Τοπικά

Καταγραφή 32 κτημάτων του Νοσοκομείου Βόλου και ανάδειξη των καταπατημένων

Μια ενδιαφέρουσα προσπάθεια καταγραφής, ανάδειξης και αξιοποίησης των κτημάτων που βρίσκονται διάσπαρτα σε διάφορα σημεία του Πηλίου και τα οποία περιλαμβάνουν ελαιόδεντρα, έχει ξεκινήσει εδώ και έξι μήνες από το Νοσοκομείο Βόλου.
Αφορμή στάθηκε η πραγματοποίηση του Κτηματολογίου για το Νότιο Πήλιο, όπου το Νοσοκομείο διαθέτει κτήματα και η ανάγκη να βρεθούν και να καταγραφούν.
Τοπογράφοι μηχανικοί μαζί με εργαζόμενους του Νοσοκομείου μεταβαίνουν στα χωριά και την επαρχία για να βρουν μια άκρη σχετικά με τα κτήματα του «Αχιλλοπούλειου».

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Ματθαίος Δραμητινός επισήμανε πως «έχουμε ξεκινήσει εδώ και έξι μήνες με αφορμή την υλοποίηση του κτηματολογίου μια προσπάθεια για να καταγράψουμε και να δούμε πού βρίσκονται τα κτήματα ιδιοκτησίας του Νοσοκομείου. Αυτή τη στιγμή γνωρίζουμε ότι έχουμε 32 κτήματα με στρέμματα από ελαιόδεντρα και υπάρχουν και συμβόλαια γι’ αυτά. Όμως πρέπει να ξέρουμε πού ακριβώς βρίσκονται όλα. Η εικόνα που έχουμε, είναι πως ένα μέρος αυτών είναι νοικιασμένα, ενώ άλλα έχουν καταπατηθεί ή έχουν υποστεί φθορές. Αυτή την περίοδο τοπογράφοι μηχανικοί μαζί με άλλους επιστήμονες μεταβαίνουν στα χωριά για να καταγράψουν τα κτήματα και να έχουμε έτσι μια συνολική εικόνα της κατάστασης. Εξάλλου εκτός από την ένταξή τους στο κτηματολόγιο στόχος μας είναι να αξιοποιηθούν ακόμη περισσότερο τα κτήματα αυτά και αποτελούν μέρος μιας μεγάλης ακίνητης περιουσίας που διαθέτει το Νοσοκομείο Βόλου».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το