Πολιτισμός

«Η Παναγία των Παρισίων» του Βίκτορ Ουγκό, από τα Θεατροταξίδια μόνο για δύο παραστάσεις.

Άλλος ένας Μάης πλησιάζει και τα Θεατροταξίδια της Πειραματικής Σκηνής συμπληρώνουν έναν ακόμα κύκλο της ζωής τους. Γι΄ αυτό, όπως κάθε χρόνο, τα παιδιά της δούλεψαν σκληρά για να χαιρετίσουν αυτή τη θεατρική χρονιά ανεβάζοντας ένα από τα κλασικά δημιουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, την «Παναγία των Παρισίων», του Βίκτορ Ουγκό, για δύο μόνο παραστάσεις το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Απριλίου 2018, στο Θέατρο της Πειραματικής Σκηνής.
Το επιλέξαμε επειδή το Θέατρο πρέπει να οδηγεί τα παιδιά στον κόσμο της φαντασίας, της περιπέτειας και των πραγματικών ανθρώπινων σχέσεων. Επειδή το συγκεκριμένο έργο αγαπήθηκε πολύ από το παιδικό κοινό στον χώρο του κινηματογράφου. Ωστόσο συγκλονιστήκαμε όταν αναλύοντας το κείμενο διαπιστώσαμε πόσα έχει να πει στο κόσμο των μεγάλων.
Τελικά «Η Παναγία των Παρισίων» είναι μια περιπέτεια για όλους, για τον κάθε ήρωα χωριστά όσο και για κάθε θεατή μικρό ή μεγάλο, μια περιπέτεια ρομαντική, απ’ αυτές που αφήνουν την καρδιά ανοιχτή στην ονειροπόληση. Στην Παναγία των Παρισίων οι ήρωες βιώνουν με πόνο αλλά όχι χωρίς χιούμορ τις μεγάλες καταστάσεις της ζωής. Η αρνητική και η θετική όψη του ανθρώπου καθρεφτίζεται καθώς απολαμβάνουν τη μοίρα τους σαν μια συναρπαστική περιπέτεια, γεννώντας σ’ ‘ λους εμάς τα ερωτηματικά που κάνουν την ψυχαγωγία αγωγή της ψυχής.

Που φυτρώνει τελικά η αγάπη, σ΄αυτή τη ζωή ή σε κάποια άλλη αληθινή πέρα από το θάνατο; Είναι ο Κουασιμόδος καταδικασμένος στην «ασχήμια» του; Είναι «κακός» ο Φρολό και «αγύρτες» οι τσιγγάνοι; Γιατί ο Φοίβος δεν ανταπέδωσε την αγάπη της Εσμεράλδας; Ο Πιερ Γκρεγκουάρ, ο ονειροπόλος επαναστάτης που μας φωνάζει «η φτώχεια ειν΄ο πλούτος σας», καθώς μας αφηγείται την ιστορία προσπαθεί να τα δέσει όλα αυτά μέσα μας.
Και μια μικρή εξομολόγηση, ανεβάζουμε αυτό το έργο στις άγιες μέρες του Πάσχα, έτσι όπως θα θέλαμε να ζωγραφίσουμε μια εικόνα της Παναγιάς κάτω απ΄ το Σταυρό της μεγαλύτερης θυσίας για την αγάπη, ίσως παιδική, αδέξια αλλά μέσα από την καρδιά μας.

Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Βασιλική Μπέλιου και Δημήτρη Πανταζή.
Παίζουν οι: Μαρίνα Γκινίδη, Κωστής Γκινίδης, Λαυρεντία Χρυσακοπούλου, Γιώργος Αθανασίου, Γιώργος Τσάμης, Ζωή Ταταριώτη, Ηλίας Διαμαντής, Μυρσίνη Κωνσταντοπούλου, Ελένη Χατζηνικολάου, Δημήτρης Κρατίδης, Γιώργος Κακούρης, Ζωή Αγαπητού, Χρήστος Κρικέλας, Σοφία Τσιροπούλου, Μαργαρίτα Κατσαμάκη, Αντώνης Φάρης, Ντόρα Βασιλούλη, Αντρέας Χρήστου, Ιωάννα Ζαμπέτογλου, Νικόλας Μιχαήλ, Ζωή Βαΐτση, Αλεξάνδρα Κουθουρίδου, Άννα-Ρόουζ Κουθουρίδου, Εύα Λιασκοβίτη, Αθανασία Δελησταμάτη, Χριστίνα Κουλουφωτιά, Αφροδίτη Συρούκη, Ρέα Συρούκη, Ζωή Συρούκη, Παναγιώτης Παπούλιας.

Η παράσταση θα δοθεί μόνο το Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Απριλίου στο Θέατρο Πειραματικής Σκηνής (Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας) στις 8.30 μ. μ.
Η πώληση εισιτηρίων γίνεται μια ώρα πριν την παράσταση στο ταμείο του Θεάτρου. Γενική είσοδος 5€.
Τηλέφωνο για πληροφορίες: 6944388045

Share

Πρόσφατα άρθρα

Τροχαίο στη Λαρίσης – photos

Τροχαίο σημειώθηκε σήμερα το βράδυ στη Λαρίσης. Σύμφωνα με πληροφορίες Ι.Χ. όχημα που οδηγούσε άνδρας…

24 Νοεμβρίου 2023

Ισραήλ: Με λούτρινα και παιχνίδια περιμένουν στα νοσοκομεία τα παιδάκια που κρατούνταν όμηροι και απελευθερώθηκαν

Συγκινητικές εικόνες εκτυλίσσονται σήμερα στο Ισραήλ, όπου επιστρέφουν οι 13 όμηροι που κρατούσε η Χαμάς. Ανάμεσά τους βρίσκονται…

24 Νοεμβρίου 2023

Παιδική πορνογραφία: Στα χέρια της αστυνομίας 25χρονος – Πώς διεθνής έρευνα «ξεσκέπασε» τη δράση του

Μία ακόμα υπόθεση φρίκης, παιδικής πορνογραφίας έρχεται να συγκλονίσει τη χώρα μας, καθώς στις «δαγκάνες»…

24 Νοεμβρίου 2023

Προαστιακός ξεκίνησε για το Αεροδρόμιο αλλά βρέθηκε στα Λιόσια – Νέα ιστορία ελληνικής παράνοιας

Απίστευτο αλαλούμ και μπέρδεμα που σίγουρα δεν συνάδει με τις υποδομές και τις μεταφορές μίας…

24 Νοεμβρίου 2023

Σωματίδιο εξαιρετικά υψηλής ενέργειας πέφτει στη Γη από το… πουθενά

Οι αστρονόμοι εντόπισαν ένα σπάνιο και εξαιρετικά υψηλής ενέργειας σωματίδιο που πέφτει στη Γη, το…

24 Νοεμβρίου 2023

Ελένη Τοπαλούδη: Αγωγή σε βάρος των δολοφόνων της κατέθεσαν συγγενείς της – Ζητούν 980.000 ευρώ

Αγωγή σε βάρος των δολοφόνων της Έλενης Τοπαλούδη κατέθεσε η οικογένεια της αδικοχαμένης φοιτήτριας που…

24 Νοεμβρίου 2023