Αθλητισμός

«Καίγεται» για νίκη ο Ολυμπιακός Βόλου κόντρα στον ΟΣΦΠ Β’ (προαγγελία)

Με αποκλειστικό στόχο την τρίτη του νίκη στο πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός Βόλου υποδέχεται σήμερα στις 14.45 στο δημοτικό στάδιο της Νεάπολης τον Ολυμπιακό Β’, για την 17η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 2, τελευταίας του πρώτου γύρου (οι «ερυθρόλευκοι» έχουν δύο παιχνίδια εξ αναβολής με ΠΑΟΚ Β’ εντός και Τρίκαλα εκτός έδρας).

Στον Ολυμπιακό έχουν κατανοήσει τη σπουδαιότητα του σημερινού παιχνιδιού, καθώς η ομάδα είναι καθηλωμένη στην ουρά της βαθμολογίας και το μόνο που σκέφτονται είναι, πως θα καταφέρουν να πάρουν τους τρεις πολύτιμους βαθμούς, απέναντι σε μια ομάδα που είναι δυσκολοκατάβλητη. Το συγκρότημα του Αριέλ Ιμπαγάσα βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογίας με 22 βαθμούς και δύσκολα χάνει. Εκτός έδρας μετρά μία νίκη (επί του Πιερικού), τέσσερις ισοπαλίες και δύο ήττες από Θεσπρωτό 2-1 και Αλμωπό με 3-0 στην Αριδαία, στην τελευταία του έξοδο.

Την περασμένη Τετάρτη σε εξ αναβολής παιχνίδι με την Ξάνθη στου Ρέντη, ο Ολυμπιακός Β’ προηγήθηκε στο σκορ στο 93’ με τον Κωστή, για να δεχθεί την ισοφάριση στο 94’ από τον Θυμιάνη.

Αρχής γενομένης από το σημερινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Β’ οι παίκτες του Βασίλη Βούζα θα πρέπει να παίρνουν «τρίποντα», αν θέλουν να ξεφύγουν από τη δεινή βαθμολογική θέση στην οποία βρίσκονται από την αρχή της χρονιάς.

Είναι θετικό για τον Ολυμπιακό, το γεγονός πως η ομάδα δεν έδωσε την περασμένη Τετάρτη κάποιο από τα εξ αναβολής παιχνίδια της. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στον Βασίλη Βούζα να δουλέψει με τους παίκτες του και να περάσει τα στοιχεία που θέλει, όσον αφορά την αγωνιστική του φιλοσοφία. Παράλληλα, δόθηκε χρόνος στους ποδοσφαιριστές που ήρθαν πρόσφατα στην ομάδα, προκειμένου να προσαρμοστούν στο νέο τους περιβάλλον. Ορισμένοι από αυτούς δεν έχουν αγωνιστικό ρυθμό, γιατί εδώ και ένα μήνα δεν αγωνίζονταν. Στον Ολυμπιακό θεωρούν πως η ομάδα θα είναι άμεσα σε θέση να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο, στοχεύοντας στο να μαζέψει, όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν καταφέρει να αξιοποιήσουν τον παράγοντα έδρα, καθώς απώλεσαν 13 βαθμούς στη Νεάπολη, γνωρίζοντας τρεις ήττες, από Πιερικό, Θεσπρωτό και ΑΕΛ, ενώ παραχώρησαν ισοπαλίες σε Ηρακλή και Αλμωπό Αριδαίας. Έχουν να επιδείξουν μόλις μία νίκη, αυτή επί του Απόλλωνα Πόντου με 3-2.

Τα πλάνα του Βούζα
Όσον αφορά τα πλάνα του Βασίλη Βούζα για το σημερινό παιχνίδι, ο έμπειρος τεχνικός θα μπορεί να υπολογίζει ξανά στις υπηρεσίες των Γκενάντι Ξενοδόχοβ και Θωμά Γραικού. Οι δύο ποδοσφαιριστές ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμού που τους ταλαιπώρησαν το τελευταίο διάστημα και τέθηκαν στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας.

Διαθέσιμος είναι και ο νεοαποκτηθείς Ελιστάνο Μάνγκα, το δελτίο του οποίου εκδόθηκε από την ΕΠΟ. Θα απουσιάσει και πάλι ο Όσκαρ Σιαφά, που ακόμη δεν έχει επιστρέψει στον Βόλο, μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών του υποχρεώσεων με την εθνική ομάδα της Ισημερινής Γουϊνέας στο Κόπα Άφρικα. Επίσης, τιμωρημένος είναι ο Φίλιππος Σκοπελίτης, ο οποίος εκτίει ποινή μιας αγωνιστικής και τραυματίες οι Αλέξανδρος Γκαργκαλατζίδης και Νίκος Χατζής.

Η ενδεκάδα αναμένεται να έχει ορισμένες αλλαγές, σε σχέση με τους έντεκα που ξεκίνησαν στο ματς της περασμένης αγωνιστικής με τον Απόλλωνα Λάρισας στη Φιλιππούπολη. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Ξενοδόχοβ, ενώ το δεξί άκρο της άμυνας θα καλύψει ο Γραικός και το αριστερό ο Μανάφοφ. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Στάμου και Φιλίποβιτς. Στον άξονα θα αγωνιστούν οι Κόλα, Ντος Σάντος και Κότος, στις πτέρυγες θα κινούνται οι Κουντουριώτης και Νάνι, με τον Βερνάρδο να αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης. Στην αποστολή μετέχουν και οι Βούγιοβιτς, Παπακώστας, Κατσούκης, Μάνγκα, Ξύδας, Ντιαμπί, Ασαμόα, Μαρκοπουλιώτης και Κόκας.

Διαιτητής ο Βρέσκας
Τη σημερινή αναμέτρηση θα διευθύνει ο Γιώργος Βρέσκας από την ΕΠΣ Πιερίας. Βοηθοί του θα είναι οι Βασίλης Μάνος και Αχιλλέας Νίκζας από την ΕΠΣ Λάρισας. Τέταρτος διαιτητής ορίσθηκε ο Παναγιώτης Ραφαήλ Τσιάρας (ΕΠΣ Καβάλας) και παρατηρητής διαιτησίας ο Γιώργος Λιανός από την Βοιωτία.

Τα εισιτήρια του αγώνα
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ανακοινώνει, πως βάσει της ισχύουσας ΚΥΑ για τα μέτρα που ισχύουν για την είσοδο των φιλάθλων στα γήπεδα, ο αριθμός θεατών στη Νεάπολη για το σημερινό παιχνίδι είναι περιορισμένος, 10% επί της χωρητικότητας του γηπέδου.

Η διοίκηση της ΠΑΕ ενημερώνει τους φιλάθλους, ότι προτεραιότητα για την είσοδο στο γήπεδο έχουν οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας Gold και κατόπιν οι κάτοχοι των απλών εισιτηρίων διαρκείας.

Επίσης, θα διατεθεί συγκεκριμένος αριθμός εισιτηρίων, από τα γραφεία της ΠΑΕ (Λαχανά 38, Παλαιά) σήμερα Σάββατο από τις 10 π.μ.-12μ.

Κατά την είσοδο στο γήπεδο και κάθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα θα τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Η δυνατότητα παρουσίας θεατών υφίσταται αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους θεατές (14 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού) ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο προσκομίζοντας το Ψηφιακό Πιστοποιητικό για τον Cocid-19. Οι ανήλικοι άνω των 12 ετών θα προσκομίζουν PCR Test εντός 72 ωρών ή rapid test εντός 48 ωρών, προ της διεξαγωγής του αγώνα.

Οι ανήλικοι έως και 12 ετών επιτρέπεται να εισέρχονται και με αρνητικό αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self-test) που έχει διενεργηθεί την ημέρα του αγώνα.

Σε περίπτωση που κάποιος φίλαθλος δεν έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης, δεν θα του επιτρέπεται η είσοδος στην εγκατάσταση, με εξαίρεση τους ανήλικους φιλάθλους, που θα πρέπει υποχρεωτικά να συνοδεύονται από εμβολιασμένους ενήλικες ή νοσήσαντες.

Κατά την είσοδο στο γήπεδο, θα γίνει έλεγχος με τη χρήση ψηφιακής πλατφόρμας αναγνώρισης για πιστοποιητικά εμβολιασμού, PCR και rapid tests.

Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του φιλάθλου στο γήπεδο και τον περιβάλλοντα χώρο του.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Η Τοπική Εκκλησία τίμησε την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου – Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Η πίστη στην Ανάσταση του Χριστού έφερε την Ανάσταση στην πατρίδα»

Εορταστική εκδήλωση για την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 23/3, στο Πν.…

23 Μαρτίου 2024

Κέιτ Μίντλετον: Γέμισε το Ουίνδσορ λουλούδια και γράμματα

Λουλούδια και γράμματα αφήνουν από το πρωί εκατοντάδες Βρετανοί έξω από τη βασιλική κατοικία, ως…

23 Μαρτίου 2024

Μακελειό στη Μόσχα: «Προσποιήθηκα ότι ήμουν νεκρή» – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες όσων επέζησαν

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες που έρχονται στο φως από την τρομοκρατική επίθεση που έλαβε χώρα το…

23 Μαρτίου 2024

Ξυλοκόπησαν άνδρα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Κορίνθου

Ένταση σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όταν ομάδα ατόμων προσέγγισε άνδρα…

23 Μαρτίου 2024

2.000 ετών Πύργος στην Ανδριανούπολη θα έχει θέα… την Ελλάδα

Ο 2.000 ετών Πύργος της Μακεδονίας στην Αδριανούπολη θα προσφέρει σύντομα θέα στην Ελλάδα και…

23 Μαρτίου 2024

Κέιτ Μίντλετον: Η δημόσια συγγνώμη της Μπλέικ Λάιβλι μετά την αποκάλυψη της πριγκίπισσας ότι έχει καρκίνο

Η αποκάλυψη της Κέιτ Μίντλετον ότι διαγνώστηκε με καρκίνο είναι η νούμερο ένα είδηση τις…

23 Μαρτίου 2024