Αθλητισμός

Καταιγιστικός ο Ρήγας – Σάρωσε 0-5 τον Μαγνησιακό που υποβιβάστηκε

Καταιγιστικός ήταν ο Ρήγας Φεραίος στο χθεσινό παιχνίδι με τον Μαγνησιακό στο βοηθητικό του ΕΑΚ. Η ποιοτική διαφορά των δύο ομάδων είναι αρκετά μεγάλη και οι Βελεστινιώτες έφτασαν με άνεση στο υπέρ τους 0-5, αποτέλεσμα που οριστικοποίησε τον υποβιβασμό των αντιπάλων τους.
Ο αγώνας εξελίχθηκε σε επιθετικό μονόλογο των παικτών του Μίλτου Ζιάκα και αν κάτω από τα δοκάρια των γηπεδούχων δεν ήταν ο Βλαχόπουλος, το σκορ θα μπορούσε να ήταν αρκετά μεγαλύτερο.

Μόλις στο 5’ ο Κωστής ανέτρεψε τον Γούτσιο, με το καταφανές πέναλτι να δίνεται κατόπιν υπόδειξης του βοηθού Σφυρή, αφού αρχικά ο διαιτητής Γ. Τασιόπουλος είχε καταλογίσει φάουλ εκτός περιοχής. Όμως ο Νασιακόπουλος απέτυχε να ανοίξει το σκορ. Η εκτέλεση του δεν ήταν κακή, αλλά ο Βλαχόπουλος έπεσε στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε. Στο 7’ κεφαλιά του Γκάγκα πέρασε άουτ, ενώ σουτ του Νασιακόπουλου στο 11’ μπλόκαρε ο γκολκίπερ του Μαγνησιακού. Δύο λεπτά αργότερα ο Πάσχος αστόχησε σε τετ-α-τετ.

Διπλή ευκαιρία για τον Ρήγα στο 18’. Ο Βλαχόπουλος έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ κοντινό σουτ του Αλεξίου και μετά την εκτέλεση ο Πάσχος σούταρε και ο Κρανιάς απομάκρυνε τη μπάλα πάνω στη γραμμή. Στο 24’ ο Νασιακόπουλος προσπάθησε να σκοράρει με απευθείας φάουλ, αλλά ο Βλαχόπουλος «απογειώθηκε» στο δεξί του «παραθυράκι», παραχωρώντας το κόρνερ.

Ο Ρήγας Φεραίος πίεζε ασφυκτικά έχοντας συντριπτικό ποσοστό κατοχής μπάλας. Στο 28’ ο Κρανιάς ανέτρεψε τον Νασιακόπουλο και πολύ σωστά ο κ. Τασιόπουλος έδειξε ξανά την άσπρη βούλα. Αυτή τη φορά ήταν ο Σπαθής που ανέλαβε την ευθύνη. Ο αρχηγός των φιλοξενουμένων με ψύχραιμο τρόπο έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία γράφοντας το 0-1.

Στο 31’ έγινε το 0-2 με ατομική ενέργεια και σουτ του Πάσχου, ενώ στο 34’ ο ίδιος παίκτης με περίτεχνη ενέργεια απέφυγε έναν αντίπαλο και πλάσαρε για το 0-3. Έτσι, έφτασε τα 27 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν μία ακόμη καλή φάση με τον Γάρο στο 38’, ενώ η πρώτη τελική του Μαγνησιακού στο α’ μέρος καταγράφηκε στο 45’ όταν η προβολή του Οικονόμου σταμάτησε στον Παπαγιάννη.

Στην επανάληψη έπεσε κάπως ο ρυθμός του Ρήγα, με την πρώτη του φάση να σημειώνεται στο 58’: Ο Σέττος έβγαλε τον Πάσχο σε θέση τετ-α-τετ, αλλά ο τελευταίος δεν μπόρεσε να κάνει το χατ τρικ, καθώς ο τερματοφύλακας τον γηπεδούχων απέκρουσε.

Το 0-4 ήρθε στο 66’ όταν ο Σέττος έγινε κάτοχος της μπάλας στο ύψος της περιοχής και με άψογο στιλ «εκτέλεσε» τον Βλαχόπουλο. Στο 71’ η δεύτερη καλή στιγμή για τον Μαγνησιακό με το σουτ του Κρανιά που κατέληξε άουτ. Ακολούθησαν δύο μεγάλες ευκαιρίες του Ρήγα. Στο 72’ ο Βλαχόπουλος «νίκησε» σε τετ-α-τετ τον Σέττο, ενώ στο 75’ ο Γάρος έχασε σίγουρο γκολ μπροστά στον τερματοφύλακα. Στο 78’ επενέβη και ο Παπαγιάννης, εξουδετερώνοντας σουτ του Μπαλλά.

Το τελικό 0-5 διαμορφώθηκε στο 80’ με τον Σέττο να αποφεύγει και τον Βλαχόπουλο, προτού στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Στα αξιοσημείωτα για τους νικητές και η επιστροφή στην ενεργό δράση του Βαλάντη Κόκκα, μετά τον τραυματισμό του.

ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ: Βλαχόπουλος, Κρανιάς, Κωστής, Κατσίφας, Βασιλείου, Κολημήτρας, Τσένα (21’ λ.τρ. Ντάγγαλος), Χριστοδούλου, Μπαλλάς, Ζενούνης, Οικονόμου.
ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Παπαγιάννης, Γούτσιος, Γκάγκας, Σπαθής (77’ Κόκκας), Καρλιάμπας, Αλεξίου, Πάσχος, Σουγκάρης (72’ λ.τρ. Τσιαντής), Γάρος (82’ Γ. Μπόλκας), Νασιακόπουλος (30’ λ.τρ. Σταμάτης), Σέττος.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Κασσελάκης: Άμεσα μέτρα €3,2 δισ. για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Άμεσα μέτρα ύψους 3,2δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας περιλαμβάνουν οι προτάσεις του Στέφανου…

12 Μαρτίου 2024

Μενίδι: Θρήνος για τον 19χρονο που σκοτώθηκε στο τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη ο Ξανθόπουλος

Σκηνές που θυμίζουν αρχαία τραγωδία διαδραματίζονται στη λεωφόρο Δεκελείας, στο Μενίδι, όπου τα ξημερώματα έχασε…

12 Μαρτίου 2024

Νέα ομοφοβική επίθεση στη Θεσσαλονίκη – Συνελήφθη ο δράστης

Νέο ομοφοβικό επεισόδιο σημειώθηκε, τη Δευτέρα, στη Θεσσαλονίκη, στο πλακόστρωτο του Λευκού Πύργου. Συγκεκριμένα, έγινε…

12 Μαρτίου 2024

Απογευματινά χειρουργεία: Ξεκίνησαν στη Θεσσαλονίκη – Οι πρώτες επεμβάσεις και το σχόλιο Γεωργιάδη

Από το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» ξεκίνησαν λίγο πριν τις 4 το απόγευμα τα πρώτα απογευματινά χειρουργεία…

12 Μαρτίου 2024

Γερμανία: Κρίσιμη δίκη για το ακροδεξιό AfD λίγο πριν τις εκλογές

Δεκαπέντε χιλιάδες σελίδες δικογραφίας, πάνω από 270 φάκελοι, 100 διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι και μια διαδικασία που…

12 Μαρτίου 2024

Απίστευτο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας: Την χτυπούσε μπροστά στο παιδί τους

Ένα απίστευτο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας έρχεται στο φως της δημοσιότητας, με το θύμα της επίθεσης…

12 Μαρτίου 2024