Τοπικά

Η πρωτοχρονιάτικη πίτα του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου

 

To Διοικητικό Συμβούλιο του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου (Λ.Ε.Β.) θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, το Σάββατο 13 Ιανουαρίου, στην αίθουσα της Εξωραϊστικής Λέσχης Βόλου και ώρα 7 το απόγευμα, παρουσία φορέων της πόλης, των μελών και των φίλων της λυκειακής οικογένειας.
Η εθιμοτυπική αυτή πρώτη εκδήλωση του 2024 έχει ιδιαίτερο συμβολικό, αλλά και εορταστικό χαρακτήρα, λόγω του ότι η νέα χρονιά σηματοδοτεί την αδιάκοπη διαδρομή του υπεραιωνόβιου ιστορικού μας σωματείου (1920-2024), που έχει να επιδείξει σημαντικό έργο και πλούσια προσφορά, σε μια δέσμη από τομείς δραστηριότητας σε κοινωνικό, πολιτιστικό και εκπαιδευτικό επίπεδο.
Η φετινή πρώτη του εκδήλωση, το προσεχές Σάββατο, περιλαμβάνει σύντομο καλλιτεχνικό δρώμενο με τη συμμετοχή μελών της χορευτικής του ομάδας αφιέρωμα στην κομμωτική, μιας τέχνης με βαθιές ρίζες στην ιστορία της ανθρωπότητας, καθώς και στους επαγγελματίες του καλλιτεχνικού αυτού επαγγέλματος, συμβάλλοντας στην περιποίηση, την αισθητική και την ομορφιά των ανδρών, αλλά και των γυναικών. Το συμβολικό αυτό αφιέρωμα πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Σωματείου Κουρέων Κομμωτών Ν. Μαγνησίας «Αγία Τριάς».
Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα προσφερθεί στα μέλη και θα διατίθεται γενικά στους παραβρισκόμενους το φετινό ημερολόγιο, που είναι αφιέρωμα στη χειροτεχνία, με μία χρωματική πανδαισία, κυρίως, υφαντών, μέρος από την πολύτιμη συλλογή του Λυκείου. Επίσης, θα ανακοινωθεί η βοήθεια του ΛΕΒ που δόθηκε σε πλημμυροπαθείς της συνοικίας Παλαιών – Παλιού Λιμεναρχείου, εκφράζοντας και την έμπρακτη υποστήριξη των αδελφών Λυκείων των Ελληνίδων Αθήνας, Ρεθύμνου, Καλαμάτας, Πύργου, Κιλκίς, Σάμου, Σαλαμίνας, Χαλκίδας και του Περιφερειακού Τμήματος Χορού ΛτΕ Κηφισιάς.
Τέλος, θα επιδοθεί η ετήσια εύφημος μνεία «Μαρία Μαύρου-Γκέκου» στη χορεύτρια του ΛΕΒ, που τηρεί τις προϋποθέσεις της διάκρισης και συνοδεύεται από συμβολικό χρηματικό έπαθλο, το οποίο χορηγεί για τον σκοπό αυτό ο Βολιώτης ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Ζυρίχης και επίτιμο μέλος του σωματείου Γιώργος Γκέκος. Το βραβείο δίνεται στη μνήμη της μητέρας του Μ. Μαύρου-Γκέκου, πολύτιμης συνεργάτιδας του ΛΕΒ στη διάρκεια του 1948-1963.

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ετήσια συνάντηση αποφοίτων παιδοπόλεων και κοπή πίτας

  Ξεχωριστή σημασία έχει για τη μεγάλη οικογένεια των αποφοίτων παιδοπόλεων η φετινή ετήσια συνάντησή…

9 Ιανουαρίου 2024

Εντάσεις διαφωνίες κι αποχωρήσεις στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου – Καταγγέλθηκε η μίσθωση για το πάρκινγκ της Φιλελλήνων – photos

  Εν μέσω εντάσεων, διαφωνιών αλλά κι ολιγόλεπτης αποχώρησης της ομάδας πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου…

9 Ιανουαρίου 2024

“Δεμένα” στο λιμάνι του Βόλου τα πλοία

"Δεμένα" στο λιμάνι του Βόλου είναι τα δύο οχηματαγωγά - επιβατηγά Skiathos Express και Sporades…

9 Ιανουαρίου 2024

Διορθωτική πληρωμή από τον ΕΛΓΑ για πληγέντες αμυγδαλοπαραγωγούς Θεσσαλίας

  Τις προσεχείς ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να αρχίσει…

9 Ιανουαρίου 2024

Σεφ ξερίζωσε την καρδιά της συντρόφου του – Ο πατέρας του είχε σκοτώσει δύο γυναίκες

Φρίκη έχει προκαλέσει στη Σλοβενία η άγρια δολοφονία μιας νεαρής κοπέλας από τα χέρια του…

9 Ιανουαρίου 2024

ΠΕΝΘΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΑΡΙΑ ΕΥΑΓ. ΓΑΝΙΑΡΗ

Την πολυαγαπημένη μας ΜΑΡΙΑ ΕΥΑΓ. ΓΑΝΙΑΡΗ Ετών 86 κηδεύσαμε χθες Δευτέρα 8 Ιανουαρίου στον Ιερό…

9 Ιανουαρίου 2024