Κατηγορίες: Τοπικά

Καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κατά αστυνομικού διευθυντή και Εισαγγελίας

Την τιμωρία του αστυνομικού διευθυντή Μαγνησίας και όποιου κρατικού λειτουργού φέρει ευθύνη για το σκηνικό που στήθηκε σήμερα στη ΔΕΥΑΜΒ με σκοπό την “προστασία” του διοικητικού συμβουλίου της Επιχείρησης, ζητά από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία επισκέφθηκε ήδη τον αστυνομικό διευθυντή και τον εισαγγελέα, για να ζητήσει εξηγήσεις.
“Ζητάμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη την άμεση διερεύνηση των γεγονότων και την παραδειγματική τιμωρία των υπαίτιων για αυτή τη κατάσταση, δηλαδή των αστυνομικών ή άλλων υπεύθυνων κρατικών λειτουργών που αυθαιρέτησαν και έδωσαν διαταγή για χρήση χημικών και επίθεση εναντίον των συμπολιτών μας”, αναφέρει ανακοίνωση.
Συγκεκριμένα επισημαίνονται τα ακόλουθα:
Η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας “καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο το όργιο αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας σήμερα το πρωί έξω από τα γραφεία της ΔΕΥΑΜΒ, εναντίον των πολιτών που βρέθηκαν εκεί διεκδικώντας τη δυνατότητα να εκφράσουν την άποψη τους για τα θέματα σχετικά με τη διαχείριση του νερού άρδευσης που σήμερα θα συζητιόταν από το ΔΣ της δημοτικής επιχείρησης”
Καταδικάζει επίσης με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την παρουσία ατόμων ιδιωτικής ασφάλειας (σωματοφύλακες) του δημάρχου σε θεσμικές δημόσιες λειτουργίες του Δήμου και των επιχειρήσεών του (συνεδριάσεις) την ίδια στιγμή που ο ίδιος απαγορεύει την παρουσία πολιτών σε αυτές, καταργώντας στην πράξη τον νόμο που ορίζει σαφώς την δημοσιότητα των συνεδριάσεων.
Θεωρούμε αδιανόητο να εξακολουθούν να συμβαίνουν μετά την ετυμηγορία του λαού στις 25 Ιανουαρίου τέτοια περιστατικά ακραίου κρατικού αυταρχισμού σε βάρος κινημάτων πολιτών.

Ανακοίνωση του δήμου Βόλου

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του δημάρχου Βόλου Αχ. Μπέου, αποδίδονται ευθύνες στη δημοτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία εμφυλιοπολεμικού κλίματος και προσπάθεια εκμετάλλευσης των αντιδράσεων για κομματικά οφέλη.

Η ανακοίνωση:

Αποκαρδιωτική, για μια ακόμη φορά, η στάση και η συμπεριφορά της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Βόλου, που προσπάθησε να δημιουργήσει ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα, αλλά δυστυχώς γι αυτή και ευτυχώς για την κοινωνία μας το «πάρτι» του μπάχαλου και της βίας τελικά ματαιώθηκε νωρίς.

Ολοι αυτοί που πρωτοστάτησαν στις προσπάθειες να προκαλέσουν και πάλι επεισόδια και να αποτρέψουν έτσι το ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ να προχωρήσει στην λήψη απόφασης, όπως έχει αναφαίρετο δικαίωμα με βάση τη δημοκρατική λειτουργία και τη στοιχειώδη λογική, ας αναλογιστούν τις τεράστιες ευθύνες που έχουν έναντι των συμπολιτών μας, ιδιαίτερα εκείνων, ενός ή δύο, που βρέθηκαν στο Νοσοκομείο.

Η θλιβερή κομματική και ιδιοτελής εκμετάλλευση από ανεκδιήγητους λαϊκιστές, νέων παιδιών, που βρέθηκαν χωρίς καν να γνωρίζουν το λόγο έξω από τα γραφεία της ΔΕΥΑΜΒ, είναι ένα φαινόμενο που πρέπει να αποδοκιμαστεί από το σύνολο των υγιών πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων της πόλης.

Η ΔΕΥΑΜΒ, υπό τη σημερινή της διοίκηση, θα συνεχίσει να λειτουργεί με αποκλειστικό γνώμονα τα συμφέροντα της συντριπτικής πλειονότητας των συμπολιτών μας και όχι για τη διατήρηση των απαράδεκτων προνομίων των λίγων. Ας το συνειδητοποιήσουν επιτέλους και ας συμπεριφερθούν ως σοβαροί και υπεύθυνοι αυτοδιοικητικοί παράγοντες. Αν μπορούν βεβαίως…

Share

Πρόσφατα άρθρα

Οπαδική επίθεση: Δεύτερο 24ωρο αγωνίας για τον 31χρονο αστυνομικό – Καταραμένη αυτή η ώρα, λέει ο παππούς του

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του 31χρονου αστυνομικού ο οποίος χτυπήθηκε από ναυτική φωτοβολίδα σε αγώνα…

9 Δεκεμβρίου 2023

Έγκλημα στη Σαλαμίνα – Ξεσπά η αδερφή της 43χρονης: «Γιατί δεν έκαναν κάτι όσοι είπαν ότι άκουγαν καυγάδες;»

«Γιατί δεν έκαναν κάτι όσοι είπαν ότι άκουγαν τακτικά καυγάδες;». Η αδερφη της 43χρονης, που…

9 Δεκεμβρίου 2023

Ο «σκοτεινός ουρανός» της Κεφαλονιάς εντυπωσιάζει τη NASA: Το αφιέρωμα και η εντυπωσιακή φωτογραφία από δορυφόρο

Αφιέρωμα στην Κεφαλονιά κάνει το παρατηρητήριο της NASA το οποίο εστιάζει στις προσπάθειες για τη…

9 Δεκεμβρίου 2023

Νεκρός 62χρονος δίπλα σε στάση λεωφορείου

Νεκρός δίπλα σε στάση λεωφορείου βρέθηκε σήμερα ένας 62χρονος άνδρας στη δυτική Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα, οι…

9 Δεκεμβρίου 2023

Άδικη ήττα με 76-63 από τον Βίκο στα Ιωάννινα υπέστη η Νίκη

Άδικη ήττα με 76-63 στα Ιωάννινα  από τον Βίκο υπέστη η Νίκη για την 9η…

9 Δεκεμβρίου 2023

Συναγερμός για εξαφάνιση 40χρονης στην Αρκαδία: Ξεκίνησε για τη δουλειά της και χάθηκαν τα ίχνη της

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές για την εξαφάνιση 40χρονης γυναίκας στην Αρκαδία. Η αγνοούμενη ξεκίνησε…

9 Δεκεμβρίου 2023