Τοπικά

Εικόνες “βιβλικής καταστροφής” στην Πορταριά μετά την έκρηξη προπανίου σε ταβέρνα

Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει η πλατεία της Πορταριάς μετά την έκρηξη που σημειώθηκε σε δεξαμενή προπανίου στις 8:30 το βράδυ της Τρίτης στην ταβέρνα «Τα Σκαλάκια». Στην περιοχή επικράτησε πανικός, καθώς λόγω της έκρηξης εκτοξεύτηκαν ξύλα, λαμαρίνες και κομμάτια τσιμέντου σε απόσταση δεκάδων μέτρων. Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαρ. Πόζογλου, που βρέθηκε στην Πορταριά λίγα λεπτά μετά την έκρηξη, μίλησε για εικόνες “βιβλικής καταστροφής” και πρόσθεσε πως από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα καθώς η ταβέρνα και τα κοντινά καταστήματα ήταν κλειστά τη στιγμή της έκρηξης.

Στην ταβέρνα όπου σημειώθηκε η έκρηξη, ισόγειο και υπόγειο έγιναν ένα, ενώ σοβαρές ζημιές υπέστησαν επίσης τα παρακείμενα καταστήματα και σπίτια, αλλά και αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στο πάρκινγκ της Πορταριάς.

Άγιο είχε κάτοικος της περιοχής καθώς την ώρα που περπατούσε αποκολλήθηκε τμήμα σκεπής και έπεσε στον δρόμο Βόλου-Χανίων. Έσπασαν τζάμια, πόρτες, γλάστρες σε μεγάλη απόσταση, αλλά ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί κάποιος, καθώς τη στιγμή της έκρηξης τόσο η ταβέρνα όσο και τα διπλανά καταστήματα ήταν κλειστά.

Σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής, στο σημείο  μετέβησαν τέσσερα οχήματα της Υπηρεσίας με 14 πυροσβέστες ενώ ειδοποιήθηκε και τεχνικός της εταιρείας ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ που προμήθευε το καύσιμο στην ταβέρνα, καθώς διαπιστώθηκε διαρροή αερίου σε δεξαμενή 1.700 λίτρων που ήταν τοποθετημένη σε υπαίθριο χώρο της ταβέρνας.

Συνεργείο της ΔΕΗ διέκοψε την παροχή ηλεκτροδότησης σε όλη την περιοχή, ενώ επί τόπου βρέθηκε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για παν ενδεχόμενο.

Αργά τη νύχτα ο τεχνικός της εταιρείας από τη Θεσσαλονίκη προχώρησε σε εκτόνωση της δεξαμενής και στην αντικατάσταση της τάπας, προκειμένου να σταματήσει η διαρροή.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, από τη δεξαμενή αυτή θα πρέπει να γινόταν διοχέτευση του αερίου μέσα από σωληνώσεις στον κλειστό χώρο της ταβέρνας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Πόζογλου, εξετάζονται οι φάκελοι της επιχείρησης, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι η δεξαμενή ήταν παράνομα τοποθετημένη στον χώρο.

Σήμερα αναμένεται να γίνει απολογισμός των ζημιών από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου.

Ο Δήμος Βόλου

“Εκφράζουμε τη λύπη μας για το θλιβερό, και παρολίγο τραγικό, περιστατικό, που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στην Πορταριά και ταυτόχρονα την ανακούφισή μας που δεν θρηνήσαμε ανθρώπινα θύματα και θέλουμε να συγχαρούμε τη διοίκηση και τους άντρες της Πυροσβεστικής, που όπως διαπίστωσε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Δημ Λιβογιάννης που βρέθηκε σχεδόν αμέσως στον τόπο του ατυχήματος, κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια περιορισμού των καταστρεπτικών συνεπειών από την έκρηξη
Ωστόσο, πέραν των όποιων ποινικών ή αστικών ευθυνών, που ασφαλώς θα ερευνηθούν και θα αποδοθούν από τις αρμόδιες Αρχές, προκύπτει ένα μείζον ηθικό και πολιτικό θέμα, καθώς στην υπόθεση εμπλέκεται ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Πορταριάς, Νικ. Ρηγώνης, καθώς η άδεια λειτουργίας του καταστήματος ανήκει μεν στη σύζυγό του, αλλά όλοι γνωρίζουν ότι το λειτουργεί ο ίδιος
Και καθώς το ατύχημα αυτό, για το οποίο όλα τα στοιχεία από τις επίσημες Αρχές, συντείνουν ότι οφείλεται στην έλλειψη μέτρων ασφαλείας και μάλιστα στην κατασκευή και λειτουργία παράνομης δεξαμενής αποθήκευσης προπανίου, δείχνει τουλάχιστον έλλειψη υπευθυνότητας και κοινωνικής ευαισθησίας, καλούμε σήμερα τον Νικ. Ρηγώνη να υποβάλλει άμεσα την παραίτησή του από το αξίωμα που του εμπιστεύτηκαν οι συμπολίτες του και το οποίο προφανώς δεν τίμησε εκθέτοντάς τους σε άμεσο κίνδυνο με πράξεις και παραλείψεις του.
Δυστυχώς η ενέργειά μας να τον απομακρύνουμε από τους κόλπους της δημοτικής παράταξης για συμπεριφορές που δεν συνάδουν προς το κοινό καλό δικαιώθηκαν και με αυτό τον τρόπο”

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Συνάντηση του Συλλόγου “Ο Παγασητικός μας ενώνει” με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος

Συνάντηση με τον Μητροπολίτη της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, Σεβασμιότατο Ιγνάτιο, είχε στις 7/12/2023…

8 Δεκεμβρίου 2023

Ρίσι Σούνακ – Μαρκ Ρούτε: Έφαγαν «πόρτα» για λίγα δευτερόλεπτα στη Ντάουνινγκ Στριτ

Στιγμές αμηχανίας εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Πέμπτης έξω από την βρετανική πρωθυπουργική κατοικία στη Ντάουνινγκ…

8 Δεκεμβρίου 2023

Πρόταση γάμου με μαντινάδα σε πτήση από Θεσσαλονίκη για Ηράκλειο – Δείτε το βίντεο

Μια μοναδική εμπειρία έζησαν οι επιβάτες πτήσης από Θεσσαλονίκη για Ηράκλειο την Πέμπτη όταν είδαν…

8 Δεκεμβρίου 2023

ΚΗΔΕΙΑ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΦΡΟΥΣΚΛΙΑ

Τον λατρευτό μας σύζυγο, πατέρα, αδελφό, παππού, προπάππο και θείο ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΦΡΟΥΣΚΛΙΑ Ετών 90 κηδεύουμε…

8 Δεκεμβρίου 2023

ΚΗΔΕΙΑ ΕΛΕΝΗ ΞΥΝΟΓΑΛΑ

Την πολυαγαπημένη μας κόρη, σύζυγο και μητέρα ΕΛΕΝΗ ΞΥΝΟΓΑΛΑ Ετών 57 κηδεύουμε σήμερα Παρασκευή 8…

8 Δεκεμβρίου 2023

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗ – ΚΡΕΜΑΛΗ

Με τη συμπλήρωση ενός έτους από τον θάνατο της πολυαγαπημένης μας αδελφής και θείας ΔΗΜΗΤΡΑΣ…

8 Δεκεμβρίου 2023