Οικονομία

Η ακρίβεια βγάζει στον δρόμο τους καταναλωτές

Η μικρή αποκλιμάκωση του ελληνικού πληθωρισμού τον Νοέμβριο δεν αφήνει μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας για ένα ισχυρό «φρένο» στις ανατιμήσεις προϊόντων. Η χώρα μας προετοιμάζεται για ακρίβεια 2ετίας, τουλάχιστον μέχρι το 2025.

Οι επικαιροποιημένες προβλέψεις της ΤτΕ δείχνουν ότι ο πληθωρισμός θα κινηθεί σε μια χαμηλότερη τροχιά (σε σύγκριση με πριν) αλλά θα παραμείνει πάνω από το όριο που θέτει η ΕΚΤ (2%).

Συλλαλητήριο κατά της ακρίβειας
Μέσα σε αυτές τις συνθήκες το ΙΝΚΑ-Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας προγραμματίζει συλλαλητήριο σε ένδειξη διαμαρτυρίας στις 17 Ιανουαρίου 2024 (11:00), στην πλατεία Κάνιγγος έξω από το υπουργείο Εμπορίου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΙΝΚΑ σκοπός είναι να στείλουν οι καταναλωτές ένα μήνυμα κατά όσων αισχροκερδούν και κερδοσκοπούν εις βάρος τους.

Όπως σημειώνεται: «Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση της ακρίβειας δεν πάει άλλο ο εμπαιγμός ορισμένων εταιρειών τροφίμων καυσίμων, ενέργειας ρεύματος. Απαιτούμε καθαρές τιμές ,καθαρά ποιοτικά προϊόντα και όχι μειώσεις στις συσκευασίες προϊόντων. Απαιτούμε έλεγχο σε όλα τα επίπεδα. Ζητούμε να λειτουργούν σωστά οι ανεξάρτητες αρχές όπως ΕΕΤΤ, Επιτροπή Ανταγωνισμού, ΡΑΕΥΑ, Συνήγορος του Πολίτη, Συνήγορος Καταναλωτή, ΕΣΡ».

Ακριβό μου εορταστικό τραπέζι
Στο μεταξύ, ενόψει των εορτών, ακριβότερο από τις περασμένες χρονιές αναμένεται να είναι το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και οι καταναλωτές σκέφτονται… με τρόμο τον τελικό λογαριασμό που θα κληθούν να πληρώσουν.

Η γαλοπούλα και το χοιρινό έχουν αυξημένες τιμές κατά τουλάχιστον 10% σε σχέση με πέρυσι συμπαρασύροντας και τις τιμές των άλλων κρεάτων.

Γι’ αυτό, οι καταναλωτές έχουν ήδη ξεκινήσει τις έρευνες αγοράς, προκειμένου να βρουν τα φθηνότερα προϊόντα και κάνουν έρευνα σε σούπερ μάρκετ, συνοικιακά καταστήματα, λαϊκές αγορές και κρεαταγορές.

Πηγή: in.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

15 προσαγωγές από τα επεισόδια στον Βόλο

Σε 15 προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία για τα σημερινά επεισόδια που σημειώθηκαν στο τέλος της…

6 Δεκεμβρίου 2023

Με το σταγονόμετρο εμβόλια και φάρμακα σε φαρμακεία και νοσοκομεία

Μπορεί η απαγόρευση των παράλληλων εξαγωγών από τις φαρμακαποθήκες να έχει μειώσει δραστικά τις ελλείψεις…

6 Δεκεμβρίου 2023

Φωτιά σε σπίτι στη Βασσάνη

Για φωτιά σε δωμάτιο σπιτιού στη συμβολή των οδών Βασσάνη - Παλαιστίνης κλήθηκε η πυροσβεστική.…

6 Δεκεμβρίου 2023

Τουρίστες πέφτουν στο νερό μετά την ανατροπή γόνδολας – Ο γονδολιέρης τους είπε να καθίσουν και αυτοί συνέχισαν τις selfies

Ομάδα τουριστών έπεσε σε ένα σκοτεινό, κρύο κανάλι στη Βενετία, όταν η γόνδολα στην οποία…

6 Δεκεμβρίου 2023

Γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα: Η 43χρονη συντηρούσε τον δράστη τον τελευταίο ενάμιση χρόνο – Ξεσπούν οι συγγενείς της

Συγκλονισμένοι είναι οι συγγενείς της 43χρονης, που έπεσε νεκρή από το χέρι του συντρόφου της…

6 Δεκεμβρίου 2023

Κλείστε θέσεις σε προσφορά στο μεγαλύτερο πυρηνικό καταφύγιο για την Ημέρα της Αποκάλυψης

Από την ημέρα που η Ρωσία εισέβαλλε πριν από δύο χρόνια στην Ουκρανία, η απειλή…

6 Δεκεμβρίου 2023