Αθλητισμός

Κ. Μπράτσος: Είμαι… εργάτης του Βόλου

Μια πετυχημένη χρονιά ολοκληρώθηκε για τον Βόλο, με την ομάδα να σημειώνει ορισμένα εντυπωσιακά αποτελέσματα κατά τη διάρκεια της περιόδου και του χρόνου θα εκπροσωπήσει και πάλι το θεσσαλικό ποδόσφαιρο στη μεγάλη επαγγελματική κατηγορία.

Ο Βόλος έπαιξε ελκυστικό και επιθετικό ποδόσφαιρο, η ομάδα σημείωσε 47 γκολ σε 33 παιχνίδια και μόνο οι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός είχαν καλύτερη επιθετική συγκομιδή.

Ο προπονητής των «κυανέρυρθων», Κώστας Μπράτσος, ήταν καλεσμένος στην τηλεόραση της Nova και στην εκπομπή «Η ώρα των πρωταθλητών» και μίλησε για την πορεία της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα. Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

«Τα συγχαρητήρια για την καλή πορεία που είχε ο Βόλος στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ θα πρέπει να αποδοθούν στους ποδοσφαιριστές. Γιατί αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές και τα όσα πέτυχαν, βάσει και των αριθμών, είναι δικό τους κατόρθωμα.

Αν λάβουμε υπόψη, ότι ο στόχος της ομάδας στην αρχή της χρονιάς ήταν η είσοδος στην εξάδα και η συμμετοχή στα πλέι οφ, δεν επετεύχθη. Από κει και πέρα, όμως, και από τη στιγμή που είχαμε μία ασφαλή συγκομιδή βαθμών, έγινε επαναπροσδιορισμός των στόχων και συνεχίσαμε με το ίδιο στυλ ποδοσφαίρου. Αντιληφθήκαμε ότι το ποδόσφαιρο που έπαιξε ο Βόλος ήταν ελκυστικό προς τους θεατές. Κάναμε αξιολόγηση του ρόστερ και βάλαμε στην ενδεκάδα νέους ποδοσφαιριστές σε ηλικία, προκειμένου να τους αξιολογήσουμε και αυτούς. Τον στόχο αυτόν, θεωρώ ότι τον πετύχαμε σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό. Το επόμενο που θα ήθελα να επισημάνω, ως θετικό στην πορεία του Βόλου και το αντιληφθήκαμε από τους αντιπάλους, είναι το ειδικό βάρος που απέκτησε αυτή η ομάδα. Μέσα από τα παιχνίδια, την αγωνιστική και εξωαγωνιστική συμπεριφορά μας, οι αντίπαλοι μας αντιμετώπισαν με σεβασμό. Αυτό επιτεύχθηκε, χάρη στα αποτελέσματα που καταφέραμε να φέρουμε, απέναντι σε μεγάλες ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Βόλος είναι μία ομάδα που πιέζει ψηλά, προσπαθεί να διαχειριστεί την αμυντική λειτουργία, όχι παίζοντας αμυντικά, αλλά έχοντας καλή αμυντική μετάβαση. Κι αυτό επιτεύχθηκε φέτος σε έναν μεγάλο βαθμό. Υπήρξαν κάποιοι περίοδοι που είχαμε έλλειψη ισορροπίας, αυτό όμως καταφέραμε να το διορθώσουμε και αποκτήσαμε μία γενική ισορροπία, ως ομάδα».

Για το αν αυτό το στυλ παιχνιδιού από μια ομάδα της περιφέρειας μπορεί να την κάνει να ξεχωρίσει σ’ ένα κλειστό πρωτάθλημα, όπως είναι το ελληνικό:

«Είναι θέμα προπονητικής φιλοσοφίας και το βασικότερο είναι να μην αλλάζεις αυτή τη φιλοσοφία. Μπορεί κάποια στιγμή κάτι να μην πάει καλά, αλλά εναπόκειται στην εμπειρία και στην υπομονή να διορθωθεί. Δεν πρέπει να αλλάξεις το αγωνιστικό στυλ της ομάδας. Εμείς θέλουμε να έχουμε μία ομάδα, η οποία να αντιπροσωπεύει την κουλτούρα της πόλης που εκπροσωπούμε. Άρα, ο Βόλος είναι μία ομάδα μαχητική, μία ομάδα που επιτίθεται, που θέλει να παίζει όμορφο ποδόσφαιρο, όπως όμορφη είναι και η πόλη του Βόλου»

Για το αν ο κόσμος του Βόλου του αρέσει αυτό που βλέπει ποδοσφαιρικά από την ομάδα: «Στον Βόλο υπάρχουν κι άλλες ομάδες που αγωνίζονται  στις επαγγελματικές κατηγορίες, αλλά αυτό που καρπωνόμαστε εμείς και αντιλαμβανόμαστε από τους υγιείς ποδοσφαιρικά φιλάθλους, είναι ότι κανείς δεν αμφισβητεί το αγωνιστικό στυλ της ομάδας και το επιθετικό ποδόσφαιρο που παίζει. Το άλλο πολύ θετικό που εισπράττουμε, είναι ότι η νέα γενιά των φιλάθλων μεγαλώνει με ποδοσφαιρικές εικόνες της ομάδας του Βόλου».

Για το αν υπήρχε άγχος και φόβος, όταν ανέλαβε πρώτος προπονητής στην ομάδα, λόγω το ότι ο Βόλος αγωνίζεται στη Σούπερ Λιγκ: «Ο φόβος και το άγχος σε έναν προπονητή υπάρχει συνεχώς. Η μόνη στιγμή που δεν υπάρχει άγχος, είναι όταν τελειώνει το πρωτάθλημα και έχεις κλείσει πετυχημένα μία χρονιά. Επειδή το επίπεδο στη Σούπερ Λιγκ είναι υψηλό, πρέπει να είσαι έτοιμος για τα πάντα. Ποτέ δεν πρέπει να τα παρατάς, ακόμα και όταν ένα αποτέλεσμα σε ένα παιχνίδι εξελίσσεται εις βάρος σου».

Για το αν είναι υπέρ του ισπανικού ποδοσφαιρικού μοντέλου:

«Ο κόσμος έχει συνδυάσει το ισπανικό μοντέλο ποδοσφαίρου με ένα στυλ κυριαρχίας και κατοχής μπάλας. Όμως, αν παρακολουθήσουμε το ισπανικό πρωτάθλημα, θα δούμε ότι υπάρχουν ομάδες και προπονητές, που παίζουν ένα ποδόσφαιρο άμεσο, με μεγάλες μεταβιβάσεις. Για μένα, στο Ισπανικό πρωτάθλημα υπάρχουν τρεις σχολές προπονητών. Εγώ συμβαδίζω με ένα ποδόσφαιρο ισορροπίας, που οι ποδοσφαιριστές θα έχουν πολλούς ρόλους μέσα στο γήπεδο, όσον αφορά την αμυντική και επιθετική λειτουργία. Δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με το να έχουμε 70% κατοχή της μπάλας. Θα πρέπει να έχουμε ουσιαστικές επιθέσεις και παράλληλα πολύ γρήγορη μετάβαση στην άμυνα, αλλά με συνοχή».

Για το δικό του μέλλον στην ομάδα: «Εγώ είμαι ένας… εργάτης του Βόλου. Βρίσκομαι στην ομάδα δύο χρόνια, την έχω υπηρετήσει και από το πόστο του βοηθού προπονητή, αλλά και από το πόστο του πρώτου προπονητή. Από κει και πέρα, η διοίκηση είναι αυτή που παίρνει τις αποφάσεις. Η διοίκηση είναι αυτή που θα κρίνει και θα αξιολογήσει. Από την πλευρά μου είμαι έτοιμος να δεχθώ οποιαδήποτε απόφαση. Προς το παρόν, δεν υπάρχει κάτι που μπορώ να πω για το μέλλον».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Μάθημα ΚΑΡΠΑ και χρήσης εξωτερικού απινιδωτή στο “Νανοπούλειο” από τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων

Στο Νανοπούλειο Δημοτικό Σχολείο Τσαγκαράδας η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας έκανε μάθημα Βασικής Υποστήριξης Ζωής…

8 Δεκεμβρίου 2023

Υλικά ύδρευσης από την ΕΥΔΑΠ στον Δήμο Νοτίου Πηλίου

  Υλικά ύδρευσης παρέδωσε η ΕΥΔΑΠ στον Δήμο Νοτίου Πηλίου. Τα υλικά ύδρευσης είναι δωρεά…

8 Δεκεμβρίου 2023

Μαθήτρια έπαθε ηλεκτροπληξία στο σχολείο την ώρα που στόλιζε χριστουγεννιάτικο δέντρο

Ηλεκτροπληξία έπαθε το πρωί της Πέμπτης μια μαθήτρια στην Κρήτη, την ώρα που στόλιζε στο…

8 Δεκεμβρίου 2023

Τη Φθία Λαμίας υποδέχεται ο Γ.Σ. Βόλου στη Β’ Εθνική Βόλεϊ Ανδρών

Τον ΑΠΣ Φθία Λαμίας υποδέχεται η ανδρική ομάδα του Γ.Σ. Βόλου αύριο Σάββατο 9 Δεκεμβρίου…

8 Δεκεμβρίου 2023

Χιούμορ

Δεν γνωρίζουμε εάν ο οδηγός εκφράζει απόγνωση. Σίγουρα, όμως, έχει χιούμορ, ιδιαίτερα χρήσιμο μέσα στους…

8 Δεκεμβρίου 2023

Χριστουγεννιάτικο bazaar από το Κέντρο Πολιτισμού «Ιωλκός»

Χριστούγεννα Να ’μουν του στάβλου έν’ άχυρο, ένα φτωχό κομμάτι την ώρα π’ άνοιγε ο…

8 Δεκεμβρίου 2023