Αθλητισμός

Πέτυχε την πρώτη νίκη για το 2024 ο Βόλος 3-1 τον ΟΦΗ

Πέτυχε τρία γκολ για πρώτη φορά φέτος ο Βόλος στο πρωτάθλημα και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη μέσα στο 2024. Οι «κυανέρυθροι» επικράτησαν 3-1 με ανατροπή του ΟΦΗ και πήραν βαθμολογική ανάσα, μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου και τη συμμετοχή τους στα πλέι άουτ.

Ύστερα από 10 παιχνίδια χωρίς νίκη ο Βόλος πήρε το «τρίποντο» απέναντι στον ΟΦΗ, με τα γκολ που πέτυχαν οι Βούρος (αυτογκόλ) στο 31’, Σιέλης στο 61’ και Μπερτόλιο στο 70’, με τους Κρητικούς να σκοράρουν πρώτοι στο ματς με τον Λάρσον στο 13’.

Ο Χρήστος Κόντης παρέταξε τον Βόλο με τερματοφύλακα τον Κόβατς, ενώ οι Άλχο δεξιά και Μύγας αριστερά ήταν οι δύο ακραίοι οπισθοφύλακες. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Σιέλης και Καλογερόπουλος. Στο άξονα αγωνίστηκαν οι Ντε Καμπς και Τσοκάνης. Στις πτέρυγες επιχειρούσαν οι Κόμπα (δεξιά) και Ασενούν (αριστερά), με τον Τρουϊγέ να παίζει πίσω από τον προωθημένο Γκαρσία.

 

Ισόπαλο 1-1 το πρώτο ημίχρονο

Στο πρώτο ημίχρονο η ποιότητα του παιχνιδιού ήταν μέτρια με ελάχιστες καλές επιθετικές προσπάθειες μπροστά στις δύο εστίες. Το πρόβλημα του Βόλου εστιαζόταν για μια ακόμη φορά στο δημιουργικό κομμάτι, καθώς η μπάλα με δυσκολία έφτανε στην περιοχή του Μπάουμαν.

Από την άλλη, ο ΟΦΗ παρουσιάστηκε καλά διαβασμένος στο παιχνίδι, είχε αρκετά καλή ανάπτυξη, δίχως πάντως και οι φιλοξενούμενοι να είναι ιδιαίτερα απειλητικοί στην επίθεση.

Στην πρώτη καλή στιγμή στο ματς, στο 13’, ο ΟΦΗ άνοιξε το σκορ. Ύστερα από προσπάθεια του Μπακού από τα αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Λάρσον, ο οποίος με ένα εξαιρετικό σουτ έστειλε την μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» του Κόβατς, γράφοντας το 0-1.

Ο Βόλος στη συνέχεια προσπάθησε να αντιδράσει και να φτάσει στην ισοφάριση, δίχως όμως να πιέζει την άμυνα του ΟΦΗ. Στο 18’ ο Ασενούν εκτέλεσε φάουλ από μακρινή απόσταση με τον Μπάουμαν να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.

Η ισοφάριση για τους «κυανέρυθρους» ήρθε τελικά στο 31’. Ο Ντε Καμπς έξω από την περιοχή επιχείρησε σέντρα, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Βούρου για να καταλήξει στη δεξιά γωνία του Μπάουμαν για το 1-1. Το γκολ χρεώθηκε ως αυτογκόλ του Βούρου.

Στο τελευταίο ημίωρο του πρώτου μέρους οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν, δίχως να υπάρχει κάποια αξιόλογη επιθετική προσπάθεια, μέχρι ο διαιτητής Ανδριανός να στείλει τις ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

 

Δύο γκολ ο Βόλος στην επανάληψη

Η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν σαφώς καλύτερη, με τον Βόλο στο διάστημα αυτό να είναι ανώτερος στο πρώτο 20λεπτό, καθώς πέτυχε δύο γκολ και γύρισε το ματς.

Οι παίκτες του Χρήστου Κόντη μπήκαν δυνατά στην επανάληψη και στο 47’ με τον νεοεισελθόντα Μπερτόλιο απείλησαν το τέρμα του ΟΦΗ, με τον Μπάουμαν να μπλοκάρει το σουτ του Αργεντινού μεσοεπιθετικού του Βόλου.

Στο 53’ ο Μεγιάδο έστειλε την μπάλα άουτ, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Αμπάντα, για να γίνει το 2-1 για τον Βόλο στο 61’ από στατική φάση. Ο Ασενούν εκτέλεσε φάουλ και ο Σιέλης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

Ο ΟΦΗ προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση στο 66’ με τον Ριέρα να σουτάρει και τον Κόβατς να μπλοκάρει την μπάλα.

Το παιχνίδι είχε σαφώς καλύτερο ρυθμό στο δεύτερο μέρος και στο 70’ ο Βόλος έφτασε σε τρίτο γκολ με σκόρερ τον Μπερτόλιο. Με ωραία προσπάθεια ο Αργεντινός ξεπέρασε την αντίσταση του Βούρου, βρέθηκε απέναντι από τον Μπάουμαν και με δυνατό σουτ έγραψε το 3-1 για τους «κυανέρυθρους».

Στο τελευταίο 20λεπτο ο Βόλος διαχειρίστηκε εξαιρετικά το παιχνίδι, ο ΟΦΗ είχε άκαρπη υπεροχή, με το βολιώτικο συγκρότημα να πανηγυρίζει στο τέλος μια σημαντική νίκη, τέταρτη στο φετινό πρωτάθλημα, φτάνοντας τους 20 βαθμούς, μία αγωνιστική πριν τη λήξη της κανονικής περιόδου.

Αυτή η νίκη ήταν και η πρώτη του Βόλου με τον Χρήστο Κόντη στον πάγκο του, μετά την ήττα με 2-0 από τον Άρη εκτός έδρας.

Διαιτητής: Ανδριανός (Αχαΐας)

Βοηθοί: Πάτρας, Τοροσιάδης (Μακεδονίας)

4ος διαιτητής: Κατσικογιάννης (Ηπείρου)

Κίτρινες: Τρουιγέ, Γκαρσία, Καλογερόπουλος-Γκλέζερ, Νέιρα, Φελίπε, Γκαγιέγος

ΒΟΛΟΣ: Κόβατς, Άλχο, Μύγας, Καλογερόπουλος, Σιέλης, Ντε Καμπς (65’ Λούνα), Τσοκάνης, Ασενούν (82’ Μωραΐτης), Κόμπα (94’ Ολιβέρα), Τρουϊγέ (46’ Μπερτόλιο), Γκαρσία.

ΟΦΗ: Μπάουμαν, Λάρσον, Λουκάο, Αμπάντα, Βούρος, Γκλέζερ (67’ Γκαγιέγος), Μεγιάδο (73’ Αποστολάκης), Μπακού, Νέιρα, Ριέρα (67’ Μοσκέρα), Φελίπε (73’ Ισέκα).

Share
Ετικέτες: ΟΦΗΠΑΕ Βόλος

Πρόσφατα άρθρα

Τραγωδία στην Ιταλία: Σκοτώθηκε ο Έλληνας TikToker, Tzane

Τραγωδία σημειώθηκε στην Ιταλία με έναν Έλληνα TikToker, με το όνομα Tzane ο οποίος σκοτώθηκε,…

13 Μαρτίου 2024

Στο Ναύπλιο καθηγητές και μαθητές του Γυμνασίου Στεφανοβικείου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου Στεφανοβικείου στο…

13 Μαρτίου 2024

Σάρωσε τον Ηρακλή Κοζάνης με 71-31 ο Ολυμπιακός

Χάρμα ιδέσθαι ήταν η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού στο εντός έδρας παιχνίδι με τον…

13 Μαρτίου 2024

ΠΑΕ Βόλος: Θα προσφύγουμε στο CAS

Η ΠΑΕ Βόλος με ανακοίνωσή της ενημέρωσε ότι θα προσφύγει στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο (CAS)…

13 Μαρτίου 2024

Βόλος:Κυκλοφορούσε με 62 ναρκωτικά χάπια

Συνελήφθη, χθες το βράδυ στο Βόλο, από αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων…

13 Μαρτίου 2024

Βόλος: Είχε καταδικαστεί για κλοπή και συνελήφθη

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, μία 42χρονη γυναίκα,…

13 Μαρτίου 2024