Κόσμος

ΗΠΑ: Το τρένο έτρεχε με ταχύτητα διπλάσια του επιτρεπτού

τραίνο εκτροχιασμός

Με ταχύτητα διπλάσια του επιτρεπτού ορίου έτρεχε το τρένο που εκτροχιάστηκε την Τρίτη το βράδυ λίγο έξω από τη Φιλαδέλφεια, προκαλώντας τον θάνατο επτά ατόμων και τον τραυματισμό πάνω από 200 επιβατών, είπαν επιθεωρητές χθες (Τετάρτη).

Ενώ τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος παραμένουν άγνωστα, ειδικοί της κρατικής υπηρεσίας που διερευνά δυστυχήματα στις μεταφορές (NTSB) πιστεύουν ότι το συμβάν θα μπορούσε να είχε αποτραπεί εαν στο τρένο είχε τοποθετηθεί ένα προηγμένο σύστημα ασφαλείας (“θετικός έλεγχος τρένου”).

Ο μηχανοδηγός του τρένου της εταιρείας Amtrak, που έκανε τη διαδρομή Ουάσιγκτον-Νέα Υόρκη, πάτησε το φρένο μόλις μπήκε στη στροφή, όπου η μέγιστη επιτρεπτη ταχύτητα είναι 80 χλμ. την ώρα, αλλά δεν μπόρεσε να ελαττώσει ταχύτητα παρά ελάχιστα – από τα 171 χιλ./ώρα στα 164 – πριν εκτροχιαστεί.

Τα επτά βαγόνια του τρένου και η μηχανή ανατράπηκαν, ενώ ένα από τα βαγόνια καταστράφηκε ολοσχερώς. Η αμαξοστοιχία μετέφερε 243 άτομα, ανάμεσά τους και πέντε υπάλληλοι της Amtrak.

Οι αρχές δεν έχουν μιλήσει ακόμα με τον μηχανοδηγό, που νοσηλεύεται. Όλα τα δρομολόγια στη γραμμή – που εξυπηρετεί κάθε χρόνο 12 εκατομμύρια επιβάτες – έχουν ανασταλεί επ’ αόριστον.

Πηγή:ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το