Ελλάδα

Κασσελάκης κατά Μητσοτάκη για Τέμπη: Να σεβαστεί τον πόνο των οικογενειών

Απάντηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη δίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης με αφορμή το μήνυμα του πρωθυπουργού για τον έναν χρόνο από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο κ. Κασσελάκης κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη πως επέλεξε αυτή την ημέρα μνήμης «για να ανακοινώσει ουσιαστικά το πόρισμα της επιτροπής για τα Τέμπη» και τον καλεί «τουλάχιστον για σήμερα, για αυτή τη μέρα της μαύρης επετείου, να σεβαστεί τον πόνο των οικογενειών».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη
«Ο κύριος Μητσοτάκης βρήκε αυτή την τραγική ημέρα, που η Ελλάδα πενθεί 57 ανθρώπους που χάθηκαν στο έγκλημα των Τεμπών για να ανακοινώσει ουσιαστικά το πόρισμα της επιτροπής για τα Τέμπη.

Επιμένει. Ισχυρίζεται πως δεν έφταιγε ο ίδιος, ούτε και κανένας από την κυβέρνησή του.

“Η Βουλή εξέτασε δεκάδες μάρτυρες με εκατοντάδες στοιχεία, ερευνώντας πώς τα ανθρώπινα λάθη συναντήθηκαν μοιραία με τα διαχρονικά κενά του κράτους”, όπως ανακοίνωσε, με περίσσιο θράσος.

Παρεμβαίνοντας και προεξοφλώντας το αποτέλεσμα μίας διαδικασίας, που για την κυβέρνηση είχε μόνο ένα στόχο: Πώς να καλύψει τις εγκληματικές ευθύνες του Καραμανλή και των στελεχών της.

Αλλά το έγκλημα συνέβη εξαιτίας της παντελούς έλλειψης δικλείδων ασφαλείας στη λειτουργία των σιδηροδρόμων ως αποτέλεσμα της εγκατάλειψής τους από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Τον καλώ, τουλάχιστον για σήμερα, για αυτή τη μέρα της μαύρης επετείου, να σεβαστεί τον πόνο των οικογενειών. Να μην τους προκαλεί. Να σεβαστεί επιτέλους τους 57 νεκρούς. Να σεβαστεί τον πόνο και να αντιληφθεί την οργή ολόκληρης της κοινωνίας.

Εγώ έχω δεσμευτεί ότι δε θα κάνω βήμα πίσω. Θα είμαι μαζί με τις οικογένειες των θυμάτων μέχρι το τέλος. Μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη. Πραγματική δικαιοσύνη απέναντι στο πέπλο συγκάλυψης που θέλει να επιβάλει ο κύριος Μητσοτάκης».

Πηγή: Έθνος

Share

Πρόσφατα άρθρα

Συγκίνηση στα αποκαλυπτήρια του μνημείου στη Λάρισα για τα 57 θύματα – Βίντεο

Χιλιάδες κόσμου, φοιτητές, μαθητές, συλλογικότητες, απλοί πολίτες, συμμετείχαν στην πορεία που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα για…

28 Φεβρουαρίου 2024

Τραγωδία στα Τέμπη: «Η κόρη μου έκοψε εισιτήριο θανάτου» είπε η Άλμα Λάττα που ζητά δικαίωση

«Η κόρη μου έκοψε εισιτήριο θανάτου» τονίζει με σπαραγμό η Άλμα Λάτα, μητέρα της 20χρονης…

28 Φεβρουαρίου 2024

Εγκρίθηκε η προκήρυξη για την πλήρωση θέσεων στο Νοσοκομείο Βόλου

Το Υπουργείο Υγείας ενέκρινε την προκήρυξη για την πλήρωση των παρακάτω επί θητεία θέσεων ειδικευμένων…

28 Φεβρουαρίου 2024

Πέτυχε την πρώτη νίκη για το 2024 ο Βόλος 3-1 τον ΟΦΗ

Πέτυχε τρία γκολ για πρώτη φορά φέτος ο Βόλος στο πρωτάθλημα και πανηγύρισε την πρώτη…

28 Φεβρουαρίου 2024

Διαφορά

Την ώρα που στον ΣΥΡΙΖΑ γινόταν το θέατρο του παραλόγου στο συνέδριο, ο πρωθυπουργός βρισκόταν…

28 Φεβρουαρίου 2024

Άργησαν

Αύξηση 4% στον κατώτατο μισθό για το 2024 προτείνει ο ΣΕΒ επισημαίνοντας στο πλαίσιο της…

28 Φεβρουαρίου 2024