Αθλητισμός

«Καίγεται» για το τρίποντο με ΠΑΟΚ Β’ ο Ολυμπιακός Βόλου (προαγγελία)

Η αντεπίθεση του Ολυμπιακού Βόλου, προκειμένου να ξεφύγει από τη ζώνη του υποβιβασμού και να παραμείνει στη Σούπερ Λιγκ 2 αρχίζει από σήμερα. Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται στις 15.00 στο δημοτικό στάδιο της Νεάπολης τον ΠΑΟΚ Β’ σε εξ αναβολής παιχνίδι, με αποκλειστικό στόχο τους τρεις βαθμούς, με τη νίκη να είναι μονόδρομος.

Ύστερα από 15 μέρες χωρίς αγωνιστική δράση για τον Ολυμπιακό, καθώς ο κορωνοϊός «χτύπησε» για τρίτη φορά φέτος τους «ερυθρόλευκους», υποχρεώνοντάς τους να μην αγωνιστούν με Βέροια εντός και με Απόλλωνα Πόντου εκτός έδρας, σήμερα ρίχνονται ξανά στη «μάχη». Αντίπαλός τους θα είναι μια από τις καλές ομάδες του ομίλου, ο ΠΑΟΚ Β’, ο οποίος δύσκολα χάνει και καταφέρνει να δημιουργεί προβλήματα στις ομάδες που τον αντιμετωπίζουν. Πρόσφατα, υποχρέωσε την ΑΕΛ σε ισοπαλία στο Αλκαζάρ, ενώ εκτός έδρας έχει χάσει μόνο από την πρωτοπόρο Βέροια, την περασμένη αγωνιστική με 2-1 και από τον ΟΣΦΠ Β’ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με 3-1.

Ο Ολυμπιακός είδε την Δευτέρα την Καβάλα να τον προσπερνά κατά ένα βαθμό στην κατάταξη και πλέον η ομάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση με 13 βαθμούς. Βέβαια, οι ομάδες που βρίσκονται ακριβώς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, Απόλλων Λάρισας και Πιερικός έχουν 19 βαθμούς, χωρίς να χρωστούν παιχνίδια.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό, πως το σημερινό παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ Β’ είναι καθοριστικής σημασίας, όχι μόνο σε ό,τι έχει να κάνει με τη βαθμολογία, αλλά και με την ψυχολογία της ομάδας.

Οι παίκτες του Βασίλη Βούζα πήραν «ανάσες», ξεκουράστηκαν από ένα σερί επτά παιχνιδιών σε 24 μέρες, ωστόσο, θα πρέπει να προετοιμαστούν για ένα νέο σερί που αρχίζει από σήμερα Τετάρτη, καθώς στην καλύτερη περίπτωση μέσα σε διάστημα 28 ημερών ο Ολυμπιακός θα δώσει επτά παιχνίδια, τα οποία μπορεί να γίνουν και περισσότερα, αν στις δύο κενές Τετάρτες που υπάρχουν, οριστούν και τα εξ αναβολής ματς με τη Βέροια και τον Απόλλωνα Πόντου. Θα είναι, πάντως, απάνθρωπο για τους «ερυθρόλευκους», αν συμβεί αυτό, τη στιγμή που οι ποδοσφαιριστές δεν είναι ρομπότ να δίνουν τόσα πολλά παιχνίδια σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Να τονίσουμε, πως βάσει του προγράμματος της 22ης αγωνιστικής που ανακοίνωσε χθες η διοργανώτρια, ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί την Κυριακή στη Νεάπολη την Αναγέννηση Καρδίτσας,

«Παίζονται» αρκετές θέσεις
Ο Βασίλης Βούζας είχε την ευκαιρία μετά το παιχνίδι με τον Ηρακλή να δουλέψει με τους παίκτες του πάνω σε θέματα τακτικής, να περάσει ορισμένα στοιχεία στην ομάδα, με την ελπίδα, ότι ο Ολυμπιακός θα παρουσιαστεί διαφορετικός, προς το καλύτερο, στα παιχνίδια που θα έρθουν.

Στο σημερινό παιχνίδι ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» θα μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες και των Ιγκόρ Φιλίποβιτς και Αλέξανδρου Γκαργκαλατζίδη, οι οποίοι έλειψαν από τα προηγούμενα παιχνίδια της ομάδας. Ο Σέρβος κεντρικός αμυντικός εξέτισε ποινή τριών αγωνιστικών, ενώ ο νεαρός επιθετικός ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε και δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί σε έξι ματς. Έπαιξε μόνο στο παιχνίδι με την ΑΕΛ στις 23/1.

Όσον αφορά την μορφή που θα έχει η ενδεκάδα, δεν μπορούν να γίνουν προβλέψεις, καθώς «παίζονται» αρκετές θέσεις. Σίγουρα, πάντως, στο βασικό σχήμα θα δούμε τους Ξενοδόχοβ, Γραικό, Σκοπελίτη, Φιλίποβιτς, Στάμου, Μάνγκα, ενώ τις άλλες έξι θέσεις τις διεκδικούν αρκετοί ποδοσφαιριστές. Το θετικό είναι, ότι υπάρχουν πολλές και αξιόλογες εναλλακτικές λύσεις και οι παίκτες που θα έρθουν από τον πάγκο είναι ικανοί να βοηθήσουν ουσιαστικά τον Ολυμπιακό.

Μετά το τέλος της χθεσινής προπόνησης, ανακοινώθηκαν τα ονόματα των παικτών που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή. Συγκεκριμένα, οι παίκτες που βρίσκονται στη διάθεση του Βασίλη Βούζα είναι οι εξής: Κότος, Ντιαμπί, Ντος Σάντος, Φιλίποβιτς, Μάνγκα, Σιαφά, Βούγιοβιτς, Βερνάρδος, Γκαργκαλατζίδης, Γραικός, Κατσούκης, Κόκας, Κόλα, Κουντουριώτης, Μαρκοπουλιώτης, Ξενοδόχοβ, Ξύδας, Παπακώστας, Σκοπελίτης, Στάμου.

Εκτός αποστολής έμειναν οι Ασαμόα, Νάνι, Χατζής, Μανάφοφ και Πέλκας.

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού θα πρέπει να δώσουν δυναμικό «παρών» στο σημερινό παιχνίδι, να στηρίξουν την ομάδα, στην προσπάθεια που θα κάνει για το νικηφόρο αποτέλεσμα, αποτελώντας τον δωδέκατο παίκτη της ομάδας.

Με απουσίες ο ΠΑΟΚ Β’
Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία των παικτών του ΠΑΟΚ Β’ για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Ο προπονητής του «Δικεφάλου του Βορρά», Πάμπλο Γκαρσία δεν θα έχει  στη διάθεσή του τους τραυματίες Χατζηστραβό και Κουλούρη, ενώ στη λίστα των απόντων προστέθηκαν οι τιμωρημένοι Σαλαμούρας και Μελετίδης. Ο Κούτσιας δεν ταξίδεψε στον Βόλο, καθώς συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της πρώτης ομάδας για το παιχνίδι με την ΑΕΚ,  σήμερα Τετάρτη στο ΟΑΚΑ.
Την αποστολή του ΠΑΟΚ αποτελούν οι: Ταλιχμανίδης, Μπουργάνης, Παναγιώτου, Κουλιεράκης, Τσαούσης, Καλουτσικίδης, Μανωλιούδης, Αποστολόπουλος, Τάχατος, Τσοπούρογλου, Γρόσδης, Γιαξής, Ουεντραόγκο, Φασίδης, Πανίδης, Σμυρλής, Σπυρίδης, Γαϊτανίδης, Τζίμας, Γκορντεζιάνι.

Διαιτητής ο Στάμος
Τη σημερινή αναμέτρηση θα διευθύνει ο Βασίλης Στάμος από την ΕΠΣ Ηλείας. Βοηθοί του θα είναι οι Ιωάννης Καραλής, επίσης από την ΕΠΣ Ηλείας και Θεοδόσης Φαλτάκας από την ΕΠΣ Γρεβενών.Τέταρτος διαιτητής ορίσθηκε ο Φώτης Ντάουλας (ΕΠΣ Δυτ. Αττικής) και παρατηρητής διαιτησίας ο Δημήτρης Γκάγκας (ΕΠΣ Λάρισας).
Αυτό είναι το έκτο φετινό παιχνίδι που «σφυρίζει» ο Στάμος στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 και δεύτερο του Ολυμπιακού Βόλου. Συγκεκριμένα, ο διαιτητής από την Ηλεία είχε διευθύνει το παιχνίδι Τρίκαλα-Ολυμπιακός Βόλου 1-2 στις 9/2.

 

 

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Οι Αμαζόνες μπορεί να υπήρξαν πραγματικά, υποστηρίζει αρχαιολόγος

Στους αρχαιοελληνικούς μύθους, οι Αμαζόνες ήταν τρομερές πολεμίστριες που ζούσαν στα όρια του γνωστού κόσμου.…

25 Μαρτίου 2024

Βραζιλία: Πάνω από 2 εκατ. μολυσμένοι από δάγκειο πυρετό – Κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε μεγάλες πόλεις

Το Υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανέφερε 2.045.277 κρούσματα δάγκειου πυρετού μέχρι στιγμής το 2024. Από…

25 Μαρτίου 2024

«Ταχυδρομείο των πιγκουίνων»: Αναζητά εργαζόμενους για να… μετρούν πιγκουίνους

Νέους εργαζόμενους ψάχνει το «ταχυδρομείο των πιγκουίνων» με τις αιτήσεις των υποψηφίων να πέφτουν «βροχή».…

25 Μαρτίου 2024

Μόσχα: Συνελήφθησαν δύο άτομα και ο πατέρας τους για την τρομοκρατική επίθεση

Ένας από τους συλληφθέντες για την υπόθεση της τρομοκρατικής επίθεσης στην αίθουσα συναυλιών Crocus City…

25 Μαρτίου 2024

Χειροπέδες σε σωφρονιστικό υπάλληλο και ακόμη 1 για διακίνηση σε φυλακές

Ένας σωφρονιστικός υπάλληλος και ένας ιδιώτης συνελήφθησαν το πρωί από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων…

25 Μαρτίου 2024

Η Αλβανία κερδίζει Σέρβους τουρίστες από την Ελλάδα

H Ελλάδα είναι ο αγαπημένος προορισμός των Σέρβων. Η απόσταση της Χαλκιδικής από τα σερβικά…

25 Μαρτίου 2024