Αθλητισμός

Έχασε 11-7 από τον Φοίβο Συκεών ο Βόλος για την Α2 Πόλο

Ο Βόλος Υδατοσφαίριση-Κολύμβηση θα αποχαιρετήσει το 2023 από την τελευταία θέση του βορείου ομίλου της Α2 πόλο μετά την ήττα του από τον Φοίβο Συκεών με 11-7 στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης. Οι Βολιώτες δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις της αναμέτρησης και το νέο έτος θα πρέπει να δείξουν καλύτερο πρόσωπο για να μη μπλέξουν σε περιπέτειες.

Φοίβος και Βόλος έχουν κοινό στόχο, αυτόν της γρήγορης παραμονής στην κατηγορία και ως εκ τούτου το μεταξύ τους ματς παρουσίαζε εξ ορισμού μεγάλο ενδιαφέρον. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να το φέρουν στα μέτρα τους και με ένα ξέσπασμα στην τρίτη περίοδο «κλείδωσαν» τη νίκη, που είναι η δεύτερη φετινή τους. Αντίθετα, η ομάδα του Βόλου είναι πλέον η μοναδική με μηδενική συγκομιδή σε τρία ματς στον όμιλο και παρότι υπάρχουν άλλα 11 παιχνίδια, το εντός έδρας με το Μαρούσι στις 6 Ιανουαρίου αποκτά χαρακτήρα τελικού.

Όσον αφορά τον αγώνα της Κυριακής, ο τεχνικός του Βόλου Σάκης Πλατανίτης επέλεξε στην αρχική επτάδα τον Νάσιο ως τερματοφύλακα, τον Νικολέρη αμυντικό στα δύο μέτρα, τον Πετρόπουλου στη θέση του φουνταριστού και τους Δημητρίου, Χρ. Κουφιδάκη, Βερβερίδη, Βασιλούδη στην περιφέρεια. Σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια ξεκίνησε ο Πετρόπουλος ως φουνταριστός, αν και συνήθως παίζει αμυντικός, διότι ο Γλούμης ήταν τραυματίας και δηλώθηκε τυπικά στο φύλλο αγώνα.

Ο Βασιλούδης ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο παιχνίδι με το τέρμα που σημείωσε το 6’.34’’ του πρώτου οκταλέπτου, αλλά αυτό ήταν και το μοναδικό προβάδισμα που είχε ο Βόλος σε ολόκληρη την αναμέτρηση. Πριν ολοκληρωθεί η περίοδος ο Γαβριήλ σκόραρε δύο φορές, γράφοντας το 2-1 για τον Φοίβο.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο το επί μέρους σκορ ήταν 3-2. Δύο γκολ πέτυχε ο Στ. Παγωνίδης και ένα ο Μαραγκός για τους Θεσσαλονικείς, ενώ τα βολιώτικα τέρματα σημείωσαν οι Βερβερίδης και Βασιλούδης.

Το ματς κρίθηκε στην τρίτη περίοδο όπου το 5-3 έγινε 8-3 από τους Ζαφειρίου, Μαραγκό και Λ. Τσερκεζή. Ο Βόλος προσπάθησε, αλλά δεν μπόρεσε να επιστρέψει στη διεκδίκηση θετικού αποτελέσματος. Το μόνο που κατάφερε ήταν να ρίξει τη διαφορά στα τέσσερα γκολ (11-7) μια και στο τέταρτο οκτάλεπτο σημείωσε τέσσερα γκολ έναντι τριών. Στο διάστημα αυτό τα τέρματα του Φοίβου ήρθαν από τους Ζαφειρίου, Π. Παγωνίδη, Μαραγκό, ενώ για τον Βόλο σκόραρε δύο φορές ο Δημητρίου και από μια οι Βερβερίδης και Πετρόπουλος.

Διαιτητές: Αντζουλάκος-Αγγελίδης.

Οκτάλεπτα: 2-1, 3-2, 3-0, 3-4.

ΦΟΙΒΟΣ (Τούμπας): Βαλασής, Φραγκαντώνης, Φραγκιαδάκης, Αβραμούδης, Γαβριήλ 2, Μαλινάκης, Ζαφειρίου 2, Στ. Παγωνίδης 2, Β. Τσερκεζής, Ταβακόπουλος, Π. Παγωνίδης 1, Λ. Τσερκεζής 1, Σπαθής, Βασάκος, Μαραγκός 3.

ΒΟΛΟΣ (Πλατανίτης): Νάσιος, Καμχής, Βερβερίδης 2, Καψάλης, Μαρινάγης, Δημητρίου 2, Πετρόπουλος 1, Χρ. Κουφιδάκης, Βασιλούδης 2, Λιμπιτάκης, Γλούμης, Χρ. Μ. Κουφιδάκης, Νικολέρης, Μεριστούδης.

 

 

Τα αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής στο βόρειο όμιλο της Α2 πόλο είναι τα εξής:

Ν.Ο. Λάρισας-ΝΑΟ Κέρκυρας 19-14

Νηρέας Χαλ.-Άρης 9-15

Μαρούσι-Ηλιούπολη 11-7

Φοίβος-Βόλος 11-7

Η βαθμολογία: Ν.Ο. Λάρισας 9, Άρης 9, Φοίβος 6, Μαρούσι 3, Ηλιούπολη 3, ΝΑΟ Κέρκυρας 3, Νηρέας Χαλ. 3, Βόλος 0.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Έκτακτες διακοπές υδροδότησες σε Αλυκές, Νεάπολη και Ν. Αγχίαλο

Η ΔΕΥΑΜΒ ενημερώνει ότι: Α) Στη περιοχή των Αλυκών λόγω ζημιάς στον τροφοδοτικό αγωγό των…

19 Δεκεμβρίου 2023

Εθελοντική αιμοδοσία στο σχολικό συγκρότημα του 3ου ΕΠΑΛ και του 7ου ΓΕΛ Βόλου

Το 3ο ΕΠΑΛ και το 7ο ΓΕΛ Βόλου διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου…

19 Δεκεμβρίου 2023

Κάλεσμα ενημέρωσης και δράσης απ΄το ΚΕΘΕΑ Βόλου

Κάλεσμα απευθύνει το ΚΕΘΕΑ γι αύριο Τετάρτη στον Βόλο. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση: Το Υπουργείο…

19 Δεκεμβρίου 2023

Στη 2η θέση της Α2 Γυναικών ανέβηκε η Ανόρθωση

Μια ακόμη επιτυχία πρόσθεσε στο ενεργητικό της η Ανόρθωση. Στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής στον…

19 Δεκεμβρίου 2023

Τρίτη συνεχόμενη νίκη για τον Γ.Σ. Αλμυρού στη National League 2

Τρίτη συνεχόμενη επιτυχία πανηγύρισε ο ΓΣ Αλμυρού αυτή τη φορά επί του Πιερικού/Αρχέλαου με 82-76…

19 Δεκεμβρίου 2023

Νικητής του θεσσαλικού ντέρμπι με την ΑΕΛ ο ανεβασμένος Ολυμπιακός

Ένας διαφορετικός Ολυμπιακός εμφανίστηκε στη Λάρισα και κατάφερε να πάρει το «διπλό» με 78-83 σε…

19 Δεκεμβρίου 2023