Τοπικά

Ετήσια συνάντηση αποφοίτων παιδοπόλεων και κοπή πίτας

 

Ξεχωριστή σημασία έχει για τη μεγάλη οικογένεια των αποφοίτων παιδοπόλεων η φετινή ετήσια συνάντησή τους. Υποδέχεται αποφοίτους από ολόκληρη την Ελλάδα, για μια ακόμη φορά, σε μια γιορτινή συνάντηση – επιστροφή στον τόπο απ’ όπου ξεκίνησαν και όπου πέρασαν τα νεανικά τους χρόνια μαζί με χιλιάδες άλλους συμμαθητές τους.
Είναι δε ξεχωριστή διότι περιλαμβάνει και τη βράβευση μιας μοναδικής για μας προσωπικότητας που έχει συμμετάσχει σε όλα τα στάδια από την ίδρυση των παιδοπόλεων, μέχρι σήμερα.
Η κυρία Κλεοπάτρα Τσακίρη – Χατζηαγγέλου έζησε τα νεανικά της χρόνια, στα τέλη της πολύ δύσκολης δεκαετίας του ’40 στην Παιδόπολη «Άγιος Γεώργιος» Καβάλας, για να μεταβεί στη συνέχεια στην Αθήνα και όταν ολοκλήρωσε τον κύκλο των σπουδών της να στελεχώσει ως παιδαγωγός την Παιδόπολη «Αγία Σοφία» στην Αγριά Βόλου. Εδώ βέβαια ήταν και το «λιμάνι» της, διότι παράλληλα με την εργασία της στην παιδόπολη, δημιούργησε μια πολύ όμορφη οικογένεια, η οποία μέχρι σήμερα τη στηρίζει. Τόσο δε ήταν η αγάπη και το βίωμα για τις παιδοπόλεις, που αμέσως μετά τη συνταξιοδότησή της, συνέχισε να επικοινωνεί με παλιούς και νέους από τις παιδοπόλεις, να φροντίζει και να οργανώνει «Πανελλήνιες Συναντήσεις Αποφοίτων» και σαν επιστέγασμα όλων αυτών να πρωτοστατήσει για τη δημιουργία του «Συλλόγου Αποφοίτων Παιδοπόλεων» κατέχοντας από την ίδρυσή του, το 2007, και την προεδρία του.
Όλη αυτή η πορεία της κυρίας Πάτρας δεν έπαψε ποτέ να αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή των περισσοτέρων αποφοίτων, που συνδέονται με κάποιες από τις ωραιότερες αναμνήσεις τους στις παιδοπόλεις και που η ίδια αποτέλεσε το σημείο αναφοράς για κάθε συνάντηση ή δραστηριότητας.
Για όλη αυτή την πορεία και για πάρα πολλούς ακόμη λόγους που αναλυτικά θα ακουστούν, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου θεωρεί κορύφωση των δράσεων και εκδηλώσεών του αυτή την ετήσια χειμερινή συνάντηση των αποφοίτων παιδοπόλεων.
Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, στις 11.00 το πρωί, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, στο Valis Resort and Spa, στην Αγριά Βόλου, που ευγενικά μας φιλοξενεί, ο Σύλλογος Αποφοίτων Παιδοπόλεων πραγματοποιεί την καθιερωμένη ετήσια χειμερινή συνάντηση αποφοίτων παιδοπόλεων.
Στην αρχή κάθε χρόνου, στο πλαίσιο της ετήσιας χειμερινής συνάντησης, έχει καθιερωθεί και πραγματοποιείται η τελετή της κοπής της παραδοσιακής βασιλόπιτας, με ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός και ευλογία για τη φετινή διοργάνωση, την παρουσία του μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, ο οποίος και θα ευλογήσει τη βασιλόπιτα και τους παριστάμενους αποφοίτους από πολλά μέρη της Ελλάδας.
Επιπλέον ο Σύλλογος έχει θεσμοθετήσει, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου από το 2010, να τιμάται ένα πρόσωπο, το οποίο με τις ενέργειές του, «…αποτελεί τιμή για τους αποφοίτους παιδοπόλεων, συνετέλεσε στην προβολή του Συλλόγου, στην εξυπηρέτηση και στην προοπτική στόχευσης των αποφοίτων παιδοπόλεων για το μέλλον».

Ο «Παιδοπολίτης της χρονιάς»

Ο θεσμός αυτός ξεκίνησε από το 2010 και έκτοτε συνδυάζεται η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας με την απονομή αυτού του εξαιρετικά τιμητικού τίτλου σε κάποιον από τους απόφοιτους των παιδοπόλεων, που με τη στάση του συνέβαλε στη διατήρηση της άριστης εικόνας που η κοινωνία έχει διαμορφώσει για τα «παιδιά» που φιλοξενήθηκαν διαχρονικά στις παιδοπόλεις.
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της 4ης Ιανουαρίου, ομόφωνα επέλεξε να απονείμει τον τίτλο του «Παιδοπολίτης της χρονιάς 2022», στην κυρία Κλεοπάτρα Τσακίρη – Χατζηαγγέλου και ταυτόχρονα να της ανακηρύξει σε «Επίτιμο πρόεδρο του Συλλόγου».
Στην ίδια εκδήλωση το ΔΣ του Συλλόγου θα απονείμει επίσης τιμητικές πλακέτες και τιμητικά διπλώματα στις κυρίες Παναγιώτα Νίκου και Μαρία Χρόνη, τις οποίες ανακήρυξε «Επίτιμα Μέλη» για την μακρόχρονη και ανιδιοτελή προσφορά τους προς τον Σύλλογο.
Η παρουσίαση της τιμώμενης, καθώς και η αιτιολόγηση της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου θα γίνει από την Απόφοιτο, κ. Σοφία Κωνσταντέλια, Κοινωνική λειτουργός με μακρά θητεία και πρώην πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας Νομού Αττικής.
Το νέο ΔΣ αισθάνεται ιδιαίτερα υπερήφανο που τους έλαχε ο κλήρος να απονείμουν την τιμητική αυτή διάκριση στο πρόσωπο της κυρίας Κλεοπάτρας Τσακίρη – Χατζηαγγέλου, στα «έργα και της ημέρες» της, αλλά και στις συνοδοιπόρους και φίλες της, Παναγιώτα Νίκου και Μαρία Χρόνη.
Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Πάτρα για την αποδοχή της πρότασής μας και για την παρουσία της, καθώς και τις άλλες αγαπητές κυρίες. Πιστοί στην οικογενειακή μας παράδοση και ιδιαίτερα δυνατή μας σχέση, μας βαραίνει απολύτως το κομμάτι του ήθους που εμπεριέχει η τιμητική αυτή διάκριση που ήταν συνοδοιπόροι μας όλα αυτά τα χρόνια και θα συνεχίσουν να είναι και στα επόμενα. Έτσι μάθαμε από τους εκπαιδευτές μας και έτσι θα συνεχίσουμε να κάνουμε και στο μέλλον.
Ο Σύλλογος Αποφοίτων Παιδοπόλεων, από την ίδρυσή του το 2007, γέμισε με εικόνες και αναμνήσεις από το παρελθόν, δράσεις και ανάσες ανθρώπων που θέλησαν να συνυπάρξουν με τη σκέψη στο όμορφο παρελθόν, την αξιοποίηση και βελτίωση του παρόντος αλλά με τη ματιά στραμμένη στο μέλλον.
Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, το Διοικητικό Συμβούλιο προσκαλεί με χαρά όχι μόνο τα μέλη του, αλλά και τις Αρχές της περιοχής μας, ακόμη και όσους από τους Αγριώτες και Βολιώτες έχουν σχέσεις με τους απόφοιτους και αξιολογούν θετικά την παρουσία της παιδόπολης, στα πενήντα περίπου χρόνια της λειτουργίας της στη Μαγνησία, προπάντων, όμως, τις φίλες και τους φίλους των τιμώμενων. Επιπλέον κρίνουν αξιόλογη τη δράση του Συλλόγου, που παρουσιάζει μια έντονη δραστηριότητα στον πολιτιστικό και κοινωνικό τομέα.
Καλούνται όλα τα μέλη του Συλλόγου, οι παλιοί παιδοπολίτες και οι φίλους τους, Αγριώτες και Βολιώτες στο Valis Resort and Spa, στην Αγριά Βόλου την Κυριακή 21 Ιανουαρίου και ώρα 11.00 το πρωί.
Εκεί θα συναντήσουν: Παλιούς φίλους, με κοινές δυνατές αναμνήσεις, ευχάριστη διάθεση, ζεστό καφέ, κρασί και μεζέδες, δύο εξαιρετικές προσφορές, στους τυχερούς που θα κερδίσουν το φλουρί της πίτας και αναλυτική ενημέρωση για όλες τις δράσεις που προγραμματίζονται.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Εντάσεις διαφωνίες κι αποχωρήσεις στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου – Καταγγέλθηκε η μίσθωση για το πάρκινγκ της Φιλελλήνων – photos

  Εν μέσω εντάσεων, διαφωνιών αλλά κι ολιγόλεπτης αποχώρησης της ομάδας πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου…

9 Ιανουαρίου 2024

“Δεμένα” στο λιμάνι του Βόλου τα πλοία

"Δεμένα" στο λιμάνι του Βόλου είναι τα δύο οχηματαγωγά - επιβατηγά Skiathos Express και Sporades…

9 Ιανουαρίου 2024

Διορθωτική πληρωμή από τον ΕΛΓΑ για πληγέντες αμυγδαλοπαραγωγούς Θεσσαλίας

  Τις προσεχείς ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να αρχίσει…

9 Ιανουαρίου 2024

Σεφ ξερίζωσε την καρδιά της συντρόφου του – Ο πατέρας του είχε σκοτώσει δύο γυναίκες

Φρίκη έχει προκαλέσει στη Σλοβενία η άγρια δολοφονία μιας νεαρής κοπέλας από τα χέρια του…

9 Ιανουαρίου 2024

ΠΕΝΘΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΑΡΙΑ ΕΥΑΓ. ΓΑΝΙΑΡΗ

Την πολυαγαπημένη μας ΜΑΡΙΑ ΕΥΑΓ. ΓΑΝΙΑΡΗ Ετών 86 κηδεύσαμε χθες Δευτέρα 8 Ιανουαρίου στον Ιερό…

9 Ιανουαρίου 2024

ΠΕΝΘΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΗΤΡΑ Δ. ΣΒΕΡΩΝΗ

Την πολυαγαπημένη μας ΔΗΜΗΤΡΑ Δ. ΣΒΕΡΩΝΗ Ετών 89 κηδεύσαμε προχθές Κυριακή 7 Ιανουαρίου και ώρα…

9 Ιανουαρίου 2024