Αθλητισμός

¨Καρδιοχτύπησε” αλλά έμεινε στην 1η θέση ο Ολυμπιακός (φωτορεπορτάζ)

Ο Ολυμπιακός «καρδιοχτύπησε» για να φτάσει στην 18η φετινή του νίκη. Ο Πύρασος του έβαλε δύσκολα στο ΕΑΚ «Τάκης Συνετόπουλος», αλλά οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αυτοί που πανηγύρισαν χάρη στο γκολ του Αποστόλη Κούλπα στο 86ο λεπτό με το οποίο κέρδισαν 1-0. Έτσι, διατηρήθηκαν στην κορυφή της Α’ ΕΠΣΘ και στο +2 από την Αγία Άννα.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Στέλιος Αρσένος επέλεξε σύστημα 3-5-2 με τερματοφύλακα τον Σιδεράκη και στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Κούλπα, Γκαλίτσιο, Παπακώστα. Δεξιός φουλ μπακ ήταν ο Κακάμης και αριστερός ο Σκοπελίτης, με τους Κυρίτση, Καμπέρη, Οικονόμου στον άξονα της μεσαίας γραμμής και τους Σέττο, Βλάχο επιθετικό δίδυμο.

Για τον Πύρασο, ο τεχνικός Γιώργος Δανόπουλος προτίμησε διάταξη 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τάσος. Δεξιός μπακ ο Λάμπος και αριστερός ο Διαμαντόπουλος με στόπερ τους Μιχόπουλο και Ρακή. Οι Γαλανόπουλος και Τσιότρας ήταν οι ανασταλτικοί χαφ, με τον Ροτζέριο οργανωτή. Από τα αριστερά επιχειρούσε ο Νίνος και από τα δεξιά ο Κατσιγιάννης, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Μπέικος. Πάντως, από τα μέσα του α’ μέρους ο Κατσιγιάννης αγωνίστηκε ως «ψευτοεννιάρι» με τον Μπέικο να περνά στη δεξιά πλευρά.

Στο α’ ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και δημιούργησε ορισμένες ευκαιρίες. Στο 10’ ο Οικονόμου εκτέλεσε φάουλ και ο Βλάχος πήρε την κεφαλιά με τη μπάλα να περνά άουτ, ενώ στο 12’ ο Σκοπελίτης αστόχησε στο γυριστό σουτ που επιχείρησε από κοντινή απόσταση. Έξι λεπτά αργότερα ο Σκοπελίτης βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ, αλλά τον πρόλαβε ο Μιχόπουλος και του «πήρε τη μπουκιά από το στόμα». Σουτ από καλή θέση του Βλάχου έφυγε άουτ στο 23’, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το απευθείας φάουλ του Οικονόμου στο 40’. Ένα ακόμη σουτ του Βλάχου στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων δεν βρήκε στόχο.

Σε αυτό το διάστημα ο Πύρασος είχε μία, αλλά πολύ καλή ευκαιρία. Ήταν στο 45’+2’ όταν ο Ροτζέριο με τακουνάκι τροφοδότησε τον Κατσιγιάννη που έκανε το σουτ και ανάγκασε τον Σιδεράκη να αποκρούσει εντυπωσιακά για να κρατήσει το 0-0.

Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα έπεσε πάρα πολύ. Ο Πύρασος προσπαθούσε να «παγώσει» το παιχνίδι και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις οι παίκτες του βρέθηκαν στο έδαφος ζητώντας ιατρική βοήθεια, κάτι που ξεσήκωσε την κερκίδα των φίλων του Ολυμπιακού που έβλεπαν να μην παίζεται ποδόσφαιρο λόγω των πολλών διακοπών.

Από την άλλη πλευρά, οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν ένταση στο παιχνίδι τους και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 78’ για να απειλήσουν με το κοντινό σουτ του Αναστασίου που πήγε πάνω στον Τάσο, ενώ στο 82 σουτ του Σκοπελίτη πέρασε άουτ. Η «λύτρωση» για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 86’ όταν ο Σκοπελίτης εκτέλεσε κόρνερ και ο προωθημένος Κούλπας με σκαστή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς των φίλων της ομάδας που για μία ακόμη φορά έδωσαν βροντερό «παρών» στις κερκίδες του ΕΑΚ «Τάκης Συνετόπουλος».

Στις καθυστερήσεις δημιουργήθηκε μία ένταση μεταξύ των παικτών και το ματς διεκόπη για λίγο, αλλά συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σιδεράκης, Κακάμης, Καμπέρης (69’ Νούσιος), Κούλπας, Γκαλίτσιος, Παπακώστας, Σκοπελίτης, Κυρίτσης (81’ Ματέα), Βλάχος (91’ Καρατσόλης), Οικονόμου (46’ Ζέρης), Σέττος (46’ Αναστασίου).

ΠΥΡΑΣΟΣ: Τάσος, Μιχόπουλος, Διαμαντόπουλος, Ρακής, Λάμπος, Γαλανόπουλος, Μπέικος (69’ Ζαρίφης), Τσιότρας, Κατσιγιάννης (57’ Καραγιώργος), Ροτζέριο (69’ Μαντζαβίνος), Νίνος (57’ Γκαραβέλας).

Share

Πρόσφατα άρθρα

Κασσελάκης: Άμεσα μέτρα €3,2 δισ. για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Άμεσα μέτρα ύψους 3,2δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας περιλαμβάνουν οι προτάσεις του Στέφανου…

12 Μαρτίου 2024

Μενίδι: Θρήνος για τον 19χρονο που σκοτώθηκε στο τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη ο Ξανθόπουλος

Σκηνές που θυμίζουν αρχαία τραγωδία διαδραματίζονται στη λεωφόρο Δεκελείας, στο Μενίδι, όπου τα ξημερώματα έχασε…

12 Μαρτίου 2024

Νέα ομοφοβική επίθεση στη Θεσσαλονίκη – Συνελήφθη ο δράστης

Νέο ομοφοβικό επεισόδιο σημειώθηκε, τη Δευτέρα, στη Θεσσαλονίκη, στο πλακόστρωτο του Λευκού Πύργου. Συγκεκριμένα, έγινε…

12 Μαρτίου 2024

Απογευματινά χειρουργεία: Ξεκίνησαν στη Θεσσαλονίκη – Οι πρώτες επεμβάσεις και το σχόλιο Γεωργιάδη

Από το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» ξεκίνησαν λίγο πριν τις 4 το απόγευμα τα πρώτα απογευματινά χειρουργεία…

12 Μαρτίου 2024

Γερμανία: Κρίσιμη δίκη για το ακροδεξιό AfD λίγο πριν τις εκλογές

Δεκαπέντε χιλιάδες σελίδες δικογραφίας, πάνω από 270 φάκελοι, 100 διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι και μια διαδικασία που…

12 Μαρτίου 2024

Απίστευτο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας: Την χτυπούσε μπροστά στο παιδί τους

Ένα απίστευτο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας έρχεται στο φως της δημοσιότητας, με το θύμα της επίθεσης…

12 Μαρτίου 2024