Κατηγορίες: Ελλάδα

Κανέλλη για Κασιδιάρη: Προσπάθησα να μην πέσω κάτω, ήταν εκτός εαυτού

«Δεν θέλησα να κάνω μήνυση στον Ηλία Κασιδιάρη, γιατί από μόνη της η πράξη του είναι εξευτελιστική» κατέθεσε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη για τη χειροδικία σε βάρος της από τον κατηγορούμενο βουλευτή της Χρυσής Αυγής.Η βουλευτής ξεκίνησε να καταθέτει στη δίκη για το «χαστούκι Κασιδιάρη» μέσα σε κατάμεστη αίθουσα, περιγράφοντας όσα συνέβησαν στο στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 το πρωί της 7ης Ιουνίου 2012. Η μάρτυρας κατέθεσε πως δέχθηκε τέσσερις μπουνιές από τον Ηλία Κασιδιάρη ο οποίος, όπως είπε στο δικαστήριο η βουλευτής, ήταν εκτός ελέγχου με αφορμή αιτιάσεις της Ρένας Δούρου για δικαστικές του εκκρεμότητες. Η κ. Κανέλλη κατέθεσε επίσης πως εξαιτίας των χτυπημάτων που είχε δεχθεί τότε από τον προσωρινά κρατούμενο για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής βουλευτή, επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας της. Αναφέρθηκε επίσης στην προσπάθεια που έκανε να μείνει όρθια, μόλις ο Ηλίας Κασιδιάρης την χτύπησε: «Προσπάθησα να μην πέσω κάτω. Δεν ήθελα να γίνω ρεζίλι…». Όπως ανέφερε η βουλευτής στο δικαστήριο: «Ήμουν ένας άνθρωπος σε πλήρη οδύνη. Δεν θέλησα να κάνω μήνυση γιατί από μόνη της η πράξη είναι εξευτελιστική».

Με την έναρξη της διαδικασίας το δικαστήριο απέρριψε ένσταση που υπέβαλε η πλευρά του κατηγορουμένου περί ακυρότητας του κατηγορητηρίου επειδή, όπως είπε, δεν προηγήθηκε άρση ασυλίας για την πράξη που καλείται να λογοδοτήσει σήμερα.
Η δίκη διακόπηκε λόγω έντασης που δημιουργήθηκε από σχόλια και αποδοκιμασίες που έκαναν κάποιοι από τους πολλούς παρευρισκομένους σε συμπαράσταση του κατηγορουμένου και θα συνεχιστεί σε λίγο.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Share

Πρόσφατα άρθρα

Χριστούγεννα 2023 – meteo: Ποια είναι η πιο «λευκή» χρονιά από το 1991 για τη χώρα, πόσο χιόνι και πού θα πέσει φέτος

Η περίοδος των Χριστουγέννων είναι συνυφασμένη με χιονισμένα τοπία σε χώρες βορειότερου γεωγραφικού πλάτους από…

22 Δεκεμβρίου 2023

Πυροβολισμοί στο Γκάζι: «Δεχτήκαμε τρεις σφαίρες στο κεφάλι και δεν είχαμε θύματα» λέει ο ένας από τους τραυματίες Κρητικούς

Εξιτήριο από το νοσοκομείο πήρε ένας εκ των Κρητικών που τραυματιστήκε από τους πυροβολισμούς στο…

22 Δεκεμβρίου 2023

Δικηγόρος οικογένειας Κατσούρη : «Ξαφνικά οι Κροάτες έπαψαν να είναι κατηγορούμενοι και αποφυλακίστηκαν»

Οι 105 Κροάτες που είχαν προφυλακιστεί για την υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσούρη «ξαφνικά…

22 Δεκεμβρίου 2023

Μακελειό στην Πράγα: Όπλο που βρέθηκε στο σπίτι του δράστη συνδέεται με τη δολοφονία πατέρα και κόρης την περασμένη εβδομάδα

Όπλο που βρέθηκε στο σπίτι όπου διέμενε ο μακελάρης της Πράγας ο οποίος επιτέθηκε στο…

22 Δεκεμβρίου 2023

Επίσκεψη του “Ιππόκαμπου” στο 5ο και 11ο δημοτικά σχολεία Ν.Ιωνίας

Με αφορμή την 3η Δεκέμβρη Εθνικής και Παγκόσμια Ημέρας των ΑμεΑ αντιπροσωπεία του Σωματείου Κινητικά…

22 Δεκεμβρίου 2023

Εξιχνιάστηκαν 27 κλοπές στη Λάρισα

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, με τη συνδρομή του Τμήματος Συλλογής και Διαχείρισης Πληροφοριών της…

22 Δεκεμβρίου 2023