Αθλητισμός

Η θύελλα ήταν κυανόλευκη… Με σκόρερ τον Ροχάνο η Νίκη κέρδισε 2-0 στην Καλαμάτα

Η Καλαμάτα έχει το όνομα, αλλά η Νίκη τη χάρη. Η… θύελλα χθες στο στάδιο της Μεσσηνιακός πόλης δεν ήταν «μαύρη», αλλά «κυανόλευκη», αφού η βολιώτικη ομάδα ήταν ανώτερη νικώντας με 2-0. Σκόρερ και των δύο τερμάτων ο Ροχάνο (58’, 84’ πέναλτι), ενώ θετικό ντεμπούτο έκανε ο Μπαταγίνι, που αντικατέστησε τον τραυματία Γκαρσία.
Ο Στάικος Βεργέτης επιφύλαξε μια έκπληξη στην αρχική ενδεκάδα, η οποία αφορούσε το πόστο του Καμπαγέρο. Ο Αργεντινός αγωνίστηκε για πρώτη φορά φέτος ως αριστερός μπακ, προκειμένου να καλύψει το κενό του τραυματία Σάββα Κυριακίδη. Επίσης ο 43χρονος προπονητής κράτησε τον Μαρτίν Μπαταγίνι στον πάγκο, αλλά αναγκάστηκε από πολύ νωρίς να τον χρησιμοποιήσει αντικαθιστώντας τον Λούκας Γκαρσία που αποχώρησε «λαβωμένος» μόλις στο 15’.

Η διάταξη ήταν 4-2-3-1 με τον Αποστολίδη τερματοφύλακα και τους Κάρδαρη, Βοσκόπουλο, Αλιατίδη και Καμπαγέρο από τα δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Ανασταλτικοί μέσοι ήταν οι Μπιτσάκος και Μπαλάφας, από τις πτέρυγες επιχειρούσαν οι Γκαρσία (δεξιά) και Κρουθ (αριστερά), ενώ ο Ντομίνγκεθ ήταν ο επιτελικός χαφ και ο Ροχάνο η επιθετική αιχμή.

Παρόμοια διάταξη επέλεξε και ο Βασίλης Βούζας για την Καλαμάτα. Την εστία υπερασπίστηκε ο Στεφανάκος έχοντας μπροστά του τους Κωνσταντινόπουλο (δεξιά), Τόλι (αριστερά), Τριποτσέρη και Χριστοφιλέα (στόπερ). Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Ζαχαρόπουλος, Πέεφ (στον άξονα), Στεργίδης και Μπουσμπίμπα (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα), με τον Νατσιόπουλο να κινείται λίγο πιο πίσω από τον Ηλιόπουλο.

Καλό ρυθμό είχε το πρώτο ημίχρονο με τους δύο «μονομάχους» να κυνηγούν το γκολ. Η πρώτη επικίνδυνη επίσκεψη στα καρέ ανήκε στην Καλαμάτα. Ήταν το 3ο λεπτό, όταν κεφαλιά του Χριστοφιλέα πέρασε άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα η Νίκη βγήκε με αξιώσεις στην επίθεση και ο Κρουθ σέντραρε για τον Γκαρσία, που έπιασε απευθείας σουτ αλλά χωρίς να βρει στόχο. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη ενέργεια στο χθεσινό ματς για τον Αργεντινό μέσο, καθώς τραυματίστηκε και δεν μπόρεσε να συνεχίσει. Τη θέση του πήρε στο 15’ ο Μπαταγίνι, ο οποίος πραγματοποίησε την παρθενική του εμφάνιση με την κυανόλευκη φανέλα, αλλά σίγουρα δεν περίμενε ότι θα έμπαινε τόσο νωρίς στο παιχνίδι.

Παρά το σοκ της απώλειας ενός εκ των καλύτερων παικτών της, η βολιώτικη ομάδα έφτασε κοντά στο γκολ στο 21’. Ο Καμπαγέρο από τα αριστερά συνέκλινε και σούταρε για να μπλοκάρει ο Στεφανάκος.

Στο 24’ ο Στεργίδης μπήκε επικίνδυνα στη μεγάλη περιοχή από τα δεξιά και γύρισε την μπάλα. Ωστόσο ο Αλιατίδης ενήργησε έγκαιρα και απομάκρυνε τον κίνδυνο που πήγαινε να διαγραφεί για την εστία της ομάδας του

Στο 34’ ο Ροχάνο βρέθηκε σε θέση βολής. Ο Αργεντινός στράικερ γύρισε το σώμα του και σούταρε, όμως βρήκε πάλι σε ετοιμότητα τον Στεφανάκο που μπλόκαρε σταθερά.

Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου δεν σημειώθηκε κάποια μεγάλη ευκαιρία. Μοναδικές φάσεις άξιες λόγου ήταν δύο «χλιαρές» κεφαλιές από τον Στεργίδη στο 39’ και τον Μπουσμπίμπα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Ωστόσο αμφότερες δεν είχαν τη δύναμη να απειλήσουν τον Αποστολίδη, ο οποίος είχε εύκολο έργο.

«Χτύπησε» ο Ροχάνο στο β’ μέρος
Με μία μεγάλη ευκαιρία άρχισε το δεύτερο μέρος για τη Νίκη. Κρουθ και Ροχάνο συνδυάστηκαν άψογα μεταξύ τους στο 47’, με τελικό αποδέκτη τον δεύτερο. Ο Ισπανός αντί να σουτάρει ή να προχωρήσει ακόμη περισσότερο, θέλησε να φέρει την μπάλα στο «καλό» του πόδι, το δεξί, αλλά αυτό έδωσε το δικαίωμα στους αμυνόμενους να τον προλάβουν και να κοντράρουν το σουτ που επιχείρησε.

Η Καλαμάτα «απάντησε» στο 51’. Ο Στεργίδης ελίχθηκε έξω από τη μεγάλη περιοχή και σούταρε, με τον Αποστολίδη να επεμβαίνει σωτήρια για την ομάδα του. Αυτή ήταν και η μοναδική φορά που απείλησαν οι γηπεδούχοι στην επανάληψη.

Καλή φάση για το βολιώτικο συγκρότημα στο 55’. Ο Ροχάνο μπήκε στη μεγάλη περιοχή από τα πλάγια αλλά ο Στεφανάκος βγήκε και του έκλεισε το οπτικό πεδίο, με συνέπεια το σουτ του Αργεντινού να σταματήσει στον έμπειρο τερματοφύλακα. Στο επόμενο λεπτό ο Μπιτσάκος δοκίμασε το πόδι του από μακρινή απόσταση, με την μπάλα να περνά λίγο πάνω το οριζόντιο δοκάρι.

Το γκολ «ψηνόταν» για τη Νίκη και τελικά ήρθε δύο λεπτά αργότερα σε μια περίεργη φάση. Ο Κρουθ σούταρε, η μπάλα χτύπησε πρώτα στο αριστερό δοκάρι, κύλησε πάνω στη γραμμή της εστίας και βρήκε και στη δεξιά δοκό χωρίς να καταλήξει στα δίχτυα. Ωστόσο ο Ροχάνο καραδοκούσε και με νέο σουτ έγραψε το 0-1.

Στο 66’ ο κ. Βεργέτης άλλαξε τον Κρουθ με τον Βοσνιάδη, μια και ο Ισπανός έδειχνε αρκετά εκνευρισμένος με τον διαιτητή και είχε ήδη δεχθεί μία κίτρινη. Ο νεοεισελθών τοποθετήθηκε στο αριστερό άκρο της άμυνας και ο Καμπαγέρο προωθήθηκε στη μεσαία γραμμή.

Ο Βασίλης Βούζας προχώρησε σε δύο αλλαγές κάνοντας πιο επιθετική την ομάδα του. Την ίδια στιγμή όμως άφησε περισσότερους ανοικτούς χώρους στα μετόπισθεν και οι «κυανόλευκοι» παραλίγο να το εκμεταλλευτούν στο 70’. Σε μια γρήγορη αντεπίθεση ο Ντομίνγκεθ δεν έκανε καλή πάσα προς τον Ροχάνο που περίμενε μόνος απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους και στο 74’. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ντομίνγκεθ, ο Αλιατίδης έπιασε κεφαλιά που έφυγε πάνω από τα γκολπόστ.

Στο 82’ ο Ροχάνο βγήκε για μια ακόμη φορά στην κόντρα και πριν προλάβει να σουτάρει ανατράπηκε στην περιοχή από τον Χριστοφιλέα. Ο κ. Μαχαίρας καταλόγισε την «εσχάτη των ποινών» και «κιτρίνισε» τον σέντερ μπακ της Καλαμάτας. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε δύο λεπτά μετά ο «παθών», ο οποίος με άψογο χτύπημα δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Στεφανάκο διπλασιάζοντας τα τέρματα τόσο τα προσωπικά του, όσο και της ομάδας του (0-2).

Όπως ήταν φυσικό, η «μαύρη θύελλα» πίεσε στα τελευταία λεπτά για να κάνει την ανατροπή υποχρεώνοντας τον κ. Βεργέτη να βάλει έναν επιπλέον αμυντικό (Κ. Κυριακίδη) και να βγάλει έναν μέσο (Ντομίνγκεθ), προκειμένου να διαφυλάξει τα κεκτημένα. Και το πέτυχε χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, αφού αμύνθηκε σωστά μέχρι το σφύριγμα της λήξης…

Διαιτητής: Μαχαίρας (Αθηνών).
Βοηθοί: Κολλιάκος, Σταυρόγλου (Αθηνών).
4ος διαιτητής: Κόκκορης (Αρκαδίας).
Κίτρινες: Στεφανάκος, Χριστοφιλέας – Μπαλάφας, Μπιτσάκος, Κρουθ, Καμπαγέρο.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Στεφανάκος, Κωνσταντινόπουλος Τόλι, Τριποτσέρης, Χριστοφιλέας,, Ζαχαρόπουλος (54’ Ιντρίσι), Πέεφ (71’ Οσμάναγκιτς), Στεργίδης (63’ Αλεξόπουλος), Μπουσμπίμπα, Νατσιόπουλος, Ηλιόπουλος.
ΝΙΚΗ: Αποστολίδης, Κάρδαρης, Καμπαγέρο, Βοσκόπουλος, Αλιατίδης, Μπιτσάκος, Μπαλάφας, Γκαρσία (15’ λ.τρ. Μπαταγίνι), Κρουθ (66’ Βοσνιάδης), Ντομίνγκεθ (88’ Κ. Κυριακίδης), Ροχάνο.

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ξυλοκόπησαν άνδρα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Κορίνθου

Ένταση σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όταν ομάδα ατόμων προσέγγισε άνδρα…

23 Μαρτίου 2024

2.000 ετών Πύργος στην Ανδριανούπολη θα έχει θέα… την Ελλάδα

Ο 2.000 ετών Πύργος της Μακεδονίας στην Αδριανούπολη θα προσφέρει σύντομα θέα στην Ελλάδα και…

23 Μαρτίου 2024

Κέιτ Μίντλετον: Η δημόσια συγγνώμη της Μπλέικ Λάιβλι μετά την αποκάλυψη της πριγκίπισσας ότι έχει καρκίνο

Η αποκάλυψη της Κέιτ Μίντλετον ότι διαγνώστηκε με καρκίνο είναι η νούμερο ένα είδηση τις…

23 Μαρτίου 2024

Θοδωρής Αθερίδης: Είχαν έρθει να με δείρουν καμιά 20αριά άτομα

Ο Θοδωρής Αθερίδης περιέγραψε μια στιγμή που βίωσε στη Θεσσαλονίκη ως παιδί, όταν κινδύνεψε να…

23 Μαρτίου 2024

Ζάρι: Ρεκόρ προβολών για Βρετανό TikToker που προσπαθεί να τραγουδήσει το κομμάτι – Είναι δύσκολα τα ελληνικά, τόνισε

Ο Άαρον Σίμπλεϊ μετρούσε ήδη μερικές χιλιάδες προβολές στα TikTok βίντεο που αναρτούσε. Όταν όμως…

23 Μαρτίου 2024

Επιστήμονες αναπτύσσουν πειραματικό χάπι γυμναστικής

Επιστήμονες στις ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι κατάφεραν να συγκεντρώσουν μερικά από τα οφέλη της άσκησης σε…

23 Μαρτίου 2024