυρώνουν τις προγραμματικές της δεσμεύσεις”.Μάλιστα επικαλέστηκε την ρήση του Χαρίλαου Φλωράκη ότι “οι ζευγάδες φεύγουν η σπορά μένει”.

Τόσο ο απελθών υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης όσο και ο κ. Κατρούγκαλος εκτίμησαν κατά τις τοποθετήσεις τους ότι το ασφαλιστικό και τα εργασιακά είναι δυο πεδία μάχης και ότι οι επώδυνες παρεμβάσεις είναι αναπόφευκτες. Τόνισαν ωστόσο ότι θα πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες ώστε ο αρχικός σχεδιασμός της κυβέρνησης να παραμείνει ζωντανός.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ο ΣΔΥΒ έτρεξε στη Σκιάθο – Δεκαεννέα δρομείς του μετείχαν σε αγώνα στο νησί του Παπαδιαμάντη

Με τις καλύτερες εντυπώσεις έφυγαν οι δρομείς από τον Βόλο, τη Μαγνησία, την Ελλάδα, το…

24 Μαΐου 2024

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΛΕΞ. ΣΑΚΟΥΛΑ

Με τη συμπλήρωση ενός έτους από τον θάνατο του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα ΓΕΩΡΓΙΟΥ…

24 Μαΐου 2024

Στοχεύει στην πρόκριση ο Βόλος – Μετέχει στα ημιτελικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος πόλο Κ15

Με στόχο να προκριθεί στις 12 κορυφαίες ομάδες του Πανελληνίου πρωταθλήματος πόλο παίδων (Κ15) ο…

24 Μαΐου 2024

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΘΕΟΔ. ΚΑΠΟΥΡΝΙΩΤΗ

Με τη συμπλήρωση σαράντα ημερών από την απώλεια του πολυαγαπημένου μας ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΘΕΟΔ. ΚΑΠΟΥΡΝΙΩΤΗ τελούμε…

24 Μαΐου 2024

Λείπουν γιατροί από Σποράδες και λόγω ακριβής στέγης – Τι λένε φορείς και εκπρόσωποι γιατρών, εργαζομένων για το πρόβλημα

Περισσότερους γιατρούς χρειάζονται τους καλοκαιρινούς μήνες τα νησιά των Σποράδων για να καλυφθούν οι ανάγκες…

24 Μαΐου 2024

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗ

Με τη συμπλήρωση τριών ετών από τον θάνατο της αγαπημένης μας μητέρας, αδελφής, γιαγιάς και…

24 Μαΐου 2024