Κόσμος

Η Ουκρανία ισχυρίζεται ότι ανατίναξε σιδηροδρομική γραμμή στη… Σιβηρία

Σαμποτάζ μέσα σε ρωσικό έδαφος και μάλιστα πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα από το μέτωπο ισχυρίζεται ότι πραγματοποίησε η Ουκρανία.

Ανώτατος Ουκρανός αξιωματούχος είπε στο BBC ότι οι δυνάμεις της χώρας του ανατίναξαν σιδηροδρομική γραμμή στη Σιβηρία, μεταξύ της λίμνης Βαϊκάλης και του ποταμού Αμούρ, στα σύνορα με την Κίνα.

Πρόθεση του Κιέβου ήταν να εξουδετερώσει βασική υποδομή της Ρωσίας την οποία πολλές φορές χρησιμοποιούν οι ένοπλες δυνάμεις της.

Το πρώτο περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Τετάρτης στη σήραγγα Σεβερομουίσκι (με μήκος 15 χιλιόμετρα), όταν το προσωπικό παρατήρησε καπνό από βαγόνι με καύσιμα, οπότε ακινητοποίησαν το τρένο.

Η Ουκρανία ισχυρίζεται ότι στην πραγματικότητα είχε εκραγεί εμπορική αμαξοστοιχία μέσα σε σήραγγα. Αυτό ήταν όμως μια παγίδα που έστησε η Ουκρανία. Οι Ρώσοι χρησιμοποίησαν εναλλακτική διαδρομή από γέφυρα που ήταν, στην πραγματικότητα, παγιδευμένη από τους Ουκρανούς σαμποτέρ.

Η δεύτερη έκρηξη πρέπει να συνέβη λίγο αργότερα, αλλά αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Το BBC αναφέρει ότι δεν μπορεί να πιστοποιήσει την έκταση της καταστροφής, την οποία προκάλεσαν πολλαπλές εκρήξεις σε τρένα που έβγαιναν από σήραγγα και πάνω σth γέφυρα.

Η Ρωσία, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ανοίξει έρευνα για «τρομοκρατική επίθεση».

Δεν είναι γνωστό αν υπάρχουν τραυματίες από τις επιθέσεις.

Πηγή: protothema.gr

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το