Παραπολιτικά

Καρφώνει Σαβελίδη η Δωροθέα Κολυνδρίνη

Το υπουργείο Παιδείας είναι εκείνο που οφείλει να επιδιορθώσει τις βλάβες στο κτίριο Μουρτζούκου όπου στεγάζεται η Δευτεροβάθμια, ενώ η Περιφέρεια καλύπτει μόνο τα λειτουργικά έξοδα, δήλωσε χθες η αντιπεριφερειάρχης κ. Κολυνδρίνη. Η ίδια τόνισε πως έχει κατατεθεί πρόταση να μεταφερθεί η υπηρεσία της εκπαίδευσης στο πρώην κτίριο της ΑΝΕΜ, αλλά δεν επιθυμούν τη μετεγκατάσταση οι εκπαιδευτικοί. Την πρόταση της μετεγκατάστασης απέρριψε ο διευθυντής Β’θμιας Εκπαίδευσης Σωκράτης Σαβελίδης, λέγοντας ότι οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν εκεί δεν επιθυμούν να μεταφερθούν, όπως αποκάλυψε η κ. Κολυνδρίνη.
Η κ. Κολυνδρίνη ξεκαθάρισε ότι το κτίριο αυτό ανήκει στο Δημόσιο και η μόνη υποχρέωση που έχει η Περιφερειακή Ενότητα είναι να καλύπτει τα λειτουργικά του έξοδα, ενώ το θέμα των βλαβών στις υλικοτεχνικές υποδομές αφορά το υπουργείο Παιδείας. «Εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε να βοηθήσουμε την κατάσταση. Το κτίριο αυτό είχε προβλήματα στην κατασκευή του από την αρχή. Το θεωρώ απαράδεκτο να εργάζονται εκεί συνάδελφοι εκπαιδευτικοί. Είχα έλθει σε επαφή με αρμόδια στελέχη της κυβέρνησης και τελευταία με την υφυπουργό την κ. Παπανάτσιου και δεν ήταν αρνητική να γίνει η μετεγκατάσταση στο πρώην κτίριο της ΑΝΕΜ που και αυτό ανήκει στο Δημόσιο και το οποίο έχει αρχίσει να έχει προβλήματα λόγω του ότι δεν χρησιμοποιείται» επισήμανε η κ. Κολυνδρίνη.
«Ο κ. Σαβελίδης τα γνωρίζει όλα αυτά. Και φυσικά εκείνος αρνήθηκε να επιδιωχθεί η μετεγκατάσταση», δήλωσε και «κάρφωσε» τον διευθυντή.
Το ερώτημα είναι γιατί ενώ κλιμάκιο του Δήμου που προχώρησε σε «επιθεώρηση» στου Μουρτζούκου και διαπίστωσε τις ζημιές δεν ενημερώθηκε ότι πρέπει να προχωρήσει σε αποκαταστάσεις το υπουργείο και όχι η Περιφέρεια ώστε να σταλεί από τη δραστήρια Δημοτική Αρχή ένα υπόμνημα, ένα γράμμα, ένα μπιλιέτο. Εκτός και αν ο κ. Σ. Σαβελίδης τους ενημέρωσε ότι δεν είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας η επιδιόρθωση των ζημιών και εκείνοι δεν το αντιλήφθηκαν.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Αντιμέτωπος με τη Βίρτους στην Μπολόνια ο Ολυμπιακός

Μια γεμάτη εβδομάδα σε επίπεδο Ευρωλίγκας έχει μπροστά του ο Ολυμπιακός, καθώς καλείται να αντιμετωπίσει κατά…

19 Δεκεμβρίου 2023

Έχασε 11-7 από τον Φοίβο Συκεών ο Βόλος για την Α2 Πόλο

Ο Βόλος Υδατοσφαίριση-Κολύμβηση θα αποχαιρετήσει το 2023 από την τελευταία θέση του βορείου ομίλου της…

19 Δεκεμβρίου 2023

Έκτακτες διακοπές υδροδότησες σε Αλυκές, Νεάπολη και Ν. Αγχίαλο

Η ΔΕΥΑΜΒ ενημερώνει ότι: Α) Στη περιοχή των Αλυκών λόγω ζημιάς στον τροφοδοτικό αγωγό των…

19 Δεκεμβρίου 2023

Εθελοντική αιμοδοσία στο σχολικό συγκρότημα του 3ου ΕΠΑΛ και του 7ου ΓΕΛ Βόλου

Το 3ο ΕΠΑΛ και το 7ο ΓΕΛ Βόλου διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου…

19 Δεκεμβρίου 2023

Κάλεσμα ενημέρωσης και δράσης απ΄το ΚΕΘΕΑ Βόλου

Κάλεσμα απευθύνει το ΚΕΘΕΑ γι αύριο Τετάρτη στον Βόλο. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση: Το Υπουργείο…

19 Δεκεμβρίου 2023

Στη 2η θέση της Α2 Γυναικών ανέβηκε η Ανόρθωση

Μια ακόμη επιτυχία πρόσθεσε στο ενεργητικό της η Ανόρθωση. Στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής στον…

19 Δεκεμβρίου 2023