Αθλητισμός

Ισαάκ Χοβέ για τον αγώνα Νίκη-Ιάλυσος: Ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι για να «ισοφαρίσει» την κόκκινη

Τον λόγο που ο διαιτητής καταλόγισε το ανύπαρκτο πέναλτι, το οποίο έκρινε τον αγώνα της Νίκης με τον Ιάλυσο προσπαθούσε να βρει ο Ισαάκ Χοβέ. Ο Ισπανός προπονητής υποστήριξε ότι ο κ. Ρούσσος προσπάθησε να «ισοφαρίσει» την κόκκινη δίνοντας ένα πέναλτι, το οποίο μόνο εκείνος είδε.
Εμφανώς κατηφής εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Ισαάκ Χοβέ, καθώς δεν μπορούσε να πιστέψει πώς σ’ ένα τέτοιο παιχνίδι η Νίκη δεν πήρε ούτε έναν βαθμό. Ασφαλώς η φάση που έκρινε την αναμέτρηση ήταν το πέναλτι «φάντασμα» που καταλόγισε ο κ. Ρούσσος στο 31’ και ο Ισπανός προπονητής δεν μπορούσε να την αφήσει ασχολίαστη.
«Μία στιγμή δύσκολη για να μιλήσουμε. Πιστεύω πως ήμασταν καλύτεροι στο γήπεδο, όμως κάνουμε συνεχώς ένα λάθος που μας στοιχίζει πάρα πολύ. Για μένα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο δεν υπάρχει τέτοιο πέναλτι και πιστεύω πως ο διαιτητής το υπέδειξε για να «ισοφαρίσει» την κόκκινη κάρτα.

Από ‘κει και πέρα κάναμε πάρα πολλές προσπάθειες να βάλουμε κάποιο γκολ. Ωστόσο το αποτέλεσμα δεν ήρθε όπως το θέλαμε και χάσαμε» ήταν τα λόγια του Ισαάκ Χοβέ, ο οποίος στη συνέχεια απάντησε στις παρακάτω ερωτήσεις:
Για το αν θεωρεί ότι δεν ήταν ορθή η αποβολή του Μακρυδημήτρη: «Από εκεί που βρισκόμουν, δεν είδα καλά αν υπήρχε άλλος αμυνόμενος δίπλα. Εάν ήταν τελευταίος παίκτης, είναι κόκκινη κάρτα. Εάν βρισκόταν άλλος συμπαίκτης του δίπλα, θα ήταν κίτρινη.
Αυτό που πιστεύω είναι ότι ο διαιτητής ήθελε να φέρει το ματς σε ισορροπία. Δεν είναι δυνατόν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο να καταλογιστεί πέναλτι τη στιγμή που η μπάλα είναι ψηλά και ο επιτιθέμενος δεν είχε τη δυνατότητα ούτε να σκοράρει, ούτε να κάνει τίποτα.
Ο διαιτητής πρέπει να είναι επαγγελματίας. Εάν πίστευε ότι δεν είναι κόκκινη κάρτα, τότε να μην καταλόγιζε τέτοιο πέναλτι για να φέρει τα πράγματα στα ίσια. Δεν είναι σωστό αν νομίζει ότι έκανε λάθος, να προσπαθεί να το «διορθώσει» με άλλο λάθος».
Για την αναμέτρηση με τον Ιάλυσο: «Χάσαμε πολλές ευκαιρίες για να σκοράρουμε, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Μπορεί να παίζεις με ενέργεια, να δημιουργείς ευκαιρίες, όμως αν δεν σκοράρεις, ο αντίπαλος κλείνεται περισσότερο στην άμυνά του.
Ο αντίπαλος είχε μόλις μία φάση, αυτή του πέναλτι. Τίποτα άλλο. Παίξαμε με πολλή ενέργεια, κάναμε πολλές ευκαιρίες, όμως έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Ο αντίπαλος δεν έκανε ούτε μία ευκαιρία, σημείωσε το γκολ με πέναλτι».

Καραμπετάκης: Οι παίκτες μου έπαιξαν με αυταπάρνηση
Τα εύσημα στους ποδοσφαιριστές του απένειμε ο Νίκος Καραμπετάκης, αφού όπως είπε ήταν συγκινητικοί και έπαιξαν με αυταπάρνηση. «Κατ’ αρχήν θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια που έκαναν. Ξέραμε ότι η Νίκη Βόλου μεσοεπιθετικά έχει πολλή ποιότητα.
Ο στόχος μας ήταν να πιέσουμε ψηλά, ώστε οι μεσοεπιθετικοί παίκτες του αντιπάλου να μην παίρνουν εύκολα την μπάλα και να μην βρίσκουν χώρους για να πάνε «στο ένας εναντίον ενός». Νομίζουμε ότι μπήκαμε καλά στο παιχνίδι. Μέχρι την κόκκινη κάρτα είχαμε μια-δυο προϋποθέσεις για να κάνουμε ευκαιρίες.
Η κόκκινη κάρτα ήρθε νωρίς, στο 20ο λεπτό. Αυτό σίγουρα άλλαξε τα σχέδιά μας. Μας βοήθησε το γεγονός ότι κερδίσαμε το πέναλτι και προηγηθήκαμε. Διαφοροποιήσαμε την τακτική μας. Μπήκαμε αναγκαστικά σε παιχνίδι στο αμυντικό μας τρίτο. Ο αντίπαλος δημιούργησε ευκαιρίες, αλλά κι εμείς τακτικά τους αντιμετωπίσαμε πολύ καλά.
Πιστεύω ότι πρέπει να σταθούμε στην προσπάθεια των παιδιών. Πραγματικά ήταν συγκινητικοί και με αυταπάρνηση ανταπεξήλθαν στις δυσκολίες του αγώνα. Μετά το 70-75’ με τις αλλαγές, που μας βοήθησαν πολύ, είχαμε τον χώρο ώστε με μία πάσα να φτάσουμε και σε άλλες τελικές» δήλωσε ο τεχνικός του Ιάλυσου για να συμπληρώσει:
«Η Νίκη Βόλου είναι πραγματικά μια πολύ καλή ομάδα μ’ έναν προπονητή, ο οποίος έχει βάλει πολλά δικά του στοιχεία από τη χώρα που αντιπροσωπεύει.
Κλείνοντας θα ήθελα να πω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον κόσμο για τη βοήθειά του. Μέχρι το 90’ ήταν δίπλα μας. Νομίζω ότι αν συνεχίσουμε έτσι, με αυτή την αυταπάρνηση και με αυτή την προσπάθεια στο τέλος θα πετύχουμε τους στόχους μας.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Επίσημη πρώτη Χαρίτση στη Βουλή για το φορολογικό: Η έμμεση απάντηση στον Τσίπρα για την «ανάγκη συνεννόησης»

Την καταψήφιση του νομοσχεδίου για τα μέτρα ενάντια στην φοροδιαφυγή επέλεξε η Νέα Αριστερά, με…

6 Δεκεμβρίου 2023

Αλέξης Τσίπρας: Νέα παρέμβαση από τη Ρώμη για τον «εμφύλιο» στην Αριστερά και τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ

Σε νέα παρέμβαση προχώρησε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από την Ιταλία. Ο…

6 Δεκεμβρίου 2023

Δείτε photos -videos από τη φωτιά σε διαμέρισμα στη Βασσάνη

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά που ξέσπασε σήμερα το βράδυ στο δεύτερο όροφο διπλοκατοικιας…

6 Δεκεμβρίου 2023

Η ακρίβεια βγάζει στον δρόμο τους καταναλωτές

Η μικρή αποκλιμάκωση του ελληνικού πληθωρισμού τον Νοέμβριο δεν αφήνει μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας για ένα…

6 Δεκεμβρίου 2023

15 προσαγωγές από τα επεισόδια στον Βόλο

Σε 15 προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία για τα σημερινά επεισόδια που σημειώθηκαν στο τέλος της…

6 Δεκεμβρίου 2023

Με το σταγονόμετρο εμβόλια και φάρμακα σε φαρμακεία και νοσοκομεία

Μπορεί η απαγόρευση των παράλληλων εξαγωγών από τις φαρμακαποθήκες να έχει μειώσει δραστικά τις ελλείψεις…

6 Δεκεμβρίου 2023