Κόσμος

Καναδάς: Με σύμμαχο τη γραφειοκρατία, 20 αγελάδες τριγυρίζουν ελεύθερες στο Κεμπέκ

Το πρωί βρίσκονται σε ένα πυκνό δάσος στην κοινότητα του Σεν-Σεβέρ στο Καναδά. Το βράδυ επισκέπτονται τους αγρούς που καλλιεργείται σόγια και καλαμπόκι, για να βοσκήσουν, με αποτέλεσμα να καταστρέψουν ένα μέρος της σοδειάς.

Ο λόγος για 20 «άτακτες» αγελάδες που έχουν δραπετεύσει από το μέρος που βρίσκονταν και έχουν προκαλέσει πονοκέφαλο τόσο στους αγρότες όσο και στις τοπικές αρχές στο Κεμπέκ.

Η «μεγάλη απόδραση» έγινε το καλοκαίρι, στο Σεν-Μπαρναμπέ, στην περιοχή του Μορισί, βόρεια του Μόντρεαλ, όταν τα συμπαθέστατα ζώα βρήκαν ένα άνοιγμα στον φράχτη και αναζήτησαν την ελευθερία τους.

«Την ημέρα, κρύβονται στο δάσος αλλά μόλις σουρουπώσει βγαίνουν, πλησιάζουν σε κτίρια, ανοίγουν σακιά, προσπαθούν να φάνε τη σοδειά», εξήγησε στο AFP η Μαρί-Αντρέ Καντορέτ, που εργάζεται στον δήμο.

«Φοράω φουστάνι και ψηλοτάκουνα, δεν πάω να κυνηγήσω αγελάδες»

Κι ενώ το πρόβλημα απασχολεί τους πολίτες, οι αγελάδες συνεχίζουν αμέριμνες να χαίρονται την ελευθερία τους, καθώς βρήκαν έναν απροσδόκητο σύμμαχο που ακούει στη λέξη «γραφειοκρατία». Κι αυτό επειδή οι τοπικές αρχές που έχουν αναστατωθεί έχουν παραλύσει, αφού δεν μπορούν ακόμη να ξεκαθαρίσουν ποια είναι η αρμόδια για τα τετράποδα, που είναι νέα σε ηλικία, δεν έχουν ακόμη εξημερωθεί και ζουν πλέον σε ημιάγρια κατάσταση.

«Η αστυνομία μου είπε ότι θα μπορούσαμε να σκοτώσουμε τις αγελάδες. Απάντησα, ποιος θα το κάνει αυτό; Τις καθημερινές στον δήμο είμαι μόνη μου στο γραφείο. Φοράω φουστάνι και ψηλοτάκουνα, δεν πάω να κυνηγήσω αγελάδες», είπε η Καντορέτ, με αρκετή δόση χιούμορ, στο Radio-Canada. Μια συνέντευξη που προκάλεσε πολλά γέλια στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Runaway cows evade capture in Quebec

Κάλεσαν τους καουμπόηδες

Στην επιχείρηση «αγελάδες» κλήθηκαν και οι καουμπόηδες, μια ιδέα που ανήκει στον δήμο. Όμως ούτε αυτό είχε καλή κατάληξη.

«Καταφέραμε να τις συγκεντρώσουμε αλλά τα πράγματα πήραν άσχημη τροπή όταν φτάσαμε σε ένα μεγάλο χωράφι με καλαμπόκια που δεν τα είχαν μαζέψει ακόμη και τις χάσαμε εκεί» είπε ο Σιλβέν Μπουρζουά, διευθυντής των ροντέο στο Φεστιβάλ Γουέστερν, που ανέλαβε να λύσει το πρόβλημα.

Το υπουργείο Γεωργίας του Κεμπέκ αποφάσισε τελικά να παρέμβει για να αντιμετωπίσει αυτήν την «περίπλοκη και άνευ προηγουμένου» υπόθεση. Έτσι, θα στηθεί μια νέα επιχείρηση, αυτή τη φορά για να δελεάσουν τις αγελάδες προσφέροντάς τους τροφή. Ο ιδιοκτήτης τους πάντως ελπίζει ότι θα «πειστούν» να επιστρέψουν στον στάβλο όταν ψυχράνει ο καιρός και πέσουν τα πρώτα χιόνια.

 

Πηγή:protothema

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το